مهارت های کوچینگ چیست؟
مهارتهای کوچینگ شایستگیهای کلیدی هستند که توسط یک مربی یا رهبر برای کمک به توسعه دیگران استفاده میشوند. برای سازمانها، مهارتهای مربیگری عنصر مخفی برای باز کردن پتانسیل کامل اعضای تیم است. مانند بسیاری از قابلیت ها، مهارت های مربیگری لزوماً برای هر فرد ذاتی نیست.
در واقع مهارتهای کوچینگ، ویژگیها و اقداماتی هستند که بر کمک به افراد برای بهبود عملکرد تمرکز دارند. هدف مهارتهای مربیگری بهجای تمرکز بر کمبودها، طرح سؤالهای کاوشگر است تا از طریق کار گروهی، رهبری مثبت و نقاط قوت، دیگران را به سمت پیشرفت و یادگیری هدایت کند.
نمونه هایی از مهارت های کوچینگ
رهبرانی که مهارت های مربیگری خوبی از خود نشان می دهند، احترام و قدردانی کسانی را که با آنها کار می کنند، به دست می آورند. مهارتها و تکنیکهای مربیگری که استفاده میکنند به آنها کمک میکند تا پیوندهای محکمی ایجاد کنند و در عین حال اعتماد دیگران را جلب کنند.
گنجاندن روش مربیگری در استراتژی رهبری می تواند به کارکنان، تیم ها و سازمان کمک کند تا فرهنگ، رضایت کارکنان و بهره وری را بهبود بخشند. در اینجا هشت مهارت اساسی مربیگری وجود دارد که می تواند به رهبران کمک کند تا کسب و کار خود را به سمت موفقیت هدایت کند:
1. همدلی
رهبران قوی این توانایی را دارند که با دیگران به روشی عاری از قضاوت ارتباط برقرار کنند. وقتی توانایی ذاتی برای دیدگاه دیگران و درک آنها دارید، حتی در مورد موضوعات دشوار نیز تصمیمات خوبی می گیرید زیرا تمرکز شما به کمک به دیگران است تا شناسایی آنچه باعث مشکل شده است. توانایی همدلی با دیگران نشان می دهد که شما فردی قابل اعتماد هستید و باعث احترام دیگران می شوید.
2. کنجکاوی
کنجکاوی یک ویژگی است که در صورت امکان به دنبال درک و بهبود آن است. با کنجکاو ماندن، میل به یادگیری و توسعه حرفه ای را الگو می کنید، که به شما کمک می کند تیم خود را با مثال راهنمایی کنید. طبیعت کنجکاو به دیگران می آموزد که یادگیری و توسعه یک سفر است تا یک هدف نهایی، و شما را قادر می سازد تا یادگیری دیگران را نیز تسهیل کنید.
3. مثبت اندیشی
تمرکز بر نقاط ضعف تنها باعث دلسردی دیگران می شود، بنابراین مثبت اندیشی یک مهارت مربیگری است که برای حرکت تیم در جهتی سازنده بسیار مورد نیاز است. به دیگران کمک کنید تا نقاط قوت خود را ببینند و کار سخت آنها را تأیید کنند. یک رهبر خوب به فرد کمک می کند تا توانایی های منحصر به فرد خود را شناسایی کند و از آن مهارت ها برای کمک به پیشرفت حرفه ای و گاهی شخصی کمک کند.
4. پایداری
یک مربی قوی بر ادامه مسیر متمرکز است و بدون اینکه دلسرد شود به هدایت دیگران به سمت اهدافشان کمک می کند. آنها می توانند مسائل را پیش بینی کنند و از موانع و چالش ها به عنوان وسیله ای برای بهبود استفاده کنند. به عنوان یک رهبر خوب، استقامت شما به دیگران انگیزه میدهد تا علیرغم مشکلاتی که پیش میآیند، به ادامه کار ادامه دهند.
5. نوآوری
یک مهارت اساسی مربیگری، رهبری در توسعه ایده ها است. پرسیدن سوالات کاوشگر و باز از دیگران راهی برای کمک به فیلتر کردن این ایده ها و حل خلاقانه مشکلات است. توانایی شما در فرمول بندی سوالات و تمرکز بر راه حل ها به جای مشکلات، از دیگران حمایت می کند و به حفظ تمرکز روی یک هدف مشترک کمک می کند.
6. ارتباطات
یکی دیگر از مهارت های ضروری برای مربی بودن، ارتباط موثر است. برقراری ارتباط با شفافیت، اعتماد دیگران را به دست میآورد و اطمینان میدهد که همه در مورد انتظارات شفاف هستند. درخواست بازخورد از اعضای تیم یا کارمندان، تمرین گوش دادن فعال و صریح بودن و بیان ایده های خود می تواند به شما کمک کند محیطی فراگیر ایجاد کنید، عملکرد را بهبود بخشید و به کارمندان کمک کند تا از کار خود لذت ببرند.
7. اخلاص
مهارت های رهبری و مربیگری خوب مستلزم رفتار صادقانه و تمایل واقعی برای کمک است. مردم از کسانی پیروی می کنند که انگیزه های پنهانی ندارند و به دیگران علاقه خالصانه دارند. علاقه مند بودن به کار، فروتنی در توانایی های خود و صبور بودن با دیگران نشان دهنده اعتماد و حسن نیت است.
8. راهنمایی
هدایت یک تیم با جهت گیری روشن یکی دیگر از مهارت های مربیگری خوب است که رهبران موثر دارند. آنها می توانند با درایت با بهانه ها یا مقاومت ها از طریق انعکاس، شفاف سازی و اصلاح مشکلات به عنوان راه حل هایی برای به دست آوردن بینش و غلبه بر موانع مقابله کنند.
برخی از راههای بهبود مهارتهای مربیگری عبارتند از:
نقاط قوت خود را پیدا کنید. ویژگی هایی را که قبلاً ایجاد کرده اید در نظر بگیرید و از آنها به عنوان پایه ای برای بهبود و به عنوان ابزاری برای کمک به دیگران استفاده کنید.
اهداف خود را مشخص کنید. با درخواست بازخورد حرفه ای، اهدافی را برای بهبود مهارت های خود تعیین کنید
از کسانی که با آنها کار می کنید نسبت به ایدههای آنها باز باشید و سوالات روشن بپرسید. سعی کنید اهداف خود را مشخص، قابل دستیابی، مرتبط و مبتنی بر زمان برنامه ریزی کنید.
به دنبال یک مربی باشید اطرافیان خود را مشاهده کنید و فردی را که به او اطمینان دارید شناسایی کنید و از او کمک یا راهنمایی بخواهید. این می تواند به شما کمک کند پیوندهای پایدار ایجاد کنید و مؤثرترین ویژگی های آنها را به عنوان ویژگی های خود بپذیرید.
ایجاد اعتماد به نفس: تمرکز خود را روی پیشرفت های خود نگه دارید و در هنگام یادگیری مقداری انعطاف پذیری را حفظ کنید. مثبت بودن در مورد اینکه چگونه به مربیگری دیگران کمک کرده اید، اعتماد به نفس شما را تقویت می کند.
مهارت های مربیگری در محیط کار
اجرای مهارت های کوچینگ در محل کار، صرف نظر از صنعت یا سطح شما، می تواند شما را در کار موثرتر کند و منجر به ترفیع یا فرصت های حرفه ای دیگر شود. برخی از مهارت هایی که در محل کار باید در نظر گرفته شود عبارتند از:
ارائه بازخورد: افراد دوست دارند بشنوند که چقدر خوب عمل می کنند. این به تقویت مثبت کمک می کند و یک محیط کاری مثبت را ترویج می کند.
پذیرش بازخورد: درخواست از دیگران برای دادن پاسخهای سازنده به شما کمک میکند، میزان تلاش و موفقیت را دیگران را ببینید.
منعطف بودن: درک این موضوع که گاهی اوقات ممکن است چیزها بدون انتظار تغییر کنند و توانایی تطبیق با این تغییرات، حمایت بزرگی برای کسانی است که با آنها کار می کنید. این به ایجاد اعتماد در میان اعضای تیم کمک می کند و نشان می دهد که هنگام کار با یکدیگر می توان به راحتی بر موانع غلبه کرد.
بهبود روحیه: تیم سازی بخش اساسی رهبری است. کمک به افراد برای ایجاد رابطه با یکدیگر به آنها انگیزه می دهد تا به طور مؤثر کار کنند و روند دستیابی به اهداف و مقاصد را لذت بخش می کند.