برندسازی چیست؟

برند نام، اصطلاح، طرح، نماد یا هر ویژگی دیگری است که کالا یا خدمات یک فروشنده را متمایز از سایر فروشندگان می‌داند.  شما می توانید یک نام تجاری را به عنوان ایده یا تصویری در نظر بگیرید که مردم هنگام فکر کردن در مورد محصولات، خدمات و فعالیت های خاص یک شرکت، هم از نظر عملی (مثلاً “کفش سبک وزن است”) و هم از نظر احساسی (مثلاً ” کفش به من احساس قدرتمندی می‌دهد»). بنابراین فقط ویژگی های فیزیکی نیست که یک برند را ایجاد می کند، بلکه احساساتی است که مصرف کنندگان نسبت به شرکت یا محصول آن ایجاد می کنند. این ترکیب نشانه‌های فیزیکی و احساسی زمانی ایجاد می‌شود که در معرض نام، لوگو، هویت بصری یا حتی پیام ارسال شده قرار گیرد.

یک محصول می تواند به راحتی توسط سایر رقبا در بازار کپی شود، اما یک برند همیشه منحصر به فرد خواهد بود. به عنوان مثال، پپسی و کوکاکولا طعم بسیار شبیه به هم دارند، اما بنا به دلایلی، برخی افراد بیشتر با کوکاکولا و برخی دیگر به پپسی احساس ارتباط می کنند.

این موضوع را با مثال آب بیشتر می توان توضیح داد. آب در همه جا یافت می شود ولی زمانی که تبدیل به محصول شد، شرکت ها به منظور متقاعد کردن مردم برای خرید یک آب هر یک از مارک ها و شعارهای معنا دار و متفاوتی برای آن استفاده می کنند. مثلا:

  • به شما احساس جوانی می دهد
  • با طراوت و جذاب بمانید
  •  آب سالم و طبیعی و غیره.

جالب است بدانیم که هر شخصی نسخه مخصوص به خود را از هر محصول می‌سازد و محبوبیت برخی برندها به دلیل احساس مصرف‌کنندگان نسبت به آن‌ها افزایش یا کاهش می‌یابد.

برند چیست؟

از نظر متخصصان بازاریابی، برند یعنی یک هویت متمایز در ادراک مصرف‌کنندگان، به این معنا که یک شرکت بتواند هویت خود را به‌گونه‌ای متمایز از رقبا در بین مخاطبان خود شکل دهد. در واقع برند، هویت و داستان یک شرکت است که آن را در میان رقبا و محصولات و خدمات مشابه متمایز خواهد کرد.

برندها روشی مؤثر برای انتقال چشم‌انداز شرکت‌ها محسوب می‌شوند و هر کسب‌وکاری می‌تواند از طریق برند یا نام تجاری خود، چرایی و چیستی خود را مشخص کند، یعنی نشان دهد که چرا وجود دارد و دقیقا چه چیزی هست.

تعریف برندینگ

برندینگ به معنای اعطای قدرت یک برند به محصولات و خدمات است. برندسازی فرآیند معنا بخشیدن به سازمان، شرکت، محصولات یا خدمات خاص با ایجاد و شکل دادن به یک برند در ذهن مصرف کنندگان است. این یک استراتژی است که توسط سازمان ها طراحی شده است.

هدف برند، جذب و حفظ مشتریان وفادار و سایر ذینفعان با ارائه محصولی است که همیشه با آنچه که برند وعده داده است، همسو باشد.

تفاوت برند و برندینگ

اگر بخواهیم به صورت خلاصه تفاوت بین برند و برندینگ را بیان کنیم باید گفت که برند یک مقصد است. در حالی که برندینگ سفر یا نقشه راه است. برند به طور ساده به این معناست که مردم چگونه شما را شناسایی، شناخته و به یاد می‌آورند. به عبارتی برند نتیجه تمامی تلاش‌هایی است که برای برندینگ انجام می‌شود

برند و برندینگ یا برندسازی دو مفهوم متفاوت از هم هستند که شناخت نقاط تمایز آن‌ها برای هر کسب‌وکاری ضروری است. برند یعنی شما به‌اضافه درک و تجربه دیگران از کسب‌وکارتان، در حالی که برندینگ شامل فعالیت‌هایی می‌شود شما برای مدیریت و تأثیرگذاری برند خود انجام می‌دهید.

اگرچه برند هر کسب‌وکار، تجربه و درکی است که مصرف‌کنندگان و مشتریان نسبت به آن کسب‌وکار دارند، اما برندسازی می‌تواند در ساختن این درک و تجربه، تأثیر قابل توجهی داشته باشد. بنابراین اگر کسب‌وکارها بتوانند فرایند برندینگ خود را به‌درستی انجام دهند، در تثبیت و ماندگاری هویت تجاری خود در ذهن مخاطبان‌شان موفق‌تر عمل خواهند کرد.

عناصر یک برند

عناصر اصلی برند و برندینگ و مفاهیم آن ها عبارتند از:
  • هویت برند (Brand identity) …
  • تصویر برند (Brand image) …
  • موقعیت برند (Brand positioning) …
  •  شخصیت برند (Brand personality) …
  • ارزش برند (Brand equity) …
  • تجربه برند (Brand experience) …
  • تمایز برند (Brand Differentiation) …
  •  ارتباط برند (Brand communication)
  • خلاء برند (Brand gap)
  • تعمیم یا بسط برند (Brand extension)

نام برند

نام برند، همان اسمی است که روی کسب‌وکارتان می‌گذارید که باید یک اسم منحصربه‌فرد و ساده باشد. همچنین باید مرتبط با محصولات یا خدمات شما باشد تا مخاطبان بتوانند به راحتی آن را به یاد بیاورند.

شخصیت برند چیست؟

شخصیت برند مجموعه‌ای از ویژگی‌های انسانی است که به یک برند نسبت داده می‌شود. این ویژگی‌ها می‌توانند شامل صفاتی مانند خلاق، قابل اعتماد، دلسوز، شوخ‌طبع، سرکش، یا ماجراجو باشند. شخصیت برند به مشتریان کمک می‌کند تا با یک برند ارتباط برقرار کرده و آن را به یاد داشته باشند.

ایجاد یک شخصیت برند متمایز می‌تواند به افزایش ارزش برند منجر گردد. مصرف­‌کنندگان با ویژگی‌­های شخصیتی مختلف، ادراکات متفاوتی نسبت به شخصیت برندها دارند و یک برند موفق نیازمند ایجاد یک شخصیت برند مجزاست. شخصیت برند، نه تنها نقش مهمی بازی می­‌کند، بلکه تأثیر عمیقی بر عملکرد سازمان دارد.

ویژگی­‌های شخصیتی برند ارزش­‌های احساسی ایجاد می­‌کنند که می‌­تواند به اولویت‌های برند مصرف‌کنندگان کمک کنند اما مصرف­‌کنندگان اغلب تمایل به استفاده از برندهایی با شخصیت قوی دارند تا بتوانند با آن رابطه برقرار نموده و شخصیت خود را به نمایش بگذارند .

با یک شخصیت برند خاص، مصرف‌­کنندگان به برند جذب خواهند شد و ترجیح و تمایل آن‌ها به برند در آینده توسعه خواهد یافت. به‌علاوه، شرکت‌ها می­‌توانند رابطۀ خوب را با مشتریان حفظ کنند. به‌طورکلی، شخصیت برند از سه منبع نشأت می‌گیرد:

  1. وابستگی مشتریان به برند
  2. تصویری که شرکت یا سازمان تلاش دارد از خود در اذهان ایجاد کند.
  3. ویژگی­‌های محصول.

اگر به این سه مقوله نگریسته شود، درک این نکته دشوار نخواهد بود که این سه منبع به‌­نوعی شکل‌­‌دهندۀ آگاهی مشتریان از برند است و تمامی این تلاش­‌ها در جهت حفظ ارتباط مستمر مشتری با بنگاه و برند است. گفتنی است که آگاهی از برند و وفاداری به برند هر دو از زیرشاخه­‌های ارزش ویژۀ برند  هستند.

نحوه برند سازی

برندسازی فرآیندی پیچیده و چند مرحله ای است که مستلزم برنامه ریزی دقیق و حساب شده برای ایجاد تصویری منحصر به فرد و مثبت از یک کسب و کار در ذهن مخاطبان هدف است.

مراحل اصلی برندسازی شامل مراحل زیر است:

  • درک ماهیت برند شما
  • توسعه استراتژی برند
  • ایجاد و طراحی هویت برند
  • نحوه برقراری برند
  • ایجاد استراتژی بازاریابی برند(حضور انلاین)
  • تجربه برند
  • تکامل برند

درک ماهیت برند 

فرایند برندسازی، با کشف آغاز می شود. درک اینکه شما به عنوان نوعی برند چه کسی هستید، ارزش های اصلی شما و چه چیزی شما را متمایز می کند، ضروری است. در این مرحله، تحقیقات عمیق بازار برای سنجش نیازهای مخاطبان، ترجیحات آنها و اینکه چگونه می توانید این نیازها را به طور مؤثر برآورده کنید، بسیار مهم است.

ترسیم مسیر رو به جلو

از مراحل برندسازی، توسعه استراتژی است. با بینش هایی از مرحله کشف، ما نوعی استراتژی روشن را ارائه کردیم که شامل تعریف ماموریت، چشم انداز و موقعیت برند شما است. برنامه‌ریزی استراتژیک تضمین می‌کند که تمام تلاش‌های برندسازی با اهداف کسب‌وکار منطبق است و با مخاطبان هدف، همخوانی دارد.

طراحی هویت برند 

طراحی هویت برند به یاد ماندنی، نمایش بصری برند شما است. از لوگو، پالت رنگ گرفته تا تایپوگرافی – هر عنصر باید جوهره برند شما را بازتاب دهد. هر طراحی سنجیده نه تنها شما را قابل تشخیص می کند، بلکه اعتماد و اعتبار را در بین مصرف کنندگان شما تقویت می کند.

برقراری ارتباط برند با مخاطب

نحوه برقراری ارتباط برند، به همان اندازه مهم است که چه چیزی ارتباط برقرار می کند. ایجاد صدای برند و پیام‌رسانی یکنواخت، تضمین می‌کند که شما با مخاطبان خود به شیوه‌ای درگیر می‌شوید که مطابق با شخصیت برند شما باشد. این مرحله شامل ایجاد محتوای قانع‌کننده ، برچسب‌ها و مطالب تبلیغاتی است که با شخصیت برند شما همخوانی دارد.

حضور آنلاین برند

در عصر دیجیتال امروزی، داشتن حضور آنلاین قوی ضروری است که شامل بهینه سازی وب سایت شما، استفاده از قدرت رسانه های اجتماعی و به کارگیری بهترین شیوه های سئو برای اطمینان از اینکه برند شما به صورت آنلاین قابل مشاهده و جذاب است.

تجربه برند

تجربه برند، از مراحل برندسازی است که محدود به محصولات یا خدمات نیست. بلکه در مورد کل فرایند خرید مشتری است. از اولین نقطه تماس تا پشتیبانی پس از خرید، اطمینان از تجربه برند ثابت و مثبت حیاتی است. این موضوع، شامل آموزش تیم شما ، سرمایه گذاری در کنترل کیفیت و همیشه اولویت دادن به مشتری است.

تکامل برند

برندها ثابت نیستند. آنها تکامل می یابند. با تغییر پویایی بازار، بازنگری استراتژی برندسازی خود ضروری است. این تضمین می کند که برند شما مرتبط باقی می ماند، نیازهای متغیر مخاطبان شما را برآورده می کند و به رشد خود ادامه می دهد. ممیزی های منظم و مکانیسم های بازخورد، می توانند در این فرآیند تطبیقی ​​کمک کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در اینباره، با کارشناسان مدیر منتور در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button