اهمیت کسب مهارت فردی برای کارفرمایان!
همه ما با افرادی کار کرده ایم که در تعامل با همکاران عالی هستند. در واقع این افراد به خودی خود به این سطح نرسیده اند و در طول زمان مهارت های شخصی خود را تقویت کرده اند. آنها به طور مؤثر با دیگران ارتباط برقرار می کنند، خود را ابراز و خود را مدیریت می کنند.
مهارت های شخصی نه تنها مسیر حرفه ای شما را بلکه زندگی خصوصی شما را نیز شکل می دهد. به طور کلی، کارفرمایان به دنبال نامزدهای شغلی با مهارت های شخصی قوی هستند، زیرا آنها به طور مثبت به فرهنگ اداری کمک می کنند.
مهارت های شخصی
مهارت های فردی یا مهارتهای نرم یک سری مهارت اکتسابی هستند که افراد در طول زندگی خود آنها را یاد میگیرند. این مهارتها در تقابل با مهارتهای سخت یا مهارتهای فنی قرار میگیرند. در واقع مهارتهای فردی برای اینکه بتوانید در شغلی استخدام شوید و در آن شغل پیشرفت کنید از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
مهارت های فردی برای موفقیت شما در هر شغلی حیاتی است، زیرا به شما امکان می دهد با کارفرمایان، کارمندان، همکاران، مشتریان و فروشندگان به خوبی تعامل داشته باشید.
کسانی که مهارت های شخصی قوی دارند می توانند ایده ها را به وضوح بیان کنند و به خوبی به دیگران گوش دهند. آنها همچنین دارای نگرش مثبت در محل کار هستند که کلید هر فرهنگ سالم شرکتی است.
رهبران شرکت به دنبال کارمندانی با مهارت های شخصی هستند، زیرا آنها بهتر می توانند نتایج مثبت را برای شرکت خود پیاده کنند. این افراد معمولاً قابل اعتمادتر هستند، ضرب الاجل ها را رعایت می کنند و وظایف را کامل می کنند. علاوه بر این، این سوژه ها با انگیزه و اشتیاق به کار خود هستند که به موفقیت آنها کمک می کند.
انواع مهارت های شخصی
- مهارتهای تعامل و ارتباطات
- مهارت های بین فردی
- مهارتهای رهبری
- مهارتهای حل مسئله
- مدیریت زمان، یکی از مهارت های فردی
- انعطافپذیری و سازگاری
- تفکر انتقادی، یکی از مهمترین مهارتهای فردی
- مهارتهای سازمانی
- خلاقیت، یکی از مهارت های فردی مهم
- همکاری و مهارت فردی در کار تیمی
- توجه به جزئیات
- قابل اعتماد بودن و مسئولیتپذیر بودن
- با انگیزه بودن
- اخلاق کاری
- حرفهای بودن
گاهی اوقات افراد تحصیلات بالایی دارند، کلی مهارت سخت مانند کارهای فنی بلد هستند، اما نمیدانند چگونه در جمع حضور پیدا کنند یا در مواجهه با شرایط سخت چه عملکردی داشته باشند. چنین زمانی مهارت های فردی و اجتماعی اهمیت خود را نشان میدهند.
چطور مهارتفردی خود را بشناسیم؟
با مطرح کردن ۱۰ سؤال در درک و شناسایی مهارت ها کمک کنیم.
- مهمترین نقاط قوت شما چیست؟
- از انجام چه کارهایی لذت میبرید؟
- چه مهارتهایی را به طور مرتب استفاده میکنید؟
- در چه زمینههایی موفق به دریافت جوایز شدهاید؟
- انجام چه کارهایی شما را هیجانزده میکند؟
- در انجام چه کارهایی بهترین نتایج را بدست میآورید؟
- بزرگترین دستاوردهای شما چیست؟
- در انجام چه فعالیتهایی قوی هستید؟
- چه چیزهایی را زودتر از دیگران پیدا میکنید؟
- آیا شما میخواهید خودتان را بیشتر بشناسید؟
- از افرادی که شما را به خوبی میشناسند بپرسید
- در مورد صنایع اطلاعاتی کسب کنید
- به دستاوردهای خود نگاه کنید
باپاسخ به سؤالات بالا قدمبهقدم به خودشناسی و شناخت مهارتهای خود نزدیک میشود که این شناخت در طول تحصیل و آیندهٔ شغلی افراد تأثیر زیادی دارد.
توسعه مهارتهای فردی
برخلاف مهارتهای سخت، مهارتهای نرم اکتسابی هستند و ما هر روز چه در محل کار و یا چه در خانه در حال ارتقای آنها هستیم. در زیر به برخی نکات برای توسعه مهارتهای فردی میپردازیم:
نقاط ضعف خود را بشناسید
درباره اینکه میخواهید کدام مهارتهای خود را ارتقا دهید فکر کنید. شاید مهارتهای ارتباطی قوی داشته باشید، اما مهارتهای سازمانی شما به شدت ضعیف باشد. یا شاید مهارتهای تیمی شما بسیار قوی باشد، اما به راحتی حواس شما پرت شود. اگر مطمئن نیستید که از کجا مهارتهای شخصی خود را ارتقا دهید، از دوستان، همکاران یا هر کسی که به طور منظم مهارتهای شخصی شما را به طور عملی میبیند، سوال کنید.
برای توسعه مهارتهای فردی آموزش ببینید
امروزه برای هر مهارتی که بخواهید آن را یاد بگیرید و حتی برای مهارتهای فردی کلاسهای آنلاین وجود دارند. در وبسایتهای مختلف آموزشهای الکترونیکی رایگان و پولی برای فراگیری مهارتهای فردی وجود دارد. حتی میتوانید برای دریافت راهنماییها و ترفندها به YouTube مراجعه کنید. اما شرکت در یک کلاس رسمی به شما کمک میکند تا از نحوه استفاده روزانه از مهارتهای شخصی خود مطلع و آگاه باشید. حتی اگر برای ارتقای مهارتهای سخت خود به کلاس بروید، به طور طبیعی مهارتهای نرم مانند افزایش انگیزه، مسئولیت پذیری و سازگاری را تمرین کنید.
مراقبت از خود را تمرین کنید
سعی کنید در طی روز زمانی را برای مدیتیشن، یوگا و مراقبه اختصاص دهید؛ زیرا این امر باعث افزایش خودآگاهی در شما میشود. اگر در طی روز زمانی را به مراقبه اختصاص دهید، خواهید دید که بعد از گذشت مدتی صبورتر، همدلتر و آرامتر میشوید. و این امر تا حد بسیاری به توسعه مهارتهای فردی شما کمک خواهد کرد.
چرا مهارتهای فردی اهمیت دارد؟
موفقیت حرفهای
در هر نقش شغلی، خواه فرد کارمند باشد کارفرما، مدیر، کارآفرین یا فریلنسر، مهارتهای فردی قوی تعیین کنندههای کلیدی موفقیت حرفهای و موجب برتری در زمینهها یا صنایع انتخابی است و او را قادر میسازد وظایف کاری خود را به نحو احسن، انجام دهد، ضرب الاجلها را رعایت کند و کار با کیفیت بالا تولید کند و در نتیجه میتواند شانس پیشرفت و ترفیع شغلی و به رسمیت شناختن خود را، افزایش دهد.
افزایش قابلیت اشتغال
در کسبوکارهای پر رقابت امروزی، کارفرمایان به دنبال کاندیداهایی با طیف متنوعی از مهارتهای فردی هستند؛ بنابراین فردی با دارا بودن مهارتهای مرتبط و مورد تقاضا، برای کارفرمایان بالقوه جذابتر و جز گزینههای انتخابی و اولویت آنها است.
مدیران و صاحبان کسبوکار، کاندیداهایی را ترجیح میدهند که دارای تخصصهای فنی (مهارت های سخت) مورد نیاز برای انجام وظایف شغلی خاص و همچنین مهارتهای بین فردی قوی (مهارتهای نرم) هستند که کار گروهی و ارتباط موثر را تقویت میکند.
تعامل
تقویت مهارتهای فردی برای سازگاری و هماهنگی با دنیایی که به سرعت در حال تحول است، بسیار مهم میباشد. پیشرفت سریع تکنولوژی، تغییر محیطهای کاری و روندهای صنعت و همچنین تغییرات اقتصادی، افراد را ملزم میکند که به طور مداوم مهارتهای خود را بهروز کنند، مرتبط بمانند، فرصتهای جدید را در آغوش بگیرند و به طور موثر بتوانند از چالشها، عبور کنند.
سازگاری و داشتن ذهنیت رشد به افراد اجازه میدهد تا چالشهای جدید را در آغوش بگیرند، مهارتهای جدید بیاموزند و در شرایط پیش بینی نشده با انعطافپذیری و هماهنگ، حرکت کنند و در نهایت، بتوانند در دنیایی که همیشه در حال تحول است، رقابتی باقی بمانند.
رشد فردی
تلاش برای تقویت و اصلاح مهارتهای فردی، منجر به رشد و توسعه فردی میشود، افق دید افراد را گسترش میدهد و اعتماد به نفس آنها را بالا میبرد. اشخاص با توسعه مهارتهای جدید، احساس موفقیت میکنند و انگیزه آنها برای تلاش در جهت پیشرفت بیشتر افزایش پیدا میکند.
علاوه بر این توسعه شخصی مستمر از طریق مهارتهای فردی، به رشد شخصی فرد نیز کمک میکند و با یادگیری مداوم و بهبود مهارتهای و گسترش دانش خود، تواناییهای او هم افزایش مییابد و دیدگاههای جدید و جهان بینی بهتری به دست میآورد و عزت نفس او بالا میرود و میتواند بر چالش و مشکلات غلبه کند و در نتیجه میزان رضایت کلی از زندگی او هم روند صعودی میباید.
حل مسئله
مهارتهای فردی قوی برای حل مسئله و تصمیم گیری صحیح و منطقی، داراییهای ارزشمندی محسوب میشوند و افراد را قادر میسازد تا موقعیتهای پیچیده را تجزیه و تحلیل اصولی کنند، راه حلهای خلاقانه شناسایی کنند و تصمیمات آگاهانهای بگیرند.
داشتن مهارتهای حل مسئله موثر، به حل کارآمد مشکل بهوجود آمده، بهبود بهرهوری و به حداقل رساندن موانع و چالشها در هر شرایطی کمک بسیاری، میکند.
همکاری موثر
داشتن مهارتهای نرمی مانند گوش دادن فعال، همدلی، حل تعارض، در تقویت ارتباط و همکاری موثر با دیگران نقش مهمی دارد و باعث ایجاد روابط قوی، مشارکتهای کاری مفید، نوآوری و موفقیت کلی را در روابط شخصی و حرفهای، حل تعارضات محیط کار و هماهنگی و همکاری کامل در کار تیمی، میشود.
وقتی اعضای تیم دارای مهارت های متنوعی باشند، مکمل نقاط قوت و ضعف یکدیگر هستند و این امر، حل مشکلات جمعی را آسان کرده، نوآوری را تقویت میکند و منجر به همکاری قویتری میشود و در نهایت عملکرد کلی تیم و بهرهوری را، افزایش میدهد.
تقویت رهبری
شکی نیست، توسعه مهارتهای فردی به رشد و توسعه تواناییهای رهبری، کمک میکند. رهبران و مدیرانی که ترکیبی از مهارتهای سخت و نرم دارند، میتوانند الهام بخش و انگیزه دهنده دیگران باشند، اهداف را کاملا واضح و روشن تعیین کنند، تصمیمات استراتژیک بگیرند و تیمها و سازمان خود را به سمت موفقیت هدایت کنند.
افزایش بهرهوری
هنگامی که مدیران و منابع انسانی هر سازمان مهارتهای فردی تخصصی و توسعه یافته دارند، وظایف و امور، سریعتر و موثرتر انجام میپذیرد و در زمان و منابع صرفهجویی میشود که منجر به افزایش کارایی و اثربخشی در فرایندهای کاری و در نتیجه کسب نتایج بهتر و افزایش موفقیت، میشود.
نکته پایانی
مهارتهای فردی اهمیت بسیاری دارند؛ زیرا در استخدام، موفقیت شغلی و حرفهای، رشد و توسعه شخصی، ارتباطات موثر، کار گروهی سازنده، سازگاری با شرایط و دنیای متغیر امروزه، حل مسئله، تصمیمگیری صحیح، افزایش بهرهوری و رهبری قوی، نقش حیاتی و کلیدی دارند.
افراد با تقویت، اصلاح و گسترش مداوم مهارتهای فردی خود میتوانند، به پتانسیل کامل خود دست پیدا کنند، عملکرد خود را افزایش دهند، در زمینههای مختلف زندگی پیشرفت کنند، ترفیع و ارتقا شغلی بگیرند و کیفیت کلی زندگی خود را بهبود بخشند.