۰۹۰۱۶۳۱۱۸۷۰

بهره گیری از کوچینگ در شرایط بحران

بحران ها، بخش جدایی ناپذیر از زندگی خصوصی و شغلی هر از یک ما هستند، اما سوالی که ایجاد می شود این است که چگونه فرصت های یک بحران را شناسایی کرده و از آن ها در جهت رشد و پیشرفت استفاده کنیم؟!

در پیرامون خود می بینیم که چگونه افراد باهوش به سرعت، فرصت های سودآور یک بحران را تشخیص داده و از آن برای رشد کسب و کار خود بهره می برند. در این مطلب قصد داریم، به شرح نکات جالبی در زمینه راه کارهای موثر در تحلیل بحران با دوره مدیریت کسب و کار (MBA) و بهره گیری از کوچینگ بیزینس در شرایط بحران بپردازیم.

کوچینگ چیست؟

کوچینگ بیزینس یک فرایند است که به صاحبان مشاغل کمک می کند که با تحلیل موقعیت ها، به رشد و توسعه کسب و کار کمک کنند. در حقیقت کوچینگ بیزینس بک ابزار قدرتمند است و می توان از آن برای درک بهتر از کسب و کار و شناسایی فرصت ها و تهدیدها استفاده کرد.

مهمترین سوالی که ممکن است ذهن شما را درگیر کند این است که کوچینگ بیزنیس در شرایط بحران از چه طریق می تواند به ما کمک کند؟ باید گفت بیزینس کوچینگ فقط در تحلیل شرایط بحران مورد استفاده قرار نمی گیرد، بلکه از آغاز پیدایش یک کسب و کار و در تمام طول مسیر رسیدن به موفقیت، کاربرد دارد.

مزیت کوچینگ در شرایط بحران

چشم‌اندازها و اهداف را برآورده می‌کند: واقع‌گرایی در انتخاب و تعریف اهداف برند خیلی مهم است.

به شما کمک می‌کند تا دیدگاه خود را بدست‌ بیاورید: کوچ به شما راه حل یا نتیجه ارائه نمی‌دهد بلکه نکات مربوط به تخصص شما را به شما گوشزد خواهد کرد تا تصمیمات بهتری بگیرید.

یک نقشه راه واضح ترسیم می‌کند: حواستان باشد، کوچ حرفه‌ای به احتمال زیاد چند شرکت در صنعت شما را ارتقا داده است. او دقیقا جایی است که شما در آینده خواهید رسید، پس از دانشی که دارد نهایت استفاده را ببرید.

مهارت‌ها را تقویت می‌کند: مهم نیست چقدر در صنعت خود مشغول به کار هستید، یادگیری بخش همیشگی کسب و کار شما خواهد بود.

اعتماد به نفس‌تان را افزایش می‌دهد: به‌عنوان یک کارآفرین احتمالا در زندگی و کسب و کار خود با مشکلات زیادی مواجه شوید که انرژی منفی و ترس را به همراه داشته باشند. اما با بیزینس کوچینگ بر روی این عوامل غلبه خواهید کرد و اجازه نخواهید داد که بهترین ورژن شما را ازتان بگیرند.

عملکرد و سودآوری را افزایش می‌دهد: کارمندان که با رهبران قدرتمند کار می‌کنند، رضایت بیشتری دارند، عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهند و ارتباط درون ‌شبکه‌ای آن‌ها با سازمان بهتر است. این هم یکی دیگر از مزایای مربیگری کسب و کار است.

نقش رهبری شما را بهبود می‌بخشد: بسیاری از صاحبان بیزنس‌های موفق دنیا در کنار خود یک کوچ کسب و کار داشته‌اند. که از جمله آن‌ها می‌توان به اریک اشمیت، مدیرعامل سابق گوگل اشاره کرد که اگرچه شرکت در حال رشد بود اما مربی استخدام کرد. بعلاوه استیو جابز و بیل گیتس نیز بر روی مربی‌گری سرمایه‌گذاری کردند.

شما را مسئول می‌داند: یعنی این شما هستید که از نقطه A به نقطه B می‌روید. این مسئله بخصوص برای کسب و کارهای کوچک و استارتاپ‌ها بسیار حیاتی است.

بیزینس کوچ

بیزینس کوچ یک کارآفرین با تجربه یا صاحب چندین کسب و کار موفق که قادر است به تحلیل فرصت ها و بحران ها بپردازد. یکی از روش های مناسب برای رسیدن مهارت های بیزینس کوچ یا مربی کسب و کار، استفاده از دوره کوچینگ و دوره مدیریت کسب و کار(MBA) است.

انواع کوچینگ (Coaching)

کوچینگ  انواع و اقسام مختلفی دارد که مهمترین آنها «کوچینگ زندگی (Life Coaching)» و «کوچینگ کسب و کار (Business Coaching)» است. این دو نوع کوچینگ می توانند در شرایط بحران بسیاری از مشکلات ما را حل کنند. اما دیگر کوچینگ ها عبارتند از:

  • کوچینگ اجرایی
  • کوچینگ عملکرد
  • کوچینگ رهبری
  • کوچینگ سلامت
  • کوچینگ شغلی
  • کوچینگ ثروت
  • کوچینگ مالی
  • کوچینگ رشد معنوی
  • کوچینگ تحصیلی
  • کوچینگ روابط
  • کوچینگ ورزشی
  • و….

فواید کوچینگ

کوچینگ فواید بی‌شماری دارد. تنها در چند مورد به فواید آن خواهیم پرداخت::

خودآگاهی

اهدف اصلی کوچینگ خودآگاه‌تر شدن است. تحقیقات نشان داده است که جلسات کوچینگ خودآگاهی و هوشیاری افراد را تقویت می‌کند. در این فرایند، شما به نقاط قوت و ضعف، خطا‌ها و توانمندی‌ها، افکار، احساسات و رفتار‌های خود آگاه شده و به شناخت بیشتری از خود می‌رسید. همچنین، می‌فهمید که چطور از این آگاهی‌ها در جهت رشد و رسیدن به اهدافتان استفاده کنید.

بهبود عملکرد

کوچینگ به افراد کمک می‌کند عملکرد بهتری در زندگی داشته باشند. وقتی خودآگاه‌تر شوید، وقتی شناخت بیشتری از خود پیدا کنید، بدیهی است که تصمیمات بهتری خواهید گرفت.

توانایی حل مسئله

یکی از مهم‌ترین فواید کوچینگ این است که توانایی تفکر و مهارت حل مسئله در شما تقویت می‌شود. شاید در ابتدا پیدا کردن راهکار‌ها دشوار باشد ولی به مرور با تمرین و تکرار، ذهن به دنبال راه‌حل‌ها می‌گردد.

اعتماد به‌ نفس

یادگیری مهارت کوچینگ و یا اینکه خودتان کوچ داشته باشید، باعث تقویت اعتمادبه‌نفس می‌شود. کوچینگ مهارت حل مسئله را در افراد تقویت می‌کند، به افراد خودآگاهی می‌دهد و اثربخشی و عملکرد آنها را بهتر می‌کند. بنابراین می توان با کمک کوچینگ نقاط ضعف و قوت خود را پیدا کرده و برنامه‌ریزی بهتری داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button