۰۹۰۱۶۳۱۱۸۷۰

کوچینگ رهبری چیست؟

کوچینگ رهبری در عصر دیجیتال امروزی حیاتی است. شرکت ها و اطلاعات آنقدر سریع حرکت می کنند که به راحتی می توان از رقبا عقب ماند. برای رقابتی ماندن، سازمان ها باید به طور مستمر استعدادهای برتر خود را توسعه دهند.  یکی از بهترین راه‌ها برای توسعه و حفظ استعدادهای برتر و اطمینان از حداکثر عملکرد شرکت، از طریق خدمات کوچینگ رهبری است.

کوچینگ رهبری یک همکاری دو جانبه بین یک رهبر و کوچ است. در این روش، رهبر می‌تواند یک مدیر اجرائی، سوپروایزر، رهبر تیم یا صاحب کسب و کار و یا موارد شبیه به آن باشد.
صرف نظر از همه اینها، این یک همکاری بین کوچ و رهبر می باشد که دو طرف کوچینگ تلاش می‌کنند به مقصد و هدف مورد توافق، دست یابند. هدف از این همکاری و مشارکت ایجاد یک تغییر رفتاری پایدار و تغییر در کیفیت زندگی کاری و شخصی رهبر می باشد.

نکات مهم کوچینگ رهبری

1) کوچینگ رهبری یک دستورالعمل فنی نیست. اگرچه درست است، اگر بگوییم برخی کوچ ها دارای یک سابقه فنی قوی هستند.

2) کوچینگ رهبری یک جلسه مشاوره شغلی نیست. اگرچه تعداد زیادی از کوچ ها به طور یقین به رهبران کمک می کنند تا صحیح ترین موفقیت خود را پیدا کنند و استعدادها و توانایی(نقاط قوت) آنها را با هم تطبیق دهند.

3) کوچینگ رهبری یک مشاوره نیست. (اگرچه اغلب مرزهای بین کوچینگ و مشاوره می تواند مهم باشد). جایی که مشاوره واقعاً به عنوان یک تخصص در نظر گرفته می‌شود در این حالت، حل مسئله، ارائه مشاوره و راهنمایی مورد نظر است. اما کوچ ها نه به عنوان یک مشاور، بلکه ترجیح می‌دهند با پرسیدن سوالات و کمک کردن به رهبران، باعث شوند تا رهبران خودشان بتوانند راه حل خودشان را از درون خودشان پیدا کنند.

4) کوچینگ رهبری یک منتورینگ نیست، منتورها کسانی هستند که قبلا مسیر مورد نظر چالش‌ها را طی کرده‌اند و در این مسیر منتورها، اغلب به صورت غیررسمی از داخل یا بیرون، سازمان را پشتیبانی می‌کنند. اما آنها قبلاً این سفر را طی کرده‌اند و معمولاً تجربه عقلی لازم را در درون خود دارند. از طرفی آنها اغلب با یک شرکت سازگار می‌شوند، و عموما در حوزه مشخصی دارای تجربه هستند. در عوض کوچ ها، خارج از سازمان یا تیم استخدام می‌شوند و طیف گسترده ای از تجربه دارند. آنها در مباحث مدیریتی مهارت دارند.

5) کوچینگ رهبری یک آموزش نیست، آموزش معمولاً شامل تامل و درون گری نیست. آموزش معمولاً متناسب با فرد نیست و آموزش دهندگان اغلب آگاهی لازم نسبت به پیچیدگی‌های طبیعت انسان را ندارند و رفتارهایی از جمله موفقیت را تضعیف می کنند یا از بین می‌برند.

تاثیرات کوچینگ رهبری

کوچینگ یک تعامل با سرویس یک به یک یا شاید گروهی رهبران یا مدیران اجرائی، برای اثربخشی بیشتر و سالم‌تر آنها در سازمانها می باشد. بنابراین، زمانی که رهبران عملکرد خودشان را بهبود می‌بخشند چنین مزایایی در سراسر سازمان گسترش می‌یابد به این معنا که، استفاده رهبران ارشد از تجربیات کوچینگ باعث می شود جریان اثربخشی این فرهنگ کوچینگی در سازمان بسط پیدا کند.
از طرفی افرادی که در خصوص کوچینگ، پاسخگو هستند و مهارت ها و تکنیک‌های حاصله از این امر را در اختیار سایر افراد سازمان قرار می دهند، موجب بهبود تعاملات در سازمان می شوند. از این رو، کوچینگ همچنین می‌تواند به عنوان مجموعه‌ای از مهارتهای روزانه مورد استفاده رهبران در سازمان ها تلقی شود که می‌تواند باعث تقویت عملکرد افراد آنها شود.

سازگاری با افراد

کوچینگ یک انتخاب واضح و شفاف برای کسب و کارها و سازمان‌هایی که می‌خواهند در اوج عملکرد خود فعالیت ‌کنند تلقی می‌شود. در جاهایی که همه افراد یک سازمان، یکسری مجموعه مطالب یکسان را یاد می گیرند، و از طرفی آموزشگاه ها و کارگاه ها معمولا از نظر ماهیت یکی هستند. کوچینگ به صورت فردی و متناسب با شخص مناسب است. در بیشتر موقعیت‌های کوچینگ رهبری، هدف واقعی کمک کردن به افراد موفق برای موثر بودن بیشتر است. کوچ های اثربخش برای تأکید بر استعدادها و توانایی های منحصر بفرد مراجعان خود (رهبران) بر پتانسیل های خود مراجعان تاکید می کنند.

این در مورد به چالش کشیدن مراجعان و کمک به آنها برای تغییر رفتار آنها است. به عبارتی، این در مورد تشویق مراجعان برای استقبال از تغییرات، مسئولیت پذیری بیشتر در قبال شهروندان سازمان است. جای تعجب نیست که کوچینگ رهبری موجب بهبود نتیجه عملکرد می‌شود.

مواردی که مدیران ارشد در جویای یک کوچینگ رهبری هستند شامل موارد زیر هستند:

1– برای توسعه شیوه رهبری موثرتر

2– برای شرکت در برنامه ریزی و مدیریت جانشینی

3– بهبود مهارتهای ارتباطی و بین فردی

4– تسریع در توسعه شخصی

5– توسعه کارگران فوق ستاره

6– مدیریت افراد دشوار و چالش برانگیز

7– پیدا کردن و ایجاد تعادل بین کار و زندگی

8– تسریع و تنظیم اولویت و مدیریت زمان

9– افزایش مهارت های شبکه سازی و ارائه آن

10– مشارکت در برنامه ریزی و و توسعه شغلی

11– یادگیری در خصوص انجام مکالمات اساسی

12– معامله با تضادها و یادگیری در خصوص مهارت های مدیریت تضاد

13– یادگیری در خصوص ارتقاء سطح مدیریت

14– شناسایی و پیاده سازی توسط کارآمد کارکنان

15– تقویت اعتماد به نفس، جسارت و تندرستی

یک نظر

  • لیلی گفت:

    بسیار عالی و قابل استفاده

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Call Now Button