مراحل بازاریابی چیست؟
با پیشرفت فناوری و رشد روزافزون صنعت دیجیتال، بازاریابی بسیار پویا و قابل انعطاف است، بهطوریکه با تکنولوژی بروز دیجیتال مارکتینگ میتوانید محصولات و خدمات خود را در معرض انتخاب مشتری قرار دهید.
بازاریابی چیست؟
بازاریابی به معنای ایجاد ارتباط بین تولیدکننده و مصرفکننده است. اگرچه به دلیل جامع بودن موضوع بازاریابی، ارائه یک تعریف واحد برای آن میسر نیست. بهطورکلی، در بازاریابی اطلاعاتی ارائه میشود که به مشتری کمک میکند بتواند خرید بهتری داشته باشد.
انواع بازاریابی
اینکه از چه روشی برای بازاریابی استفاده کنید، بستگی مستقیم به این دارد که مشتریان شما، زمان خود را چگونه سپری میکنند. برای اینکه بتوانید مشتریان بیشتری جذب کنید، باید از بهترین نوع بازاریابی استفاده کنید، حتی شاید لازم باشد برای جلب توجه مخاطب از چند شیوۀ بازاریابی به صورت همزمان استفاده کنید.
بازاریابی اینترنتی
بازاریابی اینترنتی، آنلاین انجام میشود و هدف آن این است که از طریق اینترنت، فروش محصول یا معرفی برند را انجام دهد. بازاریابی ایمیلی، یکی از مهمترین انواع بازاریابیهای اینترنتی است که میتواند به آگاهی از برند کمکهای ارزندهای بکند.
بازاریابی محتوایی
اگر بازاریابی را بر مبنای تولید محتوا در وبسایتهای خود انجام بدهید، در واقع توجه مخاطبینی را به خود جلب میکنید که برای خریدهای خود متکی به گوگل هستند.
بازاریابی ویدئویی
امروزه، کسب و کار ها تلاش میکنند محتوای ویدئویی خلق کنند تا توجه مخاطبان را جلب و آنها را به خرید ترغیب کند.
دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ یک مجموعه و تیم حرفهای است که به کسب و کارها در زمینه بازاریابی از طریق ابزارها و خدمات دیجیتال کمک میکند. این شرکتها با استفاده از روشهای مختلف بازاریابی به کسب و کارها کمک میکنند تا به مشتریان بیشتری دسترسی پیدا کنند. از جمله:
- تبلیغات آنلاین و دیجیتال
- شبکههای اجتماعی
- تبلیغات گوگل
- اینفلوئنسر مارکتینگ و
- طراحی سایت
تحولات بازاریابی
طراحی سایت و بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO) بهعنوان ابزارهای مهم تبلیغاتی با خدمات دیجیتال هستند که در آینده همچنان بسیار مهم خواهند بود. با استفاده از تکنولوژیهای نوین و روشهای بهینهسازی جدید، آژانسهای دیجیتال مارکتینگ میتوانند به کسب و کارها کمک کنند تا در صفحات جستجوی موتورهای جستجو بالاتر رتبه بگیرند و در نتیجه مشتریان بیشتری را جذب میکنند.
انواع استراتژی بازاریابی
در دنیای دیجیتال، استراتژیهای منسوخ شده به زودی جای خود را به استراتژیهای مبتکرانه خواهند داد. انواع مختلف استراتژی های بازاریابی در هر کسب و کار وجود دارد. ساختار استراتژی های بازاریابی شامل تجزیه و تحلیل نیازهای کسب و کار شما، مخاطبان هدف شما و مشخصات محصولات شما میشود.
دو نوع اصلی از استراتژی های بازاریابی عبارتند از:
- بازاریابی کسب و کار به کسب و کار (B2B)
- بازاریابی کسب و کار به مصرف کننده (B2C)
شایع ترین نوع بازاریابی، بازاریابی کسب و کار به مشتری است که در اینجا به استراتژی های این نوع بازاریابی میپردازیم.
بازاریابی پرداختی
این نوع بازاریابی شامل رویکردهای چندگانه در بازاریابی است. مانند تبلیغات سنتی به صورت تبلیغات تلوزیونی یا تبلیغات چاپی. همچنین یکی از شناخته ترین انواع بازاریابی از این نوع بازاریابی اینترنتی است که بازاریابی اینترنتی نیز انواع مختلفی دارد مثل (PPC) یعنی پرداخت به ازای هر
بازاریابی سببی
بازاریابی سببی باعث ایجاد پیوند بین خدمات و محصولات یک شرکت با یک علت یا موضوع اجتماعی میشود. این نوع بازاریابی به بازاریابی مبتنی به علت نیز شناخته میشود.
بازاریابی رابطه
این نوع بازاریابی اساسا بر روی ساختار مشتری تمرکز دارد که شامل بهبود روابط موجود با مشتریان و بهبود وفاداری مشتری است.
بازایابی مخفی
این نوع استراتژی بازاریابی بر بازاریابی محصول تمرکز دارد، در حال که مشتریان از استراتژی های بازاریابی بی اطلاع هستند. به این نوع بازاریابی، بازاریابی نهان نیز گفته میشود.
بازاریابی کلامی
این نوع بازاریابی کاملا بر این اساس است که شما چه احساسی به مرد منتقل میکنید. بازاریابی کلامی یا شفاهی به طور سنتی مهم ترین نوع استراتژی بازاریابی است. در دنیای کسب و کار شنیدن بسیار مهم است. زمانی که شما به مشتریان خدمات با کیفیت ارائه میدهید، احتمال اینکه آن ها شما را تبلیغ کنند بسیار مهم است.
بازاریابی معاملاتی
بخش فروش در یک کسب و کار، چالش برانگیزترین کار است. حتی برای بزرگترین خرده فروشان نیز فروش همیشه دشوار است، به ویژه هنگامی که حجم بالایی از اهداف وجود دارد. با این حال با استراتژی های جدید بازاریابی، فروش آنقدرها هم سخت نیست. در بازاریابی معاملاتی، خرده فروشان مشتریان را با دادن کوپن های خرید، تخفیف و جایزه تشویق به خرید میکنند. این کار باعث افزایش شانس فروش و ایجاد انگیزه در مخاطبان هدف برای خرید محصولات تبلیغاتی میشود.
بازاریابی تنوع
در این نوع بازاریابی، مخاطبان هدف خود را با سفارشی سازی و ادغام استراتژی های بازریابی مختلف جذب میکند. این نوع بازاریابی جنبه های مختلف مانند فرهنگ، عقاید، نگرش ها، دیدگاه ها و دیگر نیازهای خاص را پوشش میدهد.
نکته پایانی
استراتژی های بازاریابی ترویج، تبلیغات و فروش محصولات و خدمات را بسیار ساده تر ساخته است. این استراتژی ها همچنین مخاطبان را هدف قرار می دهد و باعث ایجاد اطمینان از پیشرفت مناسب در کسب و کار خواهد شد. پس مدیران و رهبران هر کسب و کار باید برای پیشبرد اهداف خود و پیشرفت در کسب و کار انواع مختلف استراتژی های بازاریابی را بیاموزند.