۰۹۰۱۶۳۱۱۸۷۰

کاربرد کوچینگ در مدیریت زندگی

کوچینگ زندگی برای همه افرادی که تمایل دارند در زندگی مشترک و روابط اجتماعی تغییرات مثبتی انجام شود، مفید خواهد بود. کوچینگ زندگی نوعی مشاوره است که به افراد در حل مشکلات و دستیابی به آرزوهای خود کمک می‌کند.

این سبک از کوچینگ قصد دارد با جهت‌دهی صحیح به افراد کمک کند تا به اهداف خود در زندگی شخصی و یا کسب‌وکار خود برسند، شبیه همان کاری که کوچ ورزشی با ورزشکار انجام می‌دهد. اگرچه روش‌های مورد استفاده کوچ‌های زندگی و فردی تفاوت‌هایی دارد.

هدف کوچینگ زندگی

هدف کوچینگ زندگی، کمک به افراد در شکستن الگوهای باور منفی، اقدام قاطعانه و تعیین اهداف مشخصی برای دستیابی به آنچه چیزی است که آن‌ها از زندگی می‌خواهند. بیشتر کوچ‌ها کارشناسان آموزش دیده‌ای‌ هستند که در زمینه‌هایی مانند روابط، استرس، رشد شخصی، کسب‌وکار، مشاغل، انگیزه، امور مالی، خلاقیت و خانواده  و بسیاری موارد دیگر تخصص دارند.

یک زندگی معمولی پر از چالش های مختلف است که گذر از هر یک نیاز به راهنمای خبره و باتجربه دارد تا زندگی معمولی و عادی روزمره به زندگی ایده آل افراد تبدیل شود. به همین خاطر افراد به سمت کوچینگ زندگی می روند تا تغییراتی مفید و با ارزش برای زندگی خود انجام دهند.

کوچینگ زندگی موجب می شود تا سطح و کیفیت زندگی از جایی که هست به سطح بهتری ارتقا پیدا کند با این کار کیفیت و ارزش زندگی به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می کند و افراد با این تغییرات اساسی روحیه و انگیزه بیشتری برای ادامه مسیر پیدا می کنند.

اهمیت کوچینگ زندگی

کوچینگ زندگی موجب می شود تا دیدگاه افراد و نگرش آنها نسبت به زندگی تغییر کند و روحیه و انگیزه بیشتری برای ادامه راه پیدا می کنند. کوچینگ زندگی راه را هموارتر و مسیر را روشن تر می کند و افراد با آگاهی کامل نسبت به مسیر پیش رو به سمت تحول و تغییرات مورد نیاز زندگی می روند.

تغییر فقط مربوط به سبک دکوراسیون خانه نمی شود. بلکه اصل قضیه یعنی زندگی نیز نیاز به تحول دارد و باید تغییراتی اثربخش و مفید بر روی آن انجام شود، همانطور که سبک دکوراسیون خانه هر چند سال یکبار تعویض می شود زندگی هم نیاز به تغییر سبک دارد تا از حالت یکنواختی و تکراری خارج شود.

مزایای کوچینگ زندگی

  • افراد نیازمند به پیشرفت در زندگی را حیطه شغلی
  • علاقه مندان برای برقراری تعادل زندگی و کار
  • اختلال در تمرکز
  • استرس زیاد
  • بهره گیری حداکثری از استعدادها و نقاط قوت
  • نیاز به اتخاذ یک تصمیم مهم در زندگی مانند جا به جایی یا تغییر شغل
  • تقویت انگیزه و عزت نقس
  • نیاز به کمک برای موقعیت های پرریسک
  • افزایش بهره وری
  • مشکل در اولویت بندی پروژه ها و جدول زمانی
  • نیاز به بهبود مهارت های مدیریت زمان
  • عدم برخورداری از سیستم پشتیبانی مناسب

چه زمانی به کوچ زندگی نیاز داریم؟

علائم بسیاری وجود دارند که حاکی از نیاز شما به کمک کوچ ها هست. مثلا:

  • تحریک پذیری
  • استرس و یا اضطراب زیاد
  • ناتوانی در ترک عادت های بد
  • کمبود احساس رضایت زندگی
  • احساس نارضایتی در محل کار
  • احساس قفل شدن خلاقیت

هرکس تعریف متفاوتی از شادکامی، سعادت، موفقیت یا حتی سلامتی دارد. به علاوه نگرش‌ها، ارزش‌ها، باورها و دیدگاه‌های افراد متفاوت از یکدیگر است. فقط گاهی اوقات افراد از نقاط قوت، نقاط قابل بهبود (نقاط ضعف) و جنبه‌های مختلف زندگی‌شان شناخت کافی ندارند.

در چنین شرایطی فرد به یک لایف کوچ و راهنما نیاز دارد تا به خودآگاهی رسیده و دانش و بصیرت خود را افزایش دهند. این شکل از خودآگاهی سرچشمه و منشأ تغییر و تحولات بزرگی در زندگی افراد خواهد بود.

مراحل لایف کوچینگ

ارزیابی

ارزیابی ارزشیابی یک روش منظم برای تعیین نتیجه و شایتگی است. در مرحله ارزیابی، ما ابزار و جهت مورد نیاز شما را برای نگاه دقیق به خود بدون انتقاد ارائه می دهیم و اهداف و اقدامات شخصی و سازمانی را برای موفقیت مشخص می کنیم.

ارزیابی یک گام کلیدی در هر مکالمه مربیگری است و مربی را ملزم می کند تا سؤالات روشنگری بپرسد، به طور جدی گوش کند و اوضاع را از دیدگاه های مختلف ببیند. ارزیابی دارای مراحلی است که این مراحل شامل موارد زیر است:

جمع آوری داده ها

ما با استفاده از ابزارهای ارزیابی، گفتگوها و باز خورد 360 درجه، درک عمیقی از شما و دنیای شما ایجاد می کنیم. با هم انگیزه های اساسی و ارزش ها را شناسایی می کنیم. با استفاده از نتایج ارزیابی عملکرد نقاط قوت و قابل بهبود را شناسایی می کنیم.

تعریف هدف

شروع هر گونه تعامل مربیگری باید با یک هدف مشخص شروع شود. هدف یکی از سه نوع مکالمه است:

  • توسعه (بهینه سازی نقاط قوت)
  • شغلی (آماده شدن برای نقش دیگر)
  • عملکرد (غلبه بر موانع یا مقابله با شکاف های عملکرد).
پرس و جو و تمرین

ما از یک فرآیند چرخه ای تحقیق، تأمل، تمرین و پالایش برای افزایش خودآگاهی و اجرای اقدامات جدید استفاده کنیم. جنبه های اصلی این مراحل کوچینگ یا همان فرآیند کوچینگ شامل موارد زیر است:

شناسایی الگوهای تفکر و رفتار

شما و مربی خود مدل های ذهنی، فرضیات، اعتقادات و انتخاب هایی را که شخصیت تشکیل می دهد و همچنین روش منحصر به فرد شما برای برقراری تعامل با جهان را شناسایی و کشف خواهید کرد.

شناسایی موانع

مربی کمک می کند تا راه هایی را انتخاب کنید که بتوانید از همه ی پتانسیل خود استفاده کنید و ابزار و تکنیکی را برای شما فراهم می کند تا بتوانید رفتار خود را در صورت پایدار تغییر دهید. راهی را انتخاب می کند که متناسب با شما باشد و شما را در جایی که می خواهید قرار دهد.

تمرین

شما و مربی خود استراتژی هایی را برای اعمال رفتارهای جدید مشخص خواهید کرد که به شما در دستیابی به اهداف تان کمک می کند. سپس در دنیای خود با این رفتارهای جدید آزمایش خواهید کرد.

تکمیل

در این مرحله از مراحل کوچینگ، پیشرفت و برنامه ریزی خود را برای آینده ارزیابی می کنید که این مراحل شامل:

ارزیابی نتایج مربوط به مربیگری

شما، مربی و مدیر خود در صورت لزوم خواهید بود، که پیشرفت خود را در برابر اهداف اعلام شده ارزیابی کرده و تغییرات تأثیر سازمانی را می سنجید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button