۰۹۰۱۶۳۱۱۸۷۰

کوچینگ مدیران اجرایی چیست؟!

برای درک اینکه کوچینگ اجرایی چیست، ابتدا باید نگاهی به تعریف کوچینگ بیندازیم. طبق تعریف فدراسیون بین المللی مربیان (ICF)، کوچینگ به عنوان مشارکت با مشتریان در یک فرآیند فکری و خلاقانه است که آنها را برای به حداکثر رساندن پتانسیل شخصی و حرفه ای ترغیب می کند. در واقع کوچینگ یک فرآیند مشتری محور است که از سایر مشاغل خدمات مانند مشاوره، راهنمایی و آموزش متمایز است.

کوچینگ اجرائی

کوچینگ در حال حاضر یکی از بهترین شیوه های فردی در رشد استعدادها است، زیرا شامل یک رابطه نزدیک و محرمانه بین مربی و فردی است که تحت مربیگری قرار می گیرد.

کوچینگ اجرایی یا Executive coaching از مهم ترین و مفید ترین شاخه های کوچینگ است، کوچینگ اجرایی مانند ابزاری موثر برای هر رهبر و مدیری در هر سازمانی الزامی است. در این جلسات کوچینگ، کوچ ها با مکالماتی ماهرانه و هدفمند مدیران و رهبران را به چالش می کشند و در عین حال از آن ها حمایت می کنند تا به آن ها و کسب و کارشان برای دستیابی به اهدافشان کمک کنند.

در واقع فرقی ندارد بر روی چه هدفی تمرکز دارید، شاید هدف شما شغلی، فردی و یا مربوط به دستیابی به موفقیت در پروژه تیمی باشد. یا حتی دوران سختی را می گذرانید و می خواهید پس از مدتی استراحت به کار خود بازگردید، خدمات کوچینگ اجرایی به گونه ای طراحی شده اند تا یک کوچ متخصص با مکالماتی هدفمند، شما را در راه دستیابی به اهدافتان یاری کند. همچنین به مدیر اجرائی کمک می کند تا شایستگی های فعلی خود را بفهمد، ببیند چگونه توسط دیگران درک می شود و بر شناسایی و شفاف سازی اهداف فعلی و همچنین اقدامات مناسب برای رسیدن به آن اهداف تمرکز کند.

انواع کوچینگ

در حال حاضر بسیاری از مدیران در کلاس‌هایی شرکت می‌کنند تا مهارت‌های مربیگری خود را توسعه دهند تا بتوانند به کارکنان خود کمک کنند عملکرد خود را بهبود بخشند.

کوچینگ شغلی: برای کارمندانی که به دنبال انتقال شغلی، خواه کوتاه مدت یا بلند مدت هستند. مربیان شغلی می توانند در نوشتن رزومه، جستجوی شغل، پروفایل آنلاین و مصاحبه شغلی کمک کنند.

کوچینگ زندگی: این تخصص مربیگری بر جنبه های مختلف زندگی از جمله شغل، سلامت و تناسب اندام، امور مالی، روابط و رشد معنوی تمرکز دارد.

کوچینگ سازمانی یا کسب و کار: این راهکار به صاحبان کسب و کار و کارآفرینان در شناسایی اهداف، ایجاد استراتژی هایی برای دستیابی به آن اهداف و تقویت عملکرد کلی سازمان کمک می کند.

کوچینگ عملکرد: این روش کسانی را که در سازمان نیاز به بهبود عملکرد کاری دارند، صرف نظر از سطح یا عنوان شغلی، حمایت می کند.

کوچینگ رهبری: برای کسانی که به دنبال رشد و توسعه مهارت های رهبری هستند، صرف نظر از اینکه یک مشارکت کننده فردی، مدیر یا مدیر ارشد باشند.

مدل رشد

در حالی که مدل ATD COACH همچنان به عنوان یک مدل مورد قبول و پذیرفته شده برای کوچینگ است، بسیاری از مربیان از دهه 1980 در محیط های شرکتی از مدل GROW استفاده کرده اند. GROW مخفف هدف، واقعیت فعلی، گزینه ها (یا موانع) و اراده (یا راه رو به جلو) است. مدل های دیگری نیز برای مربیگری وجود دارد، از جمله FUEL. اوج گرفتن؛ گفتگوهای تند؛ و هدف، دیدگاه ها، فرآیند.

همه مدل‌ها دارای عناصر مشابهی در کشف دیدگاه و واقعیت مشتری، تعیین هدف یا اهداف، ارائه دیدگاه‌ها یا گزینه‌های مختلف و سپس انتخاب بهترین مسیر عمل برای حرکت به سمت وضعیت مطلوب هستند. این ریشه در رابطه ای است که بر اساس اعتماد و تضمین حفظ حریم خصوصی مشتری با حفظ محرمانگی ایجاد شده است.

تفاوت منتورینگ و کوچینگ

بسیاری از مردم کوچینگ را با مشاوره یا راهنمایی اشتباه می گیرند. کوچینگ از چند جهت با این شیوه ها متفاوت است. مریام وبستر منتورینگ را اینگونه تعریف می‌کند:

«راهنمایی فرد با استفاده از روش‌های روان‌شناختی، به‌ویژه با مروز سابقه و رزومه، استفاده از تکنیک‌های مختلف مصاحبه و آزمایش علایق و استعدادها». در حالی که مشاوره مقدار زیادی از درون نگری را ارائه می دهد، همچنین زمان زیادی صرف مرور گذشته می شود، در حالی که کوچینگ آینده محور است.

درحالی که کوچینگ، گفت و گویی است که بر کمک به سایر افراد (کوچی‌ها یا مشتریان) تمرکز دارد تا نسبت به اهداف، امیدها و پرسش ها به جلو حرکت کنند، نه اینکه در گذشته  کاوش کنند. برای اینکه کوچینگ مفید باشد، باید مستقیماً با آنچه مشتری می‌خواهد انجام دهد، از طریق فرآیندی که توسط مربی هدایت می‌شود، مرتبط باشد، جایی که مربی این اختیار را دارد که مسیر خود را برای دستیابی به هدفش کشف و توسعه دهد و اکثر کارهایش را انجام می‌دهد.

کوچینگ چگونه می تواند کمک کند؟

کوچینگ ابزار توسعه قدرتمندی را فراهم می کند که منجر به تغییرات مثبت می شود. مربیان این حوزه، هر چند ممکن است تجربیات مشابهی در گذشته داشته باشند و اغلب مواقع از مشاوره دادن و ارائه پیشنهاد خودداری میکنند. آن ها تمایلی ندارند که خودشان مشکلات مشتریان را حل کنند. در عوض سوالاتی میپرسند تا به مدیران کمک کنند که خودشان اهدافشان را تعیین و مشکلاتشان را حل کنند.

کوچینگ اجرایی چیست؟

کوچینگ اجرایی فردی، حرفه ای و معتبر است که با افراد متفاوتی ( معمولا مدیرعاملان و مدیران و یا افراد عالی رتبه ) همکاری می کند تا خودآگاهی به دست آورند، اهداف مشخصی را برای خود تعیین کنند ، آن اهداف را توسعه دهند، از حداکثر پتانسیل خود استفاده کنند و به فردی قوی تبدیل شوند و مانند آن نیز عمل کنند.

کوچینگ اجرایی برای مدیران در بسیاری از زمینه ها مفید و کارآمد است. برای مثال:

  • افزایش آمادگی برای نقش آینده و یا تغییر شغل
  • مدیریت استرس، تغییرات و یا بحران های متفاوت
  • ایفای نقش جدید و یا متفاوت
  • افزایش سرعت توسعه فردی
  • ایجاد هیئت و یا گروهی
  •  واکنش گرا برای اجرای تست رهبران ارشد
  • حفظ کارکنان اصلی و پاداش دادن به آن ها

وظایف کوچ های اجرایی

آن ها برای مشتریان خود گروه های قابل اعتماد واکنش گرایی برای اجرای تست ایجاد میکنند. افراد گروه سوالاتی میپرسند، فرضیات را به چالش میکشند، به کوچی در درک هر چه موبهتر مسائل کمک میکنند و با ارائه منابعی و با رضایت کوچ پیشنهاداتی را ارائه میدهند. غالبا آن ها کوچی را مورد ارزیابی همه جانبه ای قرار میدهند و با اجرای مصاحبه هایی در کسب مهارت خودآگاهی و توسعه اهداف کمک میکنند.

تاثیر گذاری کوچینگ اجرایی:

  • وقتی از آن برای کمک به فرآیند تغییر فرهنگ سازمانی استفاده می شود
  • هنگامی که برای کمک به افرادی در حل مسائل خاصی را استفاده شود یا هنگامی که افراد میخواهند عملکرد خود را در انجام وظیفه یا پروژه چالش برانگیز افزایش دهند.
  • وقتی توسعه حرفه ای و شخصی را فراهم می کند، مخصوصاً برای کسانی که موقعیت بالاتر و زمان کمی دارند مناسب است و یا برای آن ها که مقام های عالی رتبه ای دارند نیز میتواند تجربه ای کارآمد و کاربردی باشد.
  • هنگامی که بر اساس نیاز مشتری هدایت شود. کوچینگ اجرایی به معنای کمک به افراد برای دستیابی به پتانسیل کامل خود، همراه با تمرکز بر اهدافشان، است. این رابطه نوعی مشارکت میان کوچ های اجرایی و مشتریان برای مدت زمانی مشخص است.

 

‫2 نظر

  • هما کلانتری گفت:

    سلام درود بر شما
    مطالب بسیار مفیدی در خور افرادی که وارد این حرفه می شوند گذاشتین پیروز و سربلند باشید

  • لیلی گفت:

    عالیه

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Call Now Button