۰۹۰۱۶۳۱۱۸۷۰

مدیر به عنوان کوچ به چه مهارتهایی نیاز دارد؟

سازمان‌ها برای گذر از چالش ها تغییرات گسترده و پیوسته‌ای را تجربه می‌کنند. مدیران نقشی کلیدی در موفقیت یک کسب‌وکار دارند. مهارت های کوچینگ، مدیران را با ابزارهایی برای بهبود توسعه کارکنان، بهبود عملکرد، افزایش تعامل، برقراری ارتباط موثر و تقویت رشد رهبری مجهز می کند.

مزایای فراگیری مهارت های کوچینگ عبارتند از:

  • بهبود عملکرد
  • افزایش مهارت
  • انتقال دانش به کارکنان
  • توانایی برقراری ارتباط

ارتقای مهارت‌های کوچینگ مدیران سبک خاصی از مدیریت را ایجاد می‌کند که مؤثرتر از سبک‌های مقتدرانه‌ای است که بسیاری از مدیران قدیمی بر اساس آن کار می‌کنند. مدیرانی که به‌جای دستور به کارمندان، به آموزش آن‌ها می‌پردازند، نیروی کار ماهرتر و چابک‌تری را تربیت می‌کنند که نتیجه آن ایجاد یک کسب‌وکار سالم و رو به رشد خواهد بود.

 کوچینگ به مدیران کمک می‌کند تا از سبک رهبری دستوری به رویکردی توانمندترمجموعه خود را اداره کنند. با تمرکز بر توسعه پتانسیل کارکنان خود، مدیران می توانند تیمی با عملکرد بالا بسازند و رهبران آینده را در سازمان پرورش دهند. مهارت های کوچینگ همچنین فرهنگ یادگیری، همکاری و بهبود مستمر را تقویت می کند که برای موفقیت بلندمدت حیاتی است.

کوچینگ مدیران

کوچینگ مدیران یک فرایند آموزشی است که در آن متخصصی که تجربه و مهارت بالاتری نسبت به مدیر دارد، به مشاوره و راهنمایی او می‌پردازد. هدف از کوچینگ مدیران بهبود عملکرد این افراد در محل کار است. این نوع کوچینگ روی مهارت‌ها، اهداف و همچنین ویژگی‌های شخصی مدیر -مثل اعتمادبه‌نفس و تعاملات اجتماعی او- تمرکز دارد.

این فرایند می‌تواند در یک دورۀ زمانی محدود اجرا شود یا مبنایی برای یک سبک مدیریتی مداوم باشد. بنابراین کوچینگ مدیریت، هم اهداف فردی و هم اهداف سازمانی را در نظر گرفته و به مدیران این فرصت را می‌دهد که نقاط قوت خود را توسعه دهند.

کار یک مدیر کوچ چیست؟

گر هدف از کوچ کردن کارکنان رشد و توسعه فردی و سازمانی آن‌ ها باشد، مدیر در نقش کوچ با استفاده از مهارت پرسشگری قدرتمند، کارکنان را به چالش می‌کشد تا عمیق‌ تر فکر کنند و نسبت به مسائل دیدگاهی همه جانبه و بسیط داشته باشند. از این طریق می‌توان مهارت‌ های استدلالی کارکنان را تقویت کرد و چشم‌انداز آن‌ها را وسعت بخشید.

یک مدیر کوچ دیدگاه های مختلف را بررسی می کند تا بهترین پاسخ را ارائه دهد. پاسخ درست و غلطی هم وجود ندارد بلکه پاسخ مناسب و نامناسب وجود دارد، پاسخ هر فرد با فرد دیگر می تواند متفاوت باشد و حتی پاسخ هر فرد در امروز با پاسخ او در روزهای دیگر هم می تواند متفاوت باشد. پس برای حل خیلی از مسائلی که در کار و زندگی شخصی تان با آن روبرو هستید، می توانید از رویکرد کوچینگ استفاده کنید.

رویکرد کوچینگی می گوید: هرکس پاسخ خود را برای پرسش ها و چالش هایش به همراهی و به واسطه کوچ پیدا کند.

۷ مهارت کوچینگ برای مدیران

کوچینگ فرآیندی پویا است که باعث موفقیت فردی و تیمی یکمحیط کاری می شود. در اینجا هفت مهارت کوچینگ وجود دارد که مدیران باید توسعه دهند:

1. گوش دادن فعال

گوش دادن موثر و فعال یکی از مولفه‌های اصلی ارتباط بین فردی است و در صورت عدم وجود آن، ارتباطات سطحی و پر از سو تفاهم خواهد شد. تفاوت مهم گوش دادن با شنیدن در این است که در گوش دادن فعال فرد عمیقا حرف‌های گوینده را درک می‌کند؛ ولی در شنیدن صرفا اصوات دریافت می‌شود و به معنای صحبت‌های گوینده توجه نمی‌شود.

گوش دادن فعال ترکیبی از شنیدن گفته‌های طرف مقابل و درگیری فکری- عاطفی با فرد در حال صحبت است. گوش دادن موثر چهار مولفه اصلی دارد که شامل توجه کردن، درگیر شدن، انعکاس دادن و پیگیری کردن است. برای شنونده فعال و موثر بودن، توجه کردن اولین و مهم‌ترین مولفه است. گوش دادن فعال به خودی خود رخ نمی‌دهد و برای کسب این مهارت باید از یکسری تکنیک‌ها برای گوش دادن فعال استفاده کرد.

2. پرسشگری قدرتمند

هنر طرح سؤال، بخش مهمی از گوش سپاری فعال است که منجر به کاوش بیشتر توسط کوچ می‌شود. پرسیدن سؤالات صحیح مؤثرترین راه برای طوفان ذهنی و دریافت ایده‌های کوچی و چگونگی نزدیک شدن کوچ به مسئله‌ای است که پیش روی آن‌ها قرار دارد. از این رو یکی از موارد مهمی است که ICF به آن توجه ویژه دارد، طرح سؤالات هوشمندانه است. مهارت پرسشگری، توانایی کوچ را در این موارد بالا می‌برد:

  • ایجاد تمرکز
  • تحریک و خلق ایده‌ها
  • تشویق به اکتشاف
  • ایجاد تعهد

3. تعیین هدف

هدف‌گذاری مهم‌ترین عامل برای رسیدن به موفقیت و خلق آینده است. هدف‌گذاری مسیری است برای رسیدن به مقصد. وقتی هدف‌گذاری دارید، زندگی شما هدفمند می‌شود و راحت‌تر به موفقیت و کسب رضایت از زندگی می‌رسید. وقتی قبل از حرکت مسیر و هدف را مشخص کنید، توانایی انجام کارها را به دست می‌آورید و سریع‌تر به آنچه می‌خواهید می‌رسید.

4. مسئولیت پذیری

مسئولیت پذیر بودن به معنای خودآگاهی است و مهارت مسئولیت پذیری فردی می‌تواند به این معنا باشد که شما از معیارهای رفتاری جامعه آگاه هستید و آن را می‌پذیرید و در صورتی که آن‌ها را رعایت نکنید، هیچ کس دیگری جز خودتان سرزنش نمی‌شود. در اصل، مهارت مسئولیت پذیری فردی به شما کمک می‌کند کنترل انتخاب‌های خود و واقعیت را در دست بگیرید.

5. ایجاد اعتماد و ارتباط

ایجاد رابطه و اعتماد برای روابط موثر کوچ ضروری است. مدیران باید مهارت ارتباط با کارکنان و ایجاد فضای امن برای گفتگوهای باز و صادقانه را توسعه دهند.

6. ارائه بازخورد

بازخورد موثر برای رشد کارکنان بسیار مهم است. بازخورد در کوچینگ باید در زمان مناسب و به‌موقع بیان شود. کوچ باید توجه کامل داشته باشد که برای ارائه بازخورد لازم است که حتماً از مراجع اجازه بگیرد و زمانی که مراجع به او اجازه داد به آن‌ها بازخورد بدهد. اجازه گرفتن در دادن بازخورد تأثیر بازخورد را چندین برابر می‌کند.

7. ایجاد انگیزه

مدیران باید بر توانمندسازی و ایجاد انگیزه در کارکنان خود تمرکز کنند تا مالکیت کارشان را بر عهده بگیرند و بهترین تلاش خود را انجام دهند. این شامل شناخت و استفاده از نقاط قوت فردی، ایجاد استقلال، و پرورش فرهنگ کاری مثبت و الهام بخش است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button