۰۹۰۱۶۳۱۱۸۷۰

کوچینگ تحصیلی چه کاربردی دارد؟

صاحب نظران معتقدند که بسیاری از مشکلات جسمانی، روانی، اجتماعی و رفتارهای ناسالم در بزرگسالی، ریشه در نوجوانی دارد. به همین دلیل هر چقدر خانواده ها نسبت به دوران نوجوانی و چالش‌های آن آگاهی داشته باشند، بهتر می‌توانند بستر مناسبی برای شکل‌گیری شخصیت نوجوان فراهم آورند.

دوران نوجوان آغاز دوران شور و هیجانات عجیب‌وغریب و یکی از مراحل بحرانی در زندگی هر فرد است. درصورتی‌که فرد از این مرحله به سلامت عبور کند، تاثیر ویژه‌ای بر شخصیت بزرگسالی او خواهد گذاشت و زمینه موفقیت‌های گوناگون او را فراهم خواهد کرد.

چالشهای نوجوانی عبارتند از:

  • دغدغه تحصیل
  • تغییرات هورمونی جسمانی
  • بروز تفکرات جدید
  • گسترده‌شدن مرزهای دنیای فردی
  • ترس و اضطراب
  • لجبازی و غرور و ایستادن در مقابل والدین
  • اختلالات هویتی
  • دو گانگی شخصیت
  • خشم
  • هیجانات درونی
  • برنامه ریزی برای آینده
  • چگونگی ارتباط با هم سن و سالان
  • استقلال طلبی

همه این ناپایداری‌ها در دورانی آغاز می‌شود که فرد باید در مراحل تحصیلیِ سرنوشت‌سازی در طول زندگی خود قدم بردارد؛ سال‌هایی که باید آمادگی به دست آورد تا به هر نحوی ارزیابی شده و وارد فضای آموزشی متفاوتی به نام دانشگاه و همچنین جامعه شود.

تحصیل مهمترین دغدغه نوچوانان

یکی از دغدغه‌های نوجوانان، تحصیل و موضوعات مربوط به آموزش است. نوجوان با گذراندن دوران راهنمایی وارد مرحله تازه ای از دوران تحصیلی خود می شود. در این دوران تصمیم گیری و انتخاب رشته تحصیلی مناسب برای او کمی سخت خواهد شد. زیرا با توجه به شرایط اقتصادی کشور نمی داند که بازار کار کدام رشته بیشتر است و آیا علاقه ای به تحصیل در رشته های پر درآمد دارد یا خیر؟ به همین دلیل دچار دوگانگی یا چند گانگی خواهد شد. چه بسیار نوجوانانی که از پدران و مادران خود در این باره سوال می کنند که چه رشته ای را انتخاب کنند. بهتر است در این زمینه با یک مشاوره تحصیلی صحبت کنید تا او نسبت به علاقمندی ها و مهارت ها شما را راهنمایی کند.

سواد تربیتی

نوجوانی دوره‌ای است که فرد از دنیای کودکی به دنیای بزرگ‌سالی وارد می‌شود. و همان طور که اشاره شد در این دوره، تغییرات عمده‌ای در فرد ایجاد می‌شود که شامل تغییر و تحول جسمانی و هورمونی از یک‌سو و تغییر در نقش‌ها، افزایش مسئولیت‌ها در خانواده و جامعه از سوی دیگر است؛ یعنی تغییرات ظاهری و درونی باهم همراه می‌شوند. پیامدهای کوتاه‌مدت دوران بلوغ ممکن است بیش‌تر از آن‌که به نوجوان فشار بیاورد، خانواده‌ها را تحت‌فشار قرار دهد.

کوچینگ تحصیلی

کوچینگ تحصیلی مکالمه‌ای است با نوجوانی که باید به خودشناسی و بالندگی برسد، توانمندی‌های خودش را کشف و بتواند برای آینده‌ای نه‌چندان دور هدف گذاری کند. در این هدفگذاری، تحصیل هم می‌تواند نقش داشته باشد. اما سوالی که پیش خواهد آمد این است کوچینگ تحصیلی چه زمانی می تواند برای نوجوان کاربرد داشته باشد؟

بی شک کوچینگ تحصیلی زمانی کارایی دارد که فرزند شما تا حد قابل‌قبولی بتواند شرایط را درک کند و قدرت تصمیم‌گیری داشته باشد. همچنین کوچینگ در گرفتاری‌های تحصیلیِ دانش آموزان مانند زمان امتحانات، کنکور و آزمون‌های تخصصی یا هنگام افت تحصیلی کوچینگ می‌تواند در سرنوشت افراد نقش ویژه‌ای بازی کند.

مزایای کوچ تحصیلی

خاصیت کوچینگ آموزشی این است که نوجوان را به مهارت‌هایی مجهز می‌کند که برای موفقیت نیاز دارند. همجنین دیگر مزایای کوچین عبارتند از:

  1. کوچینگ آموزشی به دانش آموزان کمک می‌کند تا ویژگی‌های مهمی مانند استقامت، کار سخت، تمرکز، انضباط و اعتماد‌به‌نفس را یاد گیرند.
  2. کوچینگ به دانش آموزان کمک می‌کند تا اهمیت آموزش را درک کنند
  3. نوجوان را قادر می‌کند نگرش‌های منفی و باورهای محدودکننده را حذف کنند
  4. کمک می‌کند تا مسئولیت پذیری و احترام را به نوجوان خود بیاموزید
  5. کوچینگ سعی می‌کند نوجوانان را منعطف کند
  6. تکنیک‌های اثبات‌شده برای یادگیری موثر را به نوجوان خود آموزش می‌دهد
  7. نوجوانان را برای بهبود تمرکز و جلوگیری از حواس‌پرتی توانمند می‌کند

از طریق کوچینگ این امکان برای دانش آموزان ایجاد می‌شود که عوامل حواس پرتی را از بین ببرند و تمرکزشان را بهبود دهند. برنامه موثر روزانه داشته باشند. از احساس بی‌انگیزگی و غرق‌شدن در عوامل گوناگون دست بردارند و به رفتارهای مفید تعهد پیدا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button