۰۹۰۱۶۳۱۱۸۷۰

بازخورد در مدیریت چیست و چه اهمیتی دارد؟

بیشتر افراد در مورد پیشرفت حرفه ای خود اهدافی را در ذهن دارند. به عنوان مثال، شاید بخواهید مسئولیت بیشتری را به عهده بگیرید یا به دنبال موقعیتی بالاتر هستید. اما مطمئن نیستید که برای رسیدن به آن چه اقداماتی باید انجام داد. بازخورد می تواند راهی عالی برای کمک به شما در رسیدن به این اهداف باشد. مانند قطعات یک پازل، هرچه بازخورد بیشتری دریافت کنید (هم مثبت و هم سازنده)، راه پیشرفت شما هموارتر می شود.

اگر زمانی  افرادی سعی کنند به شما نزدیک شوند حالت تدافعی بگیرید، به احتمال زیاد فرصت های پیشرفت را از دست خواهید داد. پذیرا بودن از بازخورد دیگران، به شما این امکان را می دهد که اقدامات خود را از دیدگاه های دیگر ببینید.

بازخورد چیست؟

بازخورد در مدیریت یکی از مهارت های کلیدی است که مدیرانی که می خواهند به عنوان یک کوچ، رهبری سازمان را به سمت توسعه پیش ببرند یک نیاز ضروری و حیاتی است. افرادی که مفهوم بازخورد را می شناسد، می‌تواند مصداق‌های آن را در حوزه‌های مختلف – از جمله مدیریت – به سادگی تشخیص دهد.

اصطلاح «بازخورد» به معنای اطلاعات یا انتقاداتی از اعمال یا رفتار پیشین فرد است که از فردی به فردی یا گروهی دیگر منتقل می‌شود و دریافت‌کننده‌ فیدبک می‌تواند از آن برای تطبیق و بهبود اعمال یا رفتار فعلی یا آینده خود بهره ببرد.

اهمیت بازخورد

بازخورد اساسا زمانی رخ می دهد که یک عمل یا رفتار، واکنش مثبت یا منفی ایجاد کند. هدف بازخورد بهبود عملکرد کارکنان، اطمینان از رعایت استانداردها و کمک به تیم ها برای عملکرد موثرتر است. با دریافت و پردازش بازخورد های کارکنان فرصت های جدید ایجاد می شود، همچنین بهبود و پیشرفت در سازمان با شیب مناسب صعودی می شود. وجود یک فرهنگ غنی از بازخورد در یک شرکت، جایی‎ که افراد به راحتی از همکاران و مدیران خود بازخورد دریافت می‎ کنند، می‎ تواند روند کار را متحول کند. در ادامه به پنج راه حل برای داشتن بازخورد خوب خواهیم پرداخت:

1. اهداف حرفه ای تعیین کنید

قبل از دریافت بازخورد، باید اهداف حرفه ای برای خود تعیین کنید. اگر مایل به پیشرفت حرفه ای نیستید، خود را در معرض هیچ نوع بازخوردی قرار ندهید.  ایجاد اهداف چندین مزیت را به همراه خواهد داشت. از یک طرف می تواند تمرکزی را برای شما ایجاد کند تا تلاش خود را به سمت آن سوق دهید و از طرفی اهداف می توانند همسویی قوی تری بین اهداف شرکت، اهداف تیمی و شخصی ایجاد کنند. در نهایت، داشتن اهداف به شما این امکان را می دهد که به طور منظم پیشرفت را بررسی کنید و در مورد پیشرفت حرفه ای خود صحبت کنید.

2. کنجکاو باشید و سوال بپرسید

سوالات بیشتری بپرسید. بپذیرید که بعضي چیزها را نمی دانید. ببینید علایقتان شما را به کجا می برد. شروع به یادگیری از افراد دیگر کنید. علایق خود را متنوع کنید. اگر کنجکاو هستید، به اطرافیان علاقه نشان دهید، از آنها سوال بپرسید و به جای صحبت کردن در مورد خودتان به حرف های دیگران گوش دهید.

3. الگوها و تمایلات را تجزیه و تحلیل کنید

هرچه بازخورد بیشتری دریافت کنید، بهتر می توانید آن را تجزیه و تحلیل کنید. اکثر افراد به دلیل تمایل واقعی برای کمک به بهبود عملکرد بازخورد سازنده ای به شما می دهند. با این حال، این لزوما به این معنا نیست که شما همیشه باید به نظرات دیگران عمل کنید.

4. یک استراتژی را توسعه دهید

توسعه استراتژی، برنامه‌ شرکت برای دست‌یابی به رشد مداوم است. این روش، داده‌ها و اهدافی را شرح می‌دهد که توصیف‌کننده‌ نحوه‌ی برنامه‌ریزی تیم شما برای رسیدن به هدفی است؛ همچنین، می‌توانید چشم‌انداز و مأموریت شرکت خود را در استراتژی شرح دهید تا مطمئن شوید که تمامی اعضای تیم در جهت رسیدن به هدف یکسانی تلاش می‌کنند.

5. طرح خود را به اشتراک بگذارید

وقتی نکات کلیدی را شناسایی کردید که باید روی آنها کار کنید و به دنبال الگوهایی هستید، بهتر است استراتژی خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.

مدیریت بازخورد

پذیرا بودن بازخورد می تواند در ابتدا دشوار باشد، به ویژه زمانی که آن را به عنوان انتقادی از کار خود می شنوید. غلبه بر این ترس اولیه می تواند قدمی باشد که شما را از یک مدیر خوب به یک مدیر برتر ارتقاء دهد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button