۰۹۰۱۶۳۱۱۸۷۰

موفقیت شغلی چیست و چگونه بدست می آید؟

یکی از مباحث مهم و مورد توجه در همه انسان ها، موفقیت در مراحل مختلف زندگی و حیطه کاری همانند انتخاب رشته تحصیلی، شغل، خانواده، غلبه بر بیماری و غیره است و هر مرحله از زندگی شخصی دارای تعریفی از موفقیت است.

در نگاه افراد، تعاریف موفقیت معنای خاص خود را دارد. برای یکی کسب درآمد، برای دیگری رسیدن به موقعیت و پایگاه شغلی یا تحصیلی و یکی هم با کسب رضایت در برقراری ارتباطات خانوادگی احساس موفقیت می کند.

تعریف موفقیت

موفقیت در فرهنگ لغت، دستیابی به هدفی خاص عنوان شده است. فرد موفق فردی است که ضمن تعیین هدفی از پیش مشخص شده و به کارگیری نهایت تلاش و کوشش خود برای تحقق آن، از نتیجه ­ای که به دست می ­آورد، رضایت درونی داشته باشد.

مفهوم موفقیت شغلی

«موفقیت شغلی» رسیدن به هدفی که باعث می‌شود فرد احساس کند که در زندگی موفق شده‌ است، تعریف می‌شود. با این وجود نمی‌توان پاسخ دقیقی برای سؤال کلی «موفقیت چگونه تعریف می‌شود» بیان کرد. در حقیقت، هر فردی ایده و تعریف خاص خود را درمورد موفقیت دارد.

موفقیت شغلی برای برخی افراد به معنی بهبود وضعیت مالی یا رسیدن به موقعیت اجتماعی بالاتر است، اما این موارد در بیشتر مواقع باعث رضایت شغلی واقعی نمی شود.

راز رسیدن به موفقیت

همه به نوعی دنبال کسب موفقیت و نتیجه خوب هستند. رسیدن به موفقیت، نیازمند انجام یکسری کارها و انجام امور خاص تخصصی، فنی و مهارت هایی مربوط به آن حیطه است.

مثلا کسی که به دنبال کسب موفقیت و ارتقای شغلی است باید مهارت های لازم را بیاموزد. انجام کارهایی برای رسیدن به موفقیت و اوج گرفتن عملکرد خوب، خود مستلزم داشتن آمادگی ذهنی است زیرا با آمادگی ذهنی، قدرت تصمیم گیری، فکر کردن، در نظر گرفتن همه ابعاد و کنترل اضطراب دو چندان شده وکار با اطمینان خاطر به سرانجام می رسد. مواردی که دست به دست هم می دهد تا فرد را به سوی موفقیت سوق دهد.

داشتن تعهد

تعهد و انجام برنامه ریزی نکته مهمتری برای رسیدن به موفقیت است تا آنجا که وجه تمایز افراد در رسیدن یا نرسیدن به موفقیت، در داشتن یا نداشتن تعهد است. ضمن اینکه در این مسیر داشتن مهارت صبر بسیار به ما کمک می کند؛ صبر باعث می شود که برای خوب پیش رفتن همه آمادگی ها را کسب کنیم. بسیاری به دلیل نداشتن صبر و حوصله کافی، احساس ناکامی در آنان غلبه می کند و راه را نیمه تمام رها می کنند. قاتلان بزرگ عدم تحقق اهداف، نبود برنامه ریزی صحیح و تمرکز بر آن، وجود بی حوصلگی ها و کلافگی ها، کارهای نیمه تمام، رها شده و ارتباطات بلاتکلیف است.

وقتی کاری نیمه رها می شود، انرژی فکری آن هر روز بر دوش کشیده می شود اما در صورت به سرانجام رساندن کار، ذهن فرد آرامش و نظم پیدا می کند. به این معنا که وقتی محیط منظم شود به دنبال آن ذهن هم منظم می شود و ضمن اینکه پیگیری اهداف بهینه تر انجام می شود، فرد کمتر یا دیرتر کلافه می شود. در نهایت رعایت همه مواردی که برای رسیدن اهداف به موفقیت بیان شد احتمال کسب موفقیت در مسیری که هستیم را بالا می برد.

تعریف موفقیت شغلی چیست؟

تعریف موفقیت شغلی برای هر فردی متفاوت است. برای برخی افراد  ممکن است “اعتبار” یک عنوان موفقیت شغلی باشد، و برای برخی دیگر “مقدارحقوق ماهانه” یک موفقیت به نظر برسد.

مراحل موفقیت شغلی

سخت کوشی: موفقیت نیازمند سخت کوشی برای رسیدن به هدف است. باید باور داشته باشید که اگر همه ی دنیا هم برای رسیدن به هدفتان مانع باشند، باز هم میتوانید به هدفتان برسید.

ویژگی سخت‌کوشی، عامل هوش و شانس از مواردی هستند که موجب موفقیت شغلی می شوند. سخت‌کوشی به معنای عاقبت‌ اندیشی به موانع همراه با تلاش زیاد است، یعنی باید بدانید چه موقع نیاز به کمک دارید و به موقع برای کمک اقدام کنید و بدون شک و تردیدبرای تحقق هدف‌تان  به مسیر خود ادامه دهید. افرادی که سخت‌کوش اند، نقاط ضعف خود را قبول دارند و همواره به دنبال دانش ، توانایی و مهارت بیشتری هستند تا این ضعفها را جبران کنند .

داشتن ارتباطات قوی: بیشتر افراد معتقدند که “شبکه‌سازی و حفظ روابط” نقش موثری در موفقیت دارد. در هر شغلی، افراد باتجربه  به این نکته آگاهی دارند که موفقیت شغلی با تکروی امکان پذیر نیست. افرادی که موفق هستند برای ایجاد روابط پایدار، انرژی زیادی را صرف میکنند و مجموعه ای از افراد توانمند و معتمد را خلق می کنند تا مسیر موفقیت را برای خودشان راحتر و هموارتر سازند. البته، این نوع روابط باید براساس اعتماد، صداقت، درستکاری و ارزش‌ های مشترک باشد.

افرادی که سایرین را با اِعمال قدرت از راه خود حذف میکنند یا هدف ‌شان صرفاً از سرمایه‌گذاری برنده شدن است، سرانجام به چیزی نمی رسند و شکست و ناامیدی نصیب‌شان میشود. برخی عقیده دارند ضعف در اصول اخلاقی و عدم صداقت، از زیانبارترین اشتباهات شغلی محسوب میشود.

یادگیری مداوم: تحصیل و یادگیری قبل از مشغول شدن به شغل شروع می شوند و در موفقیت افراد شاغل نقش موثری دارند. مهمترین منابع شغلی می تواند موارد زیر باشد:

  • دروس دانشگاهی یا دوره‌های آموزش حرفه‌ای
  • دروس آنلاین
  • کتاب‌
  • وب‌سایت‌های تخصصی مشاغل
  • انجمن‌ها یا تالارهای گفت‌وگوی
  • کنفرانس‌ها و همایش‌ها
  • مجلات و نشریات تخصصیِ حوزه‌ی کسب‌وکار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button