۰۹۰۱۶۳۱۱۸۷۰

انواع مهارت های ارتباطی و مزیت آن!

توانایی برقراری ارتباط موثر شاید مهمترین مهارت در زندگی باشد. همان چیزی است که ما را قادر می سازد اطلاعات را به دیگران منتقل کنیم و اطلاعاتی را بدست آوریم. ارتباط، در ساده ترین حالت، عمل انتقال اطلاعات از مکانی به مکان دیگر است. ممکن است به صورت صوتی (با استفاده از صدا)، نوشتاری (با استفاده از رسانه های چاپی یا دیجیتالی مانند کتاب، مجلات، وب سایت ها یا ایمیل)، بصری (با استفاده از آرم، نقشه، نمودار یا نمودار) یا غیرکلامی (با استفاده از زبان بدن، حرکات بدنی و … لحن و زیر و بم صدا). در عمل، اغلب ترکیبی از چندین مورد از این موارد است.

تسلط بر مهارت های ارتباطی ممکن است یک عمر طول بکشد. با این حال، روش هایی وجود دارد که می توانید به راحتی انجام دهید تا مهارت های ارتباطی خود را بهبود بخشید و اطمینان حاصل کنید که قادر به انتقال و دریافت اطلاعات به طور موثر هستید.

اهمیت مهارت های ارتباطی

توسعه مهارت های ارتباطی می تواند به همه جنبه های زندگی کمک کند، از زندگی حرفه ای گرفته تا گردهمایی های اجتماعی و هر چیز دیگری. توانایی برقراری ارتباط دقیق، واضح و مطابق با هدف، یک مهارت حیاتی زندگی است و چیزی است که نباید نادیده گرفته شود. برای کار بر روی مهارت های ارتباطی خود هرگز دیر نیست و با انجام این کار، ممکن است متوجه شوید که کیفیت زندگی خود را بهبود می بخشید.

مهارت های ارتباطی تقریباً در تمام جنبه های زندگی مورد نیاز است:

از نظر حرفه ای، اگر برای شغل درخواست می دهید یا به دنبال ارتقای شغلی با کارفرمای فعلی خود هستید، تقریباً به طور قطع نیاز به نشان دادن مهارت های ارتباطی خوبی دارید.

مهارت های ارتباطی برای صحبت کردن مناسب با طیف گسترده ای از افراد نیازمند نکات حائز اهمیتی است از جمله:

  • حفظ ارتباط چشمی خوب
  • نشان دادن واژگان متنوع
  • متناسب کردن زبان خود برای مخاطبان
  • گوش دادن موثر
  • ارائه ایده های مناسب
  • نوشتن واضح و مختصر

مهارت‌های ارتباط کلامی در میان مهارت‌ها، مهمترین فاکتور یک مدیر و کارمند است. همچنین با پیشرفت شغلی، اهمیت مهارت های ارتباطی افزایش می یابد. توانایی صحبت کردن، گوش دادن، سوال کردن و نوشتن با وضوح و مختصر برای اکثر مدیران و رهبران ضروری است. ضمن اینکه باید توجه داشت که ارتباط یک فرآیند دو طرفه است و در زندگی شخصی و خانوادگی ابزار حیاتی محسوب می شود.

توسعه مهارت های ارتباطی

مهارت های ارتباطی خوب می تواند نحوه عملکرد شما را در زندگی بهبود بخشد و راه شما را در روابط خود با دیگران هموارتر کند. و بالعکس، مهارت‌های ارتباطی ضعیف، می‌تواند روابط کاری و شخصی افراد را سخت و دچار مشکل کند.

توسعه مهارتهای ارتباطی می تواند در همه جنبه های زندگی، از زندگی شخصی گرفته تا زندگی حرفه ای و اجتماعی، بسیار موثر واقع شود. توانایی برقراری ارتباط دقیق و واضح، یعنی رساندن پیام به مخاطب با همان کیفیت و شفافیتی که در ذهن ماست، مهارتی است که نباید از آن غافل شد.

مهارت های ارتباط بین فردی

مهارت‌های بین فردی مهارت‌هایی هستند که هنگام برقراری ارتباط رو در رو با یک یا چند نفر دیگر از آنها استفاده می‌کنیم. در واقع مهارت‌های بین‌ فردی شامل توانایی برقراری ارتباط و ایجاد روابط با دیگران هستند که به طور معمول «مهارت‌های افراد» نامیده می‌شوند. این مهارت‌ها سناریوهای مختلفی را پوشش می‌دهند که داشتن ارتباطات و همکاری کردن با دیگران در آن‌ها ضروری است.د.

ارتباط کلامی

ارتباط کلامی شامل هرگونه ارتباطی است که اطلاعات را از طریق کلمات با دیگران به اشتراک می گذارد. این کلمات ممکن است به صورت گفتاری و نوشتاری باشد.  باید توجه داشت که کلماتی که انتخاب می کنیم می تواند در ذهنیت طرف مقابل تفاوت زیادی با پیام و محتوای ما داشته باشد. ارتباط کلامی مهارتی است که نیاز به آموزش و تمرین دارد و حرفه‌ای شدن در آن، به شما کمک می‌کند تا کیفیت روابط خود را بهبود ببخشید. مهارت‌های ارتباط کلامی شما را قادر می‌سازند تا با افراد دیگر ارتباط برقرار کنید، که باعث ایجاد تعاملات مثبت بیش‌تر و روابط کاری قوی‌تر می‌شود.

انعکاس و شفاف سازی هر دو تکنیک های رایجی هستند که در ارتباطات کلامی مورد استفاده قرار می گیرند تا اطمینان حاصل شود که آنچه شنیده و فهمیده اید همان چیزی است گوینده به زبان آورده است. انعکاس فرآیند بازنویسی و بازگویی آنچه که طرف مقابل گفته است، برای بررسی اینکه متوجه شده اید است. شفاف سازی فرآیند جستجوی اطلاعات بیشتر برای آگاهی بخشیدن به درک شما است.

مهارت‌های پرسشگری یکی از حوزه‌های بسیار مهم ارتباط کلامی است که اغلب برای شفاف‌سازی، و همچنین برای استخراج اطلاعات بیشتر و به‌عنوان راهی برای حفظ مکالمه استفاده می‌شود. در صفحات ما در مورد مهارت های پرسشگری و انواع سوالات بیشتر بیاموزید. در نهایت، دو حوزه خاص که در آنها به مهارت‌های ارتباط کلامی نیاز دارید و ارزش دارد که جداگانه در نظر گرفته شوند، سخنرانی و مکالمه هستند.

ارتباط غیر کلامی

ارتباط غیرکلامی نوعی از ارتباط است که افراد بدون بیان کلمات، اطلاعات و احساسات خود برقرار می‌کنند. سیستم ارتباطی و زبانی انسان از دو نوع ارتباط کلامی و ارتباط غیرکلامی تشکیل شده که این دو نوع ارتباط تفاوت‌های بسیاری با یکدگیر دارند.

به بیان کلی به هر گونه انتقال معنا از طریق ژست گرفتن، طریقه ایستادن، چهره، برقرار کردن تماس چشمی، نحوه ارتباط جسمی، مشخصات ظاهری (نوع لباس پوشیدن، مدل موها و…) ارتباط غیر کلامی گفته می شود.

ارتباط غیر کلامی شامل موارد زیر است:

  • زبان بدن
  • تن صدا
  • ارتباط چشمی
  • فاصله فیزیکی میان افراد
  •  ظاهر
  • تماس فیزیکی

استفاده از مهارت های ارتباطی

مهارت‌های ارتباط بین فردی در طیف وسیعی از شرایط و محیط‌ها مهم هستند: احتمالاً، در واقع، هر جایی که ممکن است با افراد دیگر ملاقات و تعامل داشته باشیم، به آن نیاز خواهیم داشت. مهارت‌های ارتباط بین فردی خوب ما را قادر می‌سازد تا در گروه‌ها و تیم‌ها، که ممکن است رسمی یا غیررسمی باشند، مؤثرتر کار کنیم.

سایر مهارت های ارتباطی

مهارت های ارتباطی بسیار فراتر از ارتباطات ساده کلامی و غیرکلامی است، حتی در طیف وسیعی از شرایط. SkillsYouNeed همچنین شامل صفحاتی در مورد برخی از اشکال خاص مهارت های ارتباطی است، مانند:

مهارت های ارائه

مهارت‌هایی است که شما در ارائه‌ی سخنرانی‌های موثر و جذاب به مخاطبان مختلف نیاز دارید. این مهارت‌ها زمینه‌های مختلفی مانند ساختار ارائه‌ی شما، لحن صدای شما و زبان بدن که شما انتقال می‌دهید را در بر می‌گیرد.

مهارت های نوشتن

مهارت نوشتن یکی از ارکان ارتباطات و انتقال پیام است. تقویت این مهارت و توانایی نوشتن، شما را در برقراری ارتباط موثر با دیگران یاری می‌دهد. نوشتن به افراد کمک می‌کند تا در شرایطی که امکان ارتباط مستقیم وجود ندارد نیز پیام خود را به خوبی منتقل کنند. بنابراین با پرورش و تقویت این مهارت می‌توانید پیام خود را به طور کامل به خواننده برسانید. عدم توانایی در ارتباط نوشتاری، تبادل ایده‌ها و نظریات را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. افزایش مهارت‌های نوشتاری در ارتباطات بین فردی نیز به شما کمک می‌کند تا  چگونگی بهتر صحبت کردن و فکر کردن را بیاموزید.

توانایی نوشتن واضح و موثر نیز کلید ارتباط است. این مجموعه از مهارت ها نباید به روزنامه نگاران یا نویسندگان حرفه ای محدود شود.

مهارت های شخصی

مهارت‌های شخصی مهارت‌هایی هستند که برای حفظ سلامت جسم و روان از آن‌ها استفاده می‌کنیم. به عنوان مثال، بهبود عزت نفس و ایجاد اعتماد به نفس می تواند به شما کمک کند تا نسبت به خود و توانایی های خود – از جمله توانایی خود در برقراری ارتباط – احساس مثبت تری داشته باشید. و احساس مثبت اولین قدم برای رفتار مثبت تر و در نتیجه موثرتر است.

با داشتن درک عمیق‌تر از خود و دیدگاهی آرام‌تر و مثبت‌تر به زندگی، به احتمال زیاد کاریزماتیک خواهید بود، ویژگی‌ای که می‌تواند به فرآیند ارتباط کمک بیشتری کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button