۰۹۰۱۶۳۱۱۸۷۰

تاثیر کوچینگ در بازارهای مالی!

مکانی که افراد در آن درگیر هر نوع تراکنش مالی هستند، بازار مالی اطلاق می شود. بازار مالی بستری است که خریداران و فروشندگان در خرید و فروش محصولات مالی مانند سهام، صندوق های سرمایه گذاری، اوراق قرضه و غیره مشارکت می کنند.

کوچینگ در روانشناسی معامله گری افراد را به سمت توسعه مهارت‌های مرتبط با ترید سوق می دهد. برای مثال به فرد در تحلیل بازار، تصمیم‌گیری‌های مالی، مدیریت ریسک و بهبود عملکرد در معاملات کمک می‌کند. با این کار، افراد می‌توانند بهترین تصمیمات مالی را برای خود بگیرند و در نتیجه به سود بیشتری دست یابند. برای اینکه بدانیم کوچینگ چه تاثیری در بازارهای مالی و معامله گری دارد باید این بازار را بشناسیم.

بازار سرمایه

بازاری که افراد برای مدت طولانی تری یعنی بیش از یک سال در آن سرمایه گذاری می کنند، بازار سرمایه نامیده می شود. در بازار سرمایه موسسات مالی مختلف از افراد پول جمع می کنند و برای مدت طولانی تری آن را سرمایه گذاری می کنند.

بازار سرمایه به دو دسته دیگر تقسیم می شود:

بازار اولیه: بازار اولیه شکلی از بازار سرمایه است که در آن شرکت های مختلف سهام، سهام و اوراق قرضه جدید را در قالب IPO (عرضه عمومی اولیه) برای سرمایه گذاران منتشر می کنند. بازار اولیه شکلی از بازار است که در آن سهام و اوراق بهادار برای اولین بار توسط سازمان ها منتشر می شود.

بازار ثانویه: بازار ثانویه شکلی از بازار سرمایه است که در آن سهام و اوراق بهاداری که قبلا منتشر شده اند خرید و فروش می شوند.

انواع بازار سرمایه

بازارهای بورس: بازار بورس نوعی بازار سرمایه است که به انتشار و معامله سهام و سهام با قیمت معین می پردازد.

بازار اوراق قرضه: بازار اوراق قرضه شکلی از بازار سرمایه است که در آن خریداران و فروشندگان در تجارت اوراق مشارکت مشارکت دارند.

بازار کالا: بازاری که خرید و فروش کالاهای خام را تسهیل می کند، بازار کالا نامیده می شود.

بازار کالا مانند هر بازار دیگری شامل خریدار و فروشنده است. در چنین بازاری خریدار محصولات خام مانند برنج، گندم، غلات، گاو و غیره را با نرخ توافقی دوجانبه از فروشنده خریداری می کند.

بازار پول: همانطور که از نام آن پیداست، بازار پول شامل افرادی است که برای مدت کوتاهی با وام و قرض گرفتن پول سروکار دارند.

بازار مشتقه: بازاری که به معامله قراردادهایی می پردازد که از هر دارایی دیگری حاصل می شود، بازار مشتقه نامیده می شود.

بازار آتی: بازار آتی نوعی از بازار مالی است که به معامله ابزارهای مالی با نرخ مشخصی می پردازد که در آن تحویل در آینده صورت می گیرد.

بازار بیمه: بازار بیمه به تجارت محصولات بیمه می پردازد. شرکت های بیمه در صورت فوت نابهنگام صاحب بیمه نامه مبلغی را به اعضای اصلی خانواده پرداخت می کنند.

بازار ارز: بازار ارز یک بازار جهانی است که در زمینه خرید و فروش ارزهای خارجی فعالیت می کند.

بازار خصوصی: بازار خصوصی شکلی از بازار است که در آن مبادله محصولات مالی بین دو طرف مستقیماً انجام می شود.

بازار رهن: به نوعی بازار که در آن سازمان های مالی مختلف درگیر اعطای وام به افراد در املاک مختلف مسکونی و تجاری برای مدت معین هستند، بازار رهن گفته می شود. پرداخت به فرد مربوطه با ارائه مدارک لازم و رعایت برخی معیارهای اساسی انجام می شود.

کوچینگ بازار سرمایه

به صورت کلی شناخت رفتار بازار در شرایط مختلف و تحت تأثیر عوامل مختلف با اصطلاح کوچینگ بازار سرمایه شناخته می‌شود. در واقع علم کوچینگ در بازارهای مالی تعیین کننده شرایط رفتاری معامله گران و خود بازار در وضعیت های مختلفی است که عوامل موثر بر بازار می‌تواند برای آن رقم بزند.

فرآیندها و موقعیت های ذهنی مختلف، احساسات و انگیزه های متفاوتی را ایجاد می کنند. به عنوان مثال، این واقعیت که یک فرد، سهامی را برای مدت طولانی نگه می دارد، نشان می دهد که او می خواهد از ضرر جلوگیری کند.

یکی از تاثیرگذارترین عوامل بازار، رفتار معامله گران است. ورود به روانشناسی بازار و درک رفتار معامله گران تاثیر بسزایی در موفقیت افراد در بازارهای مالی خواهد داشت.

در واقع می توان گفت یکی از سه رکن اصلی موفقیت در بازارهای مالی، کوچینگ بازار است. یک معامله گر موفق باید علاوه بر استراتژی های معاملاتی و مدیریت سرمایه، به روانشناسی بازار نیز تسلط داشته باشد. برای تعریف کوچینگ بازار سرمایه از اصطلاحات و توضیحات مختلفی استفاده می شود. این تعاریف شامل موارد زیر است:

1. یک احساس عمومی است که بازار در هر لحظه آن را تجربه می کند. عواملی که بر طرز فکر سرمایه گذاری افراد تأثیر می گذارد عبارتند از ترس از امید، طمع، انتظارات و شرایط.

2. یکی از موضوعات اصلی اقتصاد رفتاری است و به این ایده اشاره دارد که موضوع مورد مطالعه، تأثیر متقابل بین حرکات و وضعیت عاطفی اعضای بازار است.

3. یک موضوع بین رشته ای بین اقتصاد و روانشناسی است که به بررسی عوامل موثر بر تصمیمات اقتصادی می پردازد. به عقیده بسیاری از کارشناسان، محرک اصلی حرکت بازارهای مالی، احساسات و نوسانات هیجانی سرمایه گذاران است که چرخه های روانی بازار را ایجاد می کند.

4. به احساساتی اطلاق می شود که بین خریداران و فروشندگان در یک بازار مالی در یک دوره زمانی مشخص حاکم است، همچنین یک نیروی بسیار قدرتمند است که توسط اصول یا رویدادهای خاص تعریف می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button