شبکه سازی در کسب و کارهای نوپا
سه ابزار اصلی مورد نیاز برای یک کسب و کار موفق پول، قدرت و شبکه است. اگر به مردم حق انتخاب داده می شد، معمولا پول یا قدرت را انتخاب می کردند، اما شبکه از میان این سه گزینه مهم تر است، زیرا سنگ بنا و گامی آغازین برای دستیابی به دو مورد اول است.
شبکه سازی فرایند ایجاد روابط تجاری یا رسمی معنادار و مستحکم با افراد یا شرکت های بزرگ در سرتاسر جهان برای ایجاد پیوندی طولانی مدت از رفاقت یا رابطه همزیستی است. این بدان معناست که شبکه سازی، آشنایی افراد و شرکت های مختلف از طریق ایجاد رابطه ای است که هم به نفع شما و هم به نفع طرف مقابل است.
شبکه سازی چیست؟
شبکهسازی یا نتورکینگ (Networking) ایجاد و پرورندان یک رابطه طولانیمدت و سودمند دوطرفه با افرادی است که در موقعیتهایی مانند یک مهمانی کوچک، یک کافه، و یا یک کنفرانس کاری ملاقاتشان کردهاید.
هر حرفه به یک شبکه نیاز دارد تا شخصی که در آن حرفه مشغول به کار میشود رشد کند و به رشد سازمان نیز کمک کند. تمام کارآفرینها، شاغلین در کسب و کارها و مدیران استارتاپها برای رشد سازمانشان و همچنین توسعه فردی خودشان نیاز دارند تا با دیگر کسب و کارها در ارتباط باشند و از تجاربشان استفاده کنند.
مزایای شبکه سازی در کسب و کار
جذب افراد با استعداد
با شبکه سازی می توانید با افراد با استعداد جدیدی آشنا شوید. شاید برای طراحی سایت به یک برنامه نویس نیاز داشته باشید یا برای تشکیل تیم فروش به یک مدیر فروش. اغلب اوقات بهترین فرد را نمی توانید از طریق آگهی استخدام پیدا کنید. افراد با استعداد و حرفه ای معمولا در پشت صحنه حضور دارند و معمولا رزومه ی خود را در اینترنت قرار نمی دهند چون آنها از قبل شکار شده اند.
کشف استراتژی های جدید
از طریق شبکه سازی می توانید نکات و آموزه های جدیدی برای ساخت کسب و کارتان بیابید. اگر می خواهید شرکت شما بهترین مکان برای کار باشد، باید از فناوری ها و روندهای روز دنیا مطلع باشید. باید از رقبا جلوتر حرکت کنید و به این منظور نیاز به اطلاعات منحصر بفردی که از طریق شبکه سازی می توانید بدست آورید دارید.
کشف فرصت های جدید
شاید تا به حال این سوال برایتان پیش آمده باشد که دیگران چطور فلان پروژه ی جدید را گرفته اند یا قرارداد جدید را بسته اند؟ دلیلش این است که آنها با افراد مناسب ارتباط دارند. آنها با ارتباط با افراد مناسب کسب اعتبار می کنند. وقتی یک فرد مهم را بشناسید، او نیز می تواند شما را به یک فرد مهم دیگر معرفی کند. وقتی با شبکه ای از افراد مهم ارتباط داشته باشید، اصلا نمی توانید حدس بزنید چه فرصت های عالی برای شما ایجاد خواهد شد.
توسعه مهارت ها
می توانید برای یادگیری مهارت های گوناگون در کلاس ها و دوره های آموزشی شرکت کنید یا می توانید از افرادی که می شناسید کمک بگیرید. با توسعه مهارت ها می توانید به یک کارآفرین بهتر تبدیل شوید.
یافتن پشتیبان
گاهی اوقات شما به فردی نیاز دارید که با او در مورد یک مشکل کاری همفکری و گفتگو کنید. وقتی با افرادی ارتباط داشته باشید که شما را می شناسند، آن افراد می توانند به شما کمک کنند تا مشکل را از زوایای دیگر ببینید. ممکن است راه حل هایی به شما پیشنهاد دهند که هیچوقت قبلا به آنها فکر نکرده اید یا حداقل می توانند به عنوان یک دوست، گوش شنوایی برای حرفهای شما باشند. داشتن پشتیبان در دنیای کسب و کار و خصوصا استارتاپها ضروری است، حتما در این زمینه سرمایه گذاری کنید.
مرکز بیزینس کوچینگ رابین به کسب و کارهای سنتی و نوپا کمک می کند که تعییر چشمگیری در رشد و توسعه خود داشته باشند
کوچ حرفه ای
رقابت در دنیای تجارت روز به روز پیچیده تر است. کارآفرینان به کوچ حرفه ای نیاز دارند تا بتواند بر رقبای خود پیشی بگیرند و از فرصت ها برای پیشرفت کسب وکار خود استفاده کنند.
عوامل زیادی برای تجزیه و تحلیل و نظارت وجود دارد که فقط یک نفر می تواند آن را مدیریت کند. این منجر به تصمیمات تجاری ضعیف می شود که می تواند به آینده شرکتها آسیب برساند.
از این رو، نگاهی خواهیم داشت به اینکه چگونه کوچ کسب و کار به استارتاپ ها کمک می کند تا در دنیای تجارت رشد کنند. اما قبل از اینکه به این موضوع بپردازیم، بیایید نگاهی به استارتاپ ها بیندازیم و ببینیم چگونه تغییر کرده اند.
تغییر در چشم انداز کسب و کار
در گذشته که بیشتر به پول و قدرت تکیه می شد، راه اندازی کسب و کارها بسیار آسان تر بود. ایجاد و راه اندازی کسب و کار در محیطی که دائما کارآفرینی را با چالش مواجه می کند، بسیار سخت تر است.
در حال حاضر، محصولات و خدمات کسب و کارها تنها بر اساس منحنی های تقاضا و عرضه پیش بینی شده و تحلیل شده توسط هر صنعت تولید می شوند یا در دسترس قرار می گیرند.
علاوه بر این، میلیون ها برند و شرکت با میلیاردها نوع محصول مختلف در بازار وجود دارند که به ما نگاهی مختصر به رقابت و پیچیدگی دنیای تجارت کنونی در حال حاضر می دهد. اینجاست که نیاز به کوچ کسب و کار برای پیشی گرفتن در این رقابت اهمیت پیدا می کند.
پلتفرم مجازی
اگر در گذشته به مردم گفته می شد که می توانند کسب و کار خود را به گونه ای متفاوت از تجارت فیزیکی انجام دهند، آن فرد را دیوانه خطاب می کردند. اما این همان کاری است که استارتاپ ها در دنیای کنونی انجام داده اند. آمازون یکی از بهترین استارتاپ هایی است که با این مثال مطابقت دارد. جف بزوس از تقاضای رو به رشد اینترنت استفاده نمود و تجارتی را ایجاد کرد که در شرکت وجود داشت.
از زمان موفقیت آمازون، بسیاری از شرکت ها و استارتاپ های دیگر برای گسترش کسب وکار خود به پلتفرم مجازی رفته اند. پلتفرم هایی مانند رسانه های اجتماعی یکی از عالی ترین ابزارها برای ظهور استارتاپ ها هستند. با توجه به تعداد محصولات موجود در رسانه های اجتماعی، کسب و کارهای نوین و امروزی از این تقاضا استفاده کرده اند و اکنون با موفقیت به آن پاسخ می دهند.
محیط کار استارتاپ ها
دنیای شرکت ها به دلیل پرداخت دستمزد کم به کارکنان با انتقادات زیادی مواجه شده است. زمانی که یک کسب و کار با کارمندان نسل جدید و سخت کوش تاسیس می شود، احتمالا تغییر می کند. چون شیوه پرداخت ها فرق دارد. در حال اختراع مجدد مدل های کسب و کار و تغییر محیط های کاری قبلی نسل ما هستند.
اهمیت کوچینگ کسب و کار برای استارتاپ ها
کوچینگ کسب و کار یک همکاری حرفه ای است که کسب و کارها از آن برای مقابله با چالش های مختلف محیط کسب و کار استفاده می کنند. آن ها افراد بسیار با تجربه و ماهری هستند و همچنین در پیچیدگی های دنیای تجارت به خوبی آشنا هستند.
داشتن یک کوچ کسب و کار می تواند یک شیریک فکری برای هر صنعتی باشد. چه یک حرفه ای در کسب و کار باشید که سعی در ارتقای محصولات و خدمات خود دارید و چه کارآفرین نوپا، کوچینگ کسب و کار می تواند شما را در مسیر موفقیت قرار دهد.
فضای کسب و کار
محیط کسب و کار بسیار نامطمئن است و همیشه با چالش هایی مواجه است. کارآفرینان نوپا ممکن است به اندازه تاجران کارکشته که می دانند چگونه با مشکلات این فضا مقابله کنند، باتجربه نباشند. به همین خاطر کوچ کسب و کار کارشناس آموزش دیده ای است که می تواند قبل از هر اقداماتی تمام جوانب را با همفکری با خودتان بسنجد.
مقرون به صرفه
استخدام کوچ کسب و کار بسیار بهتر از استخدام یک کارمند تمام وقت است. به این خاطر که با خدمات کوچ می توانید نیازهای تجاری خود را فقط در زمان مناسب برآورده کنید. در مقابل، وقتی صحبت از یک کارمند تمام وقت به میان می آید، حتی زمانی که نیازی به آن کارمند در شرکت شما نباشد، متحمل هزینه می شوید.
چشم انداز بیرونی
همیشه بهتر است در زمان شک و تردید یا عدم اطمینان از موضوعی، نظر دوم داشته باشید.
وظایف کوچ کسب و کار
به زبان ساده، کوچ کسب و کار در کار فروش همفکران حرفه ای هستند. وظیفه کوچ کسب و کار کمک به سازمان ها در حل مشکلات و تعیین اهداف برای بهبود است. هدف ممکن است بهبود ساختار، کارایی، سود، عملکرد یا شاید همه این زمینه ها باشد.
در برخی موارد، ممکن است وظایف میانجی را انجام دهند و به حل تعارض بین کارمندان کمک کنند. سایر وظایف شغلی کوچ کسب و کار می تواند شامل ایجاد تغییرات سازمانی یا توسعه و پیاده سازی سیستم هایی باشد که باعث افزایش کارایی یا افزایش سود می شود. به عنوان مثال، پس از مشاهده مشکلات سیستم مدیریت موجودی یک کسب و کار، ممکن است برنامه ای برای بهبود آن ارائه دهند و در این فرایند در هزینه شرکت صرفه جویی کنند.