سوالات متداول درباره کوچینگ پزشکی!

اثربخشی کوچینگ به عوامل متعددی از جمله تجربه و سبک مربی، اهداف و انگیزه پزشک و ارتباط بین این دو بستگی دارد. گفته می‌شود، کوچینگ می‌تواند راهی مؤثر برای کمک به افراد برای ایجاد تغییرات مثبت در زندگی‌شان باشد، خواه به دنبال بهبود چشم‌انداز شغلی، روابط یا سلامتی خود باشند. اگر قصد استخدام یک مربی را دارید، تحقیقات خود را انجام دهید تا فردی را پیدا کنید که مطمئن هستید می تواند به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کند.

موضوعات رایج کوچینگ

موضوعات رایج زیادی در مربیگری وجود دارد. یکی از رایج ترین آنها نیاز به وضوح و تمرکز است. این می تواند خود را به روش های مختلف نشان دهد، مانند نیاز به تعیین مرزهای بهتر یا یادگیری بیشتر “نه” گفتن. سایر موضوعات رایج عبارتند از:

  • ایجاد حس خودآگاهی
  • افزایش اعتماد به نفس

در طول یک تعامل کوچینگ، انتظار داشته باشید که بینش جدیدی در مورد خودتان به دست آورید و یک یا چند وظیفه را بین جلسات کوچینگ انجام دهید.

همانطور که در بالا ذکر شد کوچینگ می تواند به شما در تعیین اهداف واقع بینانه و ایجاد برنامه ای برای دستیابی به آنها کمک کند. یک مربی همچنین می‌تواند پشتیبانی و مسئولیت‌پذیری را ارائه کند، که وقتی می‌خواهید در زندگی خود تغییراتی ایجاد کنید، می‌تواند بسیار ارزشمند باشد. اگر با شرایط سختی روبرو هستید، کوچینگ می تواند به شما کمک کند راه های جدیدی برای مقابله پیدا کنید و به شما قدرت ادامه راه بدهد.

در کوچینگ چه اتفاقی می افتد؟

به طور خلاصه، بیشتر کوچینگ ها شامل گفتگو بین مربی و مشتری است. بسیاری از مربیان از چارچوبی برای کمک به مشتریان خود برای بهبود استفاده می کنند.

جان ویتمور نویسنده بریتانیایی و مربی تجارت است. او بنیانگذار Performance Consultants International، یک شرکت مربیگری و آموزش است. او چندین کتاب در زمینه مربیگری نوشته است، از جمله Coaching for Performance: GROWing Human Potential and Possibility in Organizations (1992) که یک کتاب کلاسیک در زمینه مربیگری محسوب می شود. ویتمور با رواج استفاده از مدل GROW در کوچینگ اعتبار دارد.

مدل GROW یک چارچوب ساده است که می تواند برای ساختار مکالمات کوچینگ استفاده شود. مخفف Goal، Reality، Options و Way Forward است. در طول یک جلسه کوچینگ با استفاده از روش GROW یک مربی سوالات مختلفی را از مشتری خود می پرسد تا بهتر بفهمد:

  • اهداف آنها ممکن است چه باشد.
  • واقعیت وضعیت آنها چیست (چه چیزی ممکن است مانع دستیابی به اهداف شود).
  • چه گزینه های ممکنی برای رسیدن به اهداف با انجام کارها متفاوت وجود دارد.
  • مشتری چقدر ممکن است مایل به آزمایش و امتحان یک روش جایگزین باشد.

آیا کوچینگ برای پزشکان مفید است؟

هیچ پاسخ قطعی برای این سوال وجود ندارد. ولی می بینیم که بیشتر تنیس بازان حرفه ای مربی استخدام می کنند. همانطور که آنها معتقدند یک مربی می تواند به آنها کمک کند تا عملکرد خود را بهبود بخشند و در مسابقات بیشتری پیروز شوند، یک پزشک نیز می تواند برای مدیریت بهتر کسب وکار و زندگی خود نیاز به یک مربی داشته باشد.

در نهایت، تصمیم گیری در مورد اینکه آیا به دنبال خدمات کوچینگ هستید یا خیر، به پزشک و اهداف خاص آنها بستگی دارد. اگر یک پزشک در زمینه خاصی از زندگی خود در حال مبارزه است و احساس می کند که کوچینگ می تواند به آنها کمک کند تا بر این چالش ها غلبه کنند، ممکن است ارزش پیگیری را داشته باشد. همچنین درک این نکته مهم است که کوچینگ مستلزم تعهد مشتری و مربی است.

از طرف دیگر، اگر یک پزشک به طور کلی از زندگی خود راضی است و احساس نمی کند که مربیگری مزایای قابل توجهی برای آنها ارائه می دهد، ممکن است ارزش سرمایه گذاری را نداشته باشد.

چه زمانی نباید از کوچینگ استفاده کرد؟

اگر پزشک تحت نظر مربی، آمادگی یا تمایل به تغییر نداشته باشد، کوچینگ موثر نخواهد بود. علاوه بر این، اگر دکتری که تحت کوچینگ قرار می گیرد، توانایی انجام اقدامات خود را نداشته باشد، کوچینگ نیز بی اثر خواهد بود. در نهایت، اگر هدف کوچینگ مشخص نباشد، اندازه گیری پیشرفت و تعیین موفقیت یا عدم موفقیت کوچینگ دشوار خواهد بود.

چه کسی می تواند کوچ شود؟

افراد زیادی می توانند کوچ شوند. از جمله بسیاری از پزشکان. همچنان که برخی ورزشکاران که در زمینه ورزشی خود رزومه خوبی دارند، در حال حاضر مربیگری می کنند. برخی از مربیان از طریق دوره‌ها و سازمان‌هایی مانند فدراسیون بین‌المللی کوچینگ (ICF) گواهینامه دریافت می‌کنند، در حالی که برخی دیگر هیچ آموزش رسمی یا گواهینامه خاصی ندارند. در نهایت، این به خود فرد یا سازمان بستگی دارد که تصمیم بگیرد چه کسی بهترین مربی برای نیازهایش است.

چگونه یک مربی برای خودم پیدا کنم؟

بهترین مربی برای شما به نیازها و اهداف فردی شما بستگی دارد. با این حال، چند نکته وجود دارد که می‌توانید هنگام جستجوی مربی در نظر داشته باشید:

  1. ابتدا در نظر بگیرید که می خواهید از طریق کوچینگ به چه چیزی برسید. به عنوان مثال، اگر می خواهید مهارت های ارتباطی خود را بهبود ببخشید، می توانید مربی متخصص در این زمینه را پیدا کنید.
  2. در مرحله بعد، کمی وقت بگذارید تا درباره مربیان مختلف تحقیق کنید و نظرات مشتریان قبلی را بخوانید. این امر به شما در بهتر پیدا کردن یک مربی متناسب با نیازهای شما کمک می کند.

آیا بین منتورینگ و کوچینگ تفاوتی وجود دارد؟

بین منتورینگ و کوچینگ تفاوت وجود دارد. با این وجود هم منتورینگ و هم کوچینگ هدفشان بهبود شرایط افراد است. ولی منتورینگ بیشتر راهنمایی و مشاوره می دهد، در حالی که کوچینگ به افراد کمک می کند که با پیدا کردن استعدادهای ذاتی خود به اهدافشان برسند.  هر دو می توانند مفید باشند، اما بستگی به نیاز فرد دارد. علاوه بر این، مربیان معمولاً در زمینه‌ای که شما روی آن کار می‌کنید، تجربه دارند، برای مثال به عنوان یک پزشک جوان، ممکن است به دنبال یک دکتر کارآموز متخصص به عنوان مربی خود باشید.

یک نظر

  • علی دکامین گفت:

    سلام بسیار عالی ممنونم

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Call Now Button