آیا معلمان به «کوچ» نیاز دارند؟

معلم کسی است که براساس توان علمی ویژه ای به استخدام درمی آید تا مقاصد هدایت و راهنمایی تجربه های یادگیری شاگردان را در یک موسسه آموزشی دولتی و غیر دولتی برعهده گیرد.  معلم نه تنها می تواند در نقش یک کوچ معلم مثمر ثمر واقع شود، بلکه می تواند برای توسعه فردی یک کوچ استخدام کند. چرا که معلم شرایط لازم یادگیری را بین شاگردان و محتوای درسی به وجود می آورد و کار آن غنی سازی همین مضمون است. معلم از طریق ایجاد حلقه های عاطفی با شاگردان و درک درست تفاوتهای فردی و استعداد های آنها می تواند شاگردان را به سوی یک هدف مطلوب و معین که همانا بلند بردن سویه علمی شاگردان است سوق دهد.

 کوچینگ معلمان

کوچینگ معلمان باعث می شود که فرد یادگیری خود را عمیق‌تر، مکرر و پیوسته‌تر از معلمانی که به تنهایی کار می‌کنند، فرا بگیرند. کوچینگ از معلمان حمایت می کند تا ظرفیت خود را برای انعکاس و به کار بردن یادگیری خود در کار با دانش آموزان و همچنین در کار با یکدیگر بهبود بخشند.

کوچینگ (مربیگری) جزء ویژه ای از هر برنامه توسعه حرفه ای موثر برای مدرسان است. کوچینگ می تواند در توسعه و ظرفیت معلمان مثمر واقع شود. از جمله:

  • اراده
  • مهارت
  • دانش

کوچینگ رابطه ای را ایجاد می کند که مراجع در آن کانون توجه بوده و بنابراین می تواند دانش جدیدی را به دست آورده و به کار بگیرد. یک مربی می تواند شرایطی را فراهم آورد که در آن بازتاب و یادگیری عمیق صورت بگیرد.

تحقیقات نشان می دهد که کوچینگ موجب پیگیزی مستمر به کار بستن آموخته های آموزگاران و پاسخگویی و مسئولیت پذیری متقابل می شود. مربیگری، فرایند حمایتی است که تلاش می کند تا به نیازهای دانش آموز و معلم به شکل مستمر، یکنواخت و اختصاصی،پاسخ دهد. همچنین کوچینگ، موجب تقویت رهبری جمعی در سیستم یک مدرسه می شود. یکی از ویژگی های مهم کوچینگ این است که از روابط بین مربیان، دانش آموزان و معلمان برای سازماندهی یک گفتمان استفاده می کند که منجر به تغییرات دانش رفتاری، آموزشی و محتوایی می شود.

فواید کوچ برای معلمان

کوچینگ در مدارس می تواند رابطه بین دانش آموزان و معلمان را بهبود بخشیده و زمان و فضایی را در اختیار دانش‌آموزان قرار دهد تا کنترل بیشتری روی رفتارهای خود داشته باشند. کوچ قرار نیست مثل یک معلم به آنها درس بدهد بلکه در کنار آنها می نشیند تا به آنها کمک کند راه خودشان را پیدا کنند. کوچ حرفه ای، با ایجاد زمینه های مناسب برای تمرین مهارت ها به معلمین کمک می کند که استعداد ها را پرورش داده و بهترین عملکرد را در خصوص توانایی های خود داشته باشند.

کوچینگ جزء ضروری یک برنامه توسعه حرفه ای موثر است. کوچینگ می تواند اراده، مهارت، دانش و ظرفیت ایجاد کند، زیرا می تواند روی رفتارها، اعمال، باورها، ارزش ها و احساسات معلمین و دانش آموزان تاثیر بگذارد. کوچینگ رابطه‌ای را ایجاد می‌کند که در آن معلمان و دانش آموزان احساس می‌کند از آنها حمایت می‌شود بنابراین، کوچ حرفه ای شرایطی را ایجاد می کند که در آن تفکر و یادگیری عمیق انجام شود.

با کمک کوچینگ در مدارس، معلم می‌تواند برای تغییر روش تدریس خود ریسک کند، و پس از ارائه راه حل های مناسب برای تدریس به روشی بهتر و حرفه ای تر، آن را اجرا کرده و میزان پیشرفت در آموزش را نیز ارزیابی کند. از جمله فواید کوچ بری معلمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بهبود عملکرد معلمان در تدریس
  • ایجاد تغییرات فرهنگی مثبت با آموزش های کوچینگ در مدارس
  • یکپارچه سازی آموزش با کوچینگ در مدارس
  • افزایش مسئولیت پذیری

معلم در نقش کوچ

در کوچینگ، یک کوچ حرفه‌ ای با گوش دادن فعال و پرسیدن سؤالات موثر و هوشمندانه، به مخاطب یادآور می شود که از همه توانایی خود، در جهت حل مسائل استفاده کند، چرا که کوچ‌ها اعتقاد دارند هیچ‌ کس به اندازه خود فرد به مسائل زندگی آگاه نیست. به عبارتی، «کوچینگ باز کردن پتانسیل یک فرد برای به حداکثر رساندن عملکرد خودش هست.» معلمان با یادگیری اصول کوچینگ و پیاده سازی صلاحیت ها در فرایند تدریس از جمله:

  • گوش دادن فعال
  • پرسشگری
  • ارتباط موثر، عمیق و همدلانه
  • ارائه بازخورد سازنده
  • پرورش یادگیری و رشد
  • تبدیل استعداد به نقاط قوت
  • توجه به احساسات و خواسته ها

بر همین اساس، یک معلم در نقش کوچ محیطی امن برای آگاهی بخشی، بازبینی قابلیت ها، علایق، خواسته ها و حتی نگرانی های دانش آموزان در طول تحصیل فراهم می ­کند که می­ تواند عاملی موثر در شکوفایی و بهبود عملکرد آن ها باشد و تأثیر مستقیمی بر روی میزان تمرکز، خلاقیت، انگیزه و موفقیت های تحصیلی بگذارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button