طراحی استراتژی تولید محتوا!
تولید محتوا به مجموعه ای از متن ها، تصاویر، ویدیو، صدا و … گفته می شود که عمل انتقال اطلاعات را انجام می دهد. یک کسب و کار برای نشان دادن خدمات خود از تولید محتوا استفاده می کند. ما با پست کردن یک عکس و متن در اینستاگرام تولید محتوا انجام می دهیم. حتی قبوض خدماتی هم تولید محتوا هستند؛ زیرا یک سری اطلاعات را به ما منتقل می کنند.
هدف از تولید محتوا
در تولید محتوا شما باید به نیازهای کاربران توجه کرده و محتوای خود را بر اساس پاسخ به نیاز کاربران تولید کنید. در واقع وقتی که شما از تولید محتوا در استراتژی بازاریابی خود استفاده می کنید، این محتوا با هدف جذب کاربران تولید می شود. پست های وبلاگ به منظور افزایش آگاهی در زمینه های خاص تولید می شوند. تولید محتوای متنی برای شرح محصول، با هدف ترغیب مشتری به خرید انجام می شود.
یک شرکت یا سازمان از محتوای تولیدی برای معرفی خدمات خود استفاده می کند. محتوا گاهی فقط با هدف سرگرمی تولید می شود.
انواع تولید محتوا
تولید محتوا فقط شامل تولید محتوای متنی یا یک مقاله وبلاگ نیست، بلکه محتوا به مجموعه ای از تصاویر یا متون، فیلم ها و … که اطلاعاتی را به شما منتقل می کنند گفته می شود. شما باید ابتدا هدف خود را از تولید محتوا مشخص کرده و سپس بررسی کنید کدام نوع محتوا برای شما مناسب تر است. معمولا محتوای وبلاگ برای افزایش بازدید از سایت انجام می شود. محتواهای تصویری هم این روزها تاثیر مثبتی بر روی مخاطبین دارد. اپلیکیشن اینستاگرام که از پرطرفدارترین اپلیکیشن ها در دنیاست، بیشتر از محتوای تصویری استفاده می کند، در صورتی که فیسبوک بیشتر به دنبال تولید محتوای متنی است. انواع تولید محتوا عبارتند از:
- تولید محتوای متنی
- تولید محتوایتصویری
- تولید محتوای ویدیویی
- تولید محتوای صوتی
مزایای تولید محتوا
-
اعتماد سازی
-
محبوبیت کسب و کار با تولید محتوا
-
بازاریابی موثرتر با تولید محتوا
-
تولید محتوا برای کمک به رتبه در گوگل (سئو )
-
تبدیل محتوا به دیگر فرمت ها
استراتژی تولید محتوا
استراتژی برای جلب رضایت و تامین نیازهای کسب و کار از طریق خلق و توزیع محتوا تدوین میشود. هدف اصلی این استراتژی پاسخ به این سوال است که چه محتوایی باید تولید کنیم و چرا؟ در استراتژی محتوا ممکن است حتی دنبال اهداف تبلیغاتی نباشیم و بیشتر به برنامههای تولید، مدیریت، بهروزرسانی و توزیع محتوا بپردازیم.
تدوین استراتژی محتوا
در ادامه به یازده مرحله در تدوین یک استراژی تولید محتوا خواهیم پرداخت.
- اهداف خود را تنظیم کنید
- KPIهای خود را تعیین کنید
- مخاطب خود را بشناسید
- موقعیت فعلی خود را ارزیابی کنید
- بهترین کانالهای محتوا را کشف کنید
- در مورد انواع محتوا تصمیم بگیرید
- مدیریت منابع
- یک تقویم محتوا ایجاد کنید
- ایجاد محتوا
- توزیع و بازار
- نتایج را اندازهگیری کنید
تنظیم اهداف
تنظیم هدف از تولید محتوا، نقطه شروع خوبی برای تدوین استراتژی محتوا است. این جمله کوتاه باعث میشود تمرکز خود را روی آنچه در تولید محتوا مهم است، قرار بدهید تا استراتژی بازاریابی محتوایی شما در مسیر درستی قرار بگیرد.
اهداف معمولی عبارتند از:
- بهبود درآمد در نتیجهی تدوین استراتژی محتوا.
- فروش بیشتر و رسیدن به دستاوردهایی با کیفیت بالاتر که به شما در رسیدن به اهداف درآمدی کمک میکند.
- افزایش ترافیک سایت.
- درک بالاتر از کسبوکارتان، که با آن شما نفوذ و اعتبار بیشتری به دست میآورید و بهعنوان یک رهبر در نظر گرفته میشوید.
- موفقیت سئو، که منجر به ترافیک بیشتر میشود.
- کاهش هزینههای بازاریابی، زیرا محتوای شما مؤثرتر میشود.
- تعامل بیشتر در رسانههای اجتماعی، که میتواند هم به ترافیک و هم به اعتبارتان کمک کند.
تعیین KPIها
- تعیین اهداف پیش از هر قدم دیگری، باید اهداف مورد نظر خود را تعیین کنید تا بتوانید یک KPI برای آن مشخص کنید.
- تعیین تارگت پس از تعیین هدف، برای آن ها تارگت در نظر بگیرید.
- تعیین معیار اندازه گیری KPI تعیین شده
- تعیین مسیر
- تعیین مسئول
- شاخص تعیین شده باید SMART باشد .
شناخت مخاطب
برای ایجاد یک محتوای مناسب بهوسیله یک استراتژی محتوایی موفقیتآمیز، لازم است مخاطبان خود را بشناسید. برای شناخت مخاطبان سه اقدام وجود دارد که باید انجام دهید:
- جمع آوری اطلاعات آماری
- بازخورد مشتری را ببینید
- تعیین پرسونای مشتریان و مخاطبان
ارزیابی موقعیت فعلی
بررسی محتواهای تولیدشده، یکی از اساسیترین مراحل تدوین استراتژی محتوا محسوب میشود. بررسی محتوایی که در وبلاگ، رسانههای اجتماعی، پادکستها، فیلمها و کانالهای دیگر شما وجود دارد، مشخص میکند که آیا ادامهی مسیر محتوایی فعلی شما را در رسیدن به منافع و مقاصد خود یاری خواهد کرد یا خیر.
کشف کانالهای محتوا
با گذر از این فرآیند، شما متوجه خواهید شد که مخاطبانتان در کدام صفحات و سایتها آنلاین هستند و وقت خود را میگذرانند. بهتر است به جای تلاش برای انجام همهی کارها یکباره و یکجا، روی بهترین کانال و رسانه کار کنید، آن را گسترش داده و متمرکز شوید.
برای اطمینان از درست بهکاربردن استراتژیتان، باید به تحلیلگر وب نگاهی بیندازید. وقتی در گوگل آنالیتیکس هستید، شبکههای اجتماعی اصلی که محتوای شما در آن به اشتراک گذاشته شده است را پیدا کنید.
تصمیم درباره نوع محتوا
در مرحلهی بعدی تدوین استراتژی محتوا، در مورد انواع محتوا و مطالبی که باید تولید شود، فکر کنید. برخی محتواها وجود دارد که دربردارندهی تمام استراتژیهای بازاریابی محتوا هستند.
بیشتر استراتژیهای موفقیتآمیز در بازاریابی محتوا، به هستهی اصلی مطالب منتشرشده در سایتها، وابسته است که با داشتن این شرایط میتواند دوباره در سایتهای دیگر به اشتراک گذاشته شوند. در حالت ایدهآل پستهای وبلاگ شما قابل استفاده، ارزشمند و اشتراکی خواهند بود و ممکن است طیف وسیعی از انواع مقالهها را شامل شود.
طبق تحقیقات انجامشده، بازاریابی ویدئویی یکی دیگر از انواع محتواهاست که مخاطبان را درگیر خود نگه میدارد. شما میتوانید با بهکارگیری ابزاری مانند Canva و ابزارهای مشابه، برای ایجاد گرافیکهای جذاب و متنوع و به اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی، محتواهای تصویری جذابی را تولید کنید. انواع دیگر محتوا که در استراتژی محتوا باید جایی برای خود داشته باشند شامل کتاب و مجلات الکترونیکی، وبینار، چک لیستها و … هستند.
مدیریت منابع
مدیریت منابع بخشی از مدیریت پروژه بوده و هدف نهایی آن کسب بیشترین کارایی با کمترین میزان موجودی است. بدیهی است که هدر دادن منابع هیچگاه یک مشخصه مثبت قلمداد نمیشود و این موضوع در کسبوکار اهمیت بسیار بیشتری نیز دارد و مدیریت منابع حول محور بهینهسازی و افزایش کارایی بنا شده است.
ایجاد تقویم محتوا
به عنوان بخش مهمی از تدوین استراتژی محتوا باید دقیقاً بدانید چه زمانی میخواهید محتوای خود را در شبکههای اجتماعی مورد نظرتان منتشر کنید. فقدان برنامهریزی، یک اشتباه کلیدی در بازاریابی محتوا است، بنابراین استفاده از یک تقویم محتوا برای برنامهریزی تمام محتوا امری ضروری به حساب میآید. برای این کار راههای مختلفی وجود دارد.
به عنوان مثال، میتوانید از تقویم گوگل استفاده کنید و به سادگی موعد مقرر برای محتوا و مطالب را در آن جا مشخص کنید. این سادهترین رویکرد است. اما اگر محتوای زیادی را منتشر میکنید و مجبورید مدیریت یک تیم محتوا را عهدهدار باشید، احتمالا نیاز به ابزار مدیریت ویژهای خواهید داشت.
ایجاد محتوا
قبل از ایجاد بخشی از محتوا، کارهای مقدماتی زیادی در تدوین استراتژی محتوا وجود دارد. اما اکنون زمان آن رسیده است که محتوا را تولید کنید. با تحقیقاتی که از قبل انجام دادهاید، حالا ایدهای مناسب برای ایجاد محتوای محبوب و موردتوجه برای مخاطبانتان، دارید. در این لحظه باید عنوانی را از تقویم محتوا انتخاب کرده و شروع به کار بر روی آن کنید.
توزیع و بازار
بخش اصلی تدوین استراتژی محتوا برای شما، توزیع و بازاریابی است. چون به نتایج دلخواهتان نمیرسید مگر این که این مورد به درستی انجام شود. به عنوان مثال:
- برنامهای را برای به اشتراک گذاشتن مطالب خود در رسانههای اجتماعی تنظیم کنید.
- برای توزیع مطالب خود میان مشترکین از بازاریابی ایمیل استفاده کنید.
- همهی عوامل موثر ذکرشده را در تولید محتوایتان به کار ببرید.
بررسی نتایج
سرانجام، زمان آن رسیده است تا موفقیت استراتژی بازاریابی محتوا خود را ارزیابی کنید. برای این کار، به KPIهایی که در ابتدای برنامه استراتژی محتوا تنظیم کردهاید، رجوع کرده و تغییرات را مشاهده کنید. همچنین گوگل آنالیتیکس را بررسی کنید تا چگونگی عملکرد محتوایتان را ارزیابی کرده و فعالیت شبکههای اجتماعی را از طریق ابزارهای تحلیلی مناسب بسنجید.