۰۹۰۱۶۳۱۱۸۷۰

راهکارهای رشد کسب و کار!

رشد کسب و کار یکی از اهداف مهم هر شرکت است. زیرا بدون گسترش، کسب و کار دچار رکود می شود. این تنها مالک کسب و کار است که عوامل رشد را تعیین می کند.  رشد کسب‌وکار به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد تا درآمد خود را افزایش دهند و شرایط مطلوبی برای خود ایجاد کنند.

4 نوع رشد کسب و کار

رشد کسب و کار را می توان به 4 نوع اصلی طبقه بندی کرد. هر نوع رشد را از منظر متفاوتی بررسی می‌کند و در مراحل مختلف برای کسب‌وکارها مناسب است.

رشد کسب و کار ارگانیک

این نوع ساده ترین اما موثرترین راه رشد کسب و کار در نظر گرفته می شود. روش خوبی برای استارت آپ ها و شرکت هایی است که به تازگی وارد بازار شده اند، در حالی که در دراز مدت برای برندهای معتبر کمتر موثر است. رشد ارگانیک مستلزم گسترش فیزیکی کسب و کار است، یعنی ارتقای خطوط تولید، تولید کالاهای بیشتر، کار در چندین شیفت، اجاره فضای بزرگ، باز کردن یک فروشگاه جدید، و غیره. ، و به مشتریان بیشتری خدمات رسانی می کند.

رشد استراتژیک کسب و کار

این رویکرد برای اهداف بلندمدت و شرکت هایی که رشد ارگانیک را پشت سر گذاشته اند، مناسب است.  آنها پول به دست آمده در طول رشد ارگانیک را در استراتژی های رشد استراتژیک سرمایه گذاری می کنند. این می تواند شامل گسترش خط تولید و دستیابی به بازارهای جدید از طریق کمپین های تبلیغاتی باشد.

رشد کسب و کار داخلی

این رویکرد می تواند بین روش ارگانیک و استراتژیک اجرا شود. این بخش بر تولید متمرکز نیست، اما هدف آن استفاده موثرتر از منابع فعلی برای بهینه سازی گردش کار شرکت است. این می تواند استفاده از یک سیستم اتوماسیون بازاریابی باشد.

مشارکت یا ادغام رشد کسب و کار

همانطور که از نام آن پیداست، این رویکرد به معنای همکاری با شرکت دیگری برای منافع متقابل است. چنین مشارکتی به شرکت ها کمک می کند با هم یک محصول جدید تولید کنند، کالاهای بیشتری تولید کنند، بازارهای هر دو را رشد دهند.

حالا که انواع رشد کسب و کار را شناختید، بیایید با مراحل رشد کسب و کار آشنا شویم.

 توسعه کسب و کار

مرحله توسعه در حقیقت اولین مرحله از مراحل رشد کسب و کار یا به عبارتی بهتر اولین قدم برای راه‌اندازی کسب و کارتان به شمار می‌آید. در مرحله توسعه بیشترین زمان و انرژی شما صرف اجرایی کردن ایده اولیه می‌شود. یک طرح تجاری خوب، برنامه‌ای است که بتواند کل دوره حیات خود را تنظیم کند.

هر کسب و کار موفقی دارای مجموعه‌ای از برنامه‌ها است که به طور مداوم مورد بازبینی قرار می‌گیرند. این امر به کسب و کارتان کمک می‌کند که قدم‌های خوبی در راستای انتخاب استراتژی مناسب بردارید. در واقع، با این برنامه‌ها، هدف اصلی خود را می‌شناسید و در راستای آن، طرح‌های خود را پیاده‌سازی می‌کنید. در نتیجه شانس موفقیت کارآفرین به شکل قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

راه‌اندازی

 در این مرحله باید عملی بودن ایده‌های خود و میزان توان کسب و کارتان را بسنجید. شاید بتوان این مرحله را به روند رشد یک کودک تشبیه کرد. تنها کاری که برای رسیدن به موفقیت باید انجام دهید، دوام آوردن است. در این راستا، مجبور خواهید بود اکثر امور شرکت را به صورت شخصی و تنها انجام دهید. شاید دلیل عدم موفقیت بسیاری از کسب و کارهای کوچک این است که قبول ندارند می‌توان به صورت انفرادی، بسیاری از کارها را پیش برد.

این مرحله کمی پرریسک و استرس‌زا بوده و ممکن است با چالش‌هایی مواجه شوید که از قبل پیش‌بینی نشده‌اند. به عنوان مثال با مخارجی روبرو شوید که در بودجه، فکری به حال آن‌ها نشده است. اگر میزان پیشرفت و پیشبرد اهدافتان کمتر از چیزی است که انتظار داشتید، ایرادی ندارد که در طول مسیر تغییراتی در ایده و برنامه اولیه خود ایجاد کنید.

به طور کلی، عمده چالش‌های این مرحله عبارت اند از:

  • فراهم کردن منابع مالی یا جذب سرمایه‌گذار
  • استخدام نیروی کار
  • مدیریت فرایند فروش و ذخایر مالی
  • ایجاد پایگاه مشتری و حضور مداوم در بازار
  • مدیریت حساب‌ها

مرحله رشد

شرکت‌هایی که مراحل رشد کسب و کار را در گذشته پشت سر گذاشته‌اند، وارد مرحله رشد می‌شوند. به عبارتی دیگر، این شرکت‌ها درآمدزایی می‌کنند و روزبه‌روز بر تعداد مشتریان آن‌ها افزوده می‌شود؛ اما همزمان با افزایش سود و تعداد مشتریان، رقابت آن‌ها با دیگر شرکت‌ها تشدید می‌شود.

مراحل رشد کسب و کار شما به صورت بالقوه شاید دورنمای هیجان‌انگیزی باشد؛ اما دانستن چگونگی دستیابی به آن چالش‌های بسیاری دارد. برای مثال، تطابق یافتن با سرعت افزایش منابع مالی و میزان مشتریانتان بدون غفلت از اصول اصلی کسب و کارتان یکی از این چالش‌ها است. متأسفانه کسب و کارهای زیادی در این مرحله شکست می‌خورند؛ زیرا در تغییر برنامه و استراتژی ناموفق عمل می‌کنند و اکثرا بر اساس همان سیاست‌های قبلی پیش می‌روند.

بسط یافتن

صرف نظر از اینکه بسط و گسترش کسب و کار شما چگونه انجام می‌پذیرد، دانستن محدودیت‌های کسب و کارتان در عین تلاش برای به حداکثر رساندن پتانسیل آن، کلید موفقیت است. برای مثال، ممکن است همکاری با دیگر شرکت‌ها یا خرید یک کسب و کار دیگر برای یک کمپانی موفقیت‌آمیز باشد؛ اما برای کسب و کار شما جواب ندهد. از جمله چالش‌های این بخش از مراحل رشد کسب و کار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش رقابت در بازار
  • افزودن سهام و خدمات جدید
  • گسترش موجودیت کسب و کار

مرحله بلوغ

با رسیدن به پنجمین و آخرین بخش از مراحل رشد کسب و کار، احساس امنیت نسبی خواهید داشت. زمانی که یک کسب و کار موفق شود به آخرین مرحله رشد برسد، در واقع شاهد شکل‌گیری ایده اولیه هستیم که به لطف استراتژی‌های اتخاذ شده در مراحل قبلی رشد به موفقیت رسیده است.

یک کسب و کار بالغ، نسبت به مشتریان و برند خود آگاهی بیشتری داشته و حضوری قدرتمند در بازار دارد. به علاوه، امکان اینکه استارتاپ دیگری با تجربه کمتر بتواند جایگاه این کسب و کار را از آن خود کند، بسیار پایین است.

چگونه به سرعت کسب و کار خود را توسعه دهیم؟

رشد یک کسب و کار سخت است. پس از رسیدن به نقطه ای در گسترش شرکت خود، یافتن راه های جدید برای ایجاد مخاطب، افزایش درآمد و تولید کالاهای بیشتر می تواند یک چالش واقعی باشد. در ادامه چند روش را پیشنهاد می کنیم.

  • افراد با استعداد در بازاریابی استخدام کنید.
  • روی حفظ مشتری کار کنید.
  • قیف و خط لوله فروش خود را بسازید.
  • رقبای خود را تجزیه و تحلیل کنید.
  • از سیستم مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) استفاده کنید.
  • خدمات آنلاین داشته باشید
  • رویدادهایی مانند وبینارها، کنفرانس‌ها و کارگاه‌ها برگزار کنید

روش‌های توسعه و رشد کسب و کار

همان‌طور که گفتیم، برای رشد کسب و کار روش‌های مختلفی وجود دارد. اما بسیاری از مدیران در انتخاب درست آنها یا انجام اقدامات لازم دچار مشکل می‌شوند و در نتیجه نه‌تنها کسب‌وکارشان رشد نمی‌کند، بلکه کوچکترین اشتباه باعث می‌شود تا حتی افت کنند.

از جمله مهم‌ترین روش‌های موجود برای رشد کسب و کار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افتتاح شعب جدید
  • عرضه محصولات جدید و متنوع
  • ارائه نمایندگی
  • حضور در بازارهای جدید
  • همکاری مشترک با برندهای دیگر
  • استفاده از مشاوره‌های مختلف و بیزینس کوچینگ
  • به‌کارگیری تکنولوژی‌های جدید
  • افزایش صادرات و ایجاد شعب خارجی
  • و…

حال سوال مهم اینجاست که کدام گزینه را باید انتخاب کنیم؟ آیا به عنوان مدیر می‌توانیم به خوبی تشخیص دهیم که کدام روش برای رشد کسب و کار مناسب ماست یا باید از یک کوچ (Coach) و مربی کمک بگیریم؟ برای پاسخ به این سوال، باید بخش بعدی را ببینید.

بیزینس کوچینگ برای رشد کسب و کار

نکته مهم این است که برای توسعه کسب و کارتان باید جنبه‌های مختلفی را بررسی کنید. زمانی رشد بیزینس شما تسریع می‌شود که بتوانید همه موارد زیر را پوشش دهید:

  • تدوین استراتژی
  • کارمندان
  • بازاریابی
  • فرآیندهای کسب و کار
  • سرمایه‌گذاری

بیاید یک بار دیگر به راهکارهای ارائه‌شده در قسمت قبلی نگاه کنیم. به نظر شما کدام مورد همه این موارد را پوشش می‌دهد؟ همان‌طور که می‌بینید هر کدام از روش‌های بخش خاصی را نشانه گرفته است. اما فقط بیزینس کوچینگ است که به صورت کامل و جامع همه موارد رشد کسب‌ و کار را پوشش می‌دهد.

یک مربی کسب و کار در مرحله اول به شما کمک می‌کند برای توسعه کارتان یک برنامه و استراتژی اصولی و حرفه‌ای تدوین کنید. سپس به شما یاد می‌دهد که چطور سیستم‌سازی کنید تا حتی بدون حضور خودتان، چرخ‌های کسب‌وکارتان به بهترین شکل بچرخد و با سرعت مرزهای موفقیت را پشت سر بگذارد.

مزیت دیگر کوچینگ کسب و کار این است که بهترین و هوشمندانه‌ترین روش‌های بازاریابی برای رشد بیزینس خودتان را پیدا می‌کنید تا بتوانید نرخ بازگشت سرمایه خوبی داشته باشید.

نکته پایانی

فرایندها و روندها در رشد کسب و کار نقشی انکارناشدنی دارند و اگر نتوانید با استفاده از فرایندهای اصولی یک سیستم چابک بسازید، قطعا به بن‌بست می‌رسید. اینجاست که یک کوچ خوب حسابی به کمکتان می‌آید و در طراحی یا بازطراحی این فرایندها به دادتان می‌رسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button