۰۹۰۱۶۳۱۱۸۷۰

انواع منتورینگ و کاربرد آن!

منتورینگ یک رابطه متقابل و مشارکتی است که اغلب بین یک کارمند ارشد و کارمند پایین تر به منظور رشد، یادگیری و پیشرفت شغلی منتی رخ می دهد. غالباً مربی و منتی درون سازمان هستند و بر اهداف سازمانی، فرهنگ، اهداف شغلی، مشاوره در مورد پیشرفت حرفه‌ای و تعادل بین کار و زندگی تأکید می‌شود.

منتور کیست؟

منتور شخصی است که می تواند شما را پشتیبانی، مشاوره و راهنمایی کند. آنها معمولاً برای شناختن فرد و چالش هایی که با آن روبرو است، وقت می گذارند و سپس از درک و تجربه شخصی خود برای کمک به پیشرفت او استفاده می کنند. بسیاری از افراد مشهور از جمله کریستین دیور، ریچارد برانسون و اپرا وینفری به طور علنی درباره تأثیر منتورینگ بر موفقیت خود صحبت کرده اند.

ویژگی های منتور

  • شنونده خوبی بودن
  • سوالات خوب پرسیدن
  • نشان دادن همدلی
  • مشوق و حمایت کننده بودن
  • خودآگاهی
  • یک رفتار با شخصیت مناسب شما
  • ارائه بازخورد سازنده و صادقانه

منتورینگ چیست؟

منتورینگ رابطه‌ای است که در آن منتور فرد راه‌جو (مِنتی) را زیر پر و بال خود می‌گیرد و به او کمک می‌کند تا مسیر شغلی را سریع‌تر و ساده‌تر و با خطای کمتر طی کند. در این رابطه، فرد کم‌تجربه‌تر می‌تواند مشکلات شخصی و شغلی خود را پیش منتور ببرد و از او برای راهنمایی در حل آن‌ها کمک بخواهد..

معنی منتورشیپ

ممکن است اصطلاح منتورینگ (منتورشیپ) را شنیده باشید که در زمینه های مختلف استفاده می شود و در مورد معنای آن ممکن است کمی گنگ باشد. منتورشیپ به ترکیب رابطه و مربی است (مربی + رابطه = مربیگری). می‌توان از آن برای ارجاع هم به عمل راهنمایی و هم برای ارتباطی که با مربی خود دارید استفاده کرد.

هدف منتورینگ

هدف از برنامه منتورینگ، ارائه راهنمایی و کمک به ارتقای حرفه‌ای فرد تازه وارد در شرکت است. برنامه منتورینگ می‌تواند رسمی باشد، مانند انتساب یک منتور به یک منتی و پیروی از دستورالعمل‌های مشخص، یا می‌تواند غیررسمی باشد، مانند ارائه کمک و راهنمایی داوطلبانه از سوی افراد واجد شرایط به افرادی که نیاز به ارتقا و بهبود دارند.

چرا منتورینگ مهم است؟

یک مربی خوب می تواند کمک کند تا فرد در کار خود مؤثرتر باشد، مهارت های جدید بیاموزد، اعتماد به نفس بیشتری پیدا کند و تصمیمات بهتری برای رشد شغلی خود بگیرد. نمودار راهنمایی در منتورینگ می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • راهنمایی یک به یک
  • راهنمایی گروهی
  • راهنمایی همتایان
  • راهنمایی از راه دور یا الکترونیکی
  • راهنمایی معکوس
  • راهنمایی سرعت
  • تکنیک ها یا مدل های مربیگری

منتورینگ یک به یک

در این نوع منتورینگ که سنتی ترین روش در منتورینگ است. فقط مربی و منتی در این نوع راهنمایی مشارکت دارند.

منتورینگ گروهی

در این مدل، یک یا چند منتور با گروهی از منتی ها کار می کنند. معولا در آموزشگاهها یا مدارس از این مدل استفاده می کنند زیرا ممکن است زمان یا منابع کافی برای داشتن یک مربی برای هر شرکت کننده وجود نداشته باشد.

منتورینگ همتا

منتورینگ همتا یکی از رویکردهای نوین در توسعه حرفه ای کارمندان به ویژه اساتید دانشگاهی به شمار می رود. در حالی که منتورینگ همتا مستلزم آن است که همکاران یکدیگر را منتورینگ کنند، منتورینگ سنتی مستلزم منتورینگ یک کارمند ارشد به یک کارمند کوچک است.

منتورینگ مجازی

در این روش به تعامل دوسویه بین منتور و منتی در فضای الکترونیکی و غیر حضوری اطلاق می گردد که با پیامدهای مثبت آموزشی برای دانشجویان شرکت کننده در برنامه منتورینگ همراه است. با فناوری های موجود، دیگر نیازی به حضور رو در رو نیست. ب

منتورینگ معکوس

در منتورینگ معکوس، اعضای جوان‌تر تیم با یک عضو ارشد وارد «دوستی حرفه‌ای» می‌شوند. آنها مهارت‌ها، دانش و شناخت‌هایشان را رد و بدل می‌کنند.

این رابطه مربیگری از مدل سنتی منحرف شده است. به جای اینکه یک حرفه ای ارشد یک کارمند جوان تر را راهنمایی کند، کارمند جوان به یک حرفه ای ارشد تر مشاوره می دهد. این رابطه کمک می کند که جوان ترها، مهارت ها یا یک برنامه کاربردی یا فناوری جدید را به فرد ارشدتر آموزش دهد.

منتورینگ سرعت

منتورینگ فلش (معمولاً به آن منتورینگ سرعت گفته می‌شود) رابطه‌ای است که در آن منتورها و منتی‌ها برای بحث در مورد یک موضوع یا چالش خاص که می‌تواند به‌سرعت حل شود، باهم ملاقات می‌کنند. این روش زمانی‌که افراد مسئله کوچکی دارند که برای برطرف‌کردن آن نیاز به یک جلسه مشاوره با منتور دارند، استفاده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button