تاثیر کوچینگ رابطه در محل کار!

موضوع رابطه به‌تمامی روابط اعم از روابط کاری، روابط زوجین، روابط مجردها و حتی رابطه با خود اشاره دارد. بنابراین نمی‌توان گفت کوچینگ رابطه صرفاً برای متأهلین و یا فقط برای موضوعات عاطفی است.

ما اغلب تعجب می کنیم که انگیزه از کجا می آید. مانند همه چیزهای نامشهود، این سؤال پیچیده است و پاسخ مشخصی ندارد. با این وجود، چیزهای زیادی باعث ایجاد انگیزه در کارکنان می شود. آیا ارتباطات عاطفی در محیط کار یکی از این موارد است؟

شکی نیست که ایجاد ارتباطات عاطفی با کارکنان می تواند ابزاری قدرتمند برای ایجاد انگیزه در آنها باشد. وقتی احساس می کنیم کارمان برایمان مهم و معنادار است، موجی از انرژی مثبت به کل تیم ما می فرستد. این به ما انگیزه می دهد تا بهترین کار را انجام دهیم، زیرا می دانیم که دیگران در تیم از کاری که انجام می دهیم قدردانی می کنند.

کوچینگ رابطه چیست؟

کوچینگ یک علم کاربردی است که از تلفیق علوم مختلف منابع انسانی تشکیل‌شده است. به دلیل تلفیقی بودن کوچینگ زیرشاخه‌های مختلفی را می‌توان برایش تعریف کرد. به بیانی دیگر برای هر نقشی که انسان‌ها در زندگی خود می‌آفرینند می‌توان یک تخصص از کوچینگ را به آن تخصیص داد. کوچینگ رابطه نیز شاخه‌ای از کوچینگ است و برای عموم کاربرد دارد.

حیطه فعالیت کوچینگ رابطه گسترده است. قبل از هر فعالیتی انسان‌ها مشغول به ارتباط با خود می‌باشند. همان‌طور که بارها شنیده‌ایم انسان‌های موفق در هر رشته‌ای حتی در سراسر دنیا بیان کرده‌اند که بهترین سرمایه‌گذاری انسان، سرمایه‌گذاری روی خودش است. از ارتباط با خود بگذریم تقریباً انسان در تمام نقش‌های زندگی‌اش نیاز به ارتباط با دیگری دارد. از شاخص‌ترین این ارتباط‌ها، ارتباط‌های کاری و عاطفی است. از واقعیت زندگی پیداست کیفیت زندگی انسان‌ها به نوع روابطی که خلق می‌کنند، مرتبط است. موضوع رابطه از تحقیقات و نظریه‌های دانشمندان بزرگ پوشیده نبوده و علم نیز بر اهمیت رابطه در کیفیت زندگی اذعان دارد.

انواع کوچینگ رابطه

  • کوچینگ رابطه برای مجردها
  • کوچینگ رابطه برای زوج‌ها
  • کوچینگ رابطه برای خانواده
  • کوچینگ رابطه برای کسب‌وکارها

کوچینگ روابط کاری

عملکرد هر کسب‌وکاری، روابط تأثیرگذار در آن حرفه را می‌طلبد. بسیاری موضوع رابطه را در کار بی‌اهمیت می‌پندارند و این در حالی است که بارها شاهد تأخیر در انجام پروژه، سستی در کار، اخلال‌گری‌ها، انتصاب‌ها، عزل‌ها و … به علت روابط بی‌کیفیت کاری بوده‌ایم. موضوعات این شاخه از کوچینگ رابطه به روابط محیط کار مانند رابطه مدیر با کارمندان، رابطه دو همکار، رابطه بین بخش‌های شرکتی، روابط تیمی و رابطه بین فروشنده و مشتری می‌پردازد.

ارتباطات عاطفی در محل کار چیست؟

شرکت ها باید راه هایی برای ایجاد انگیزه در کارکنان خود در دنیای رقابتی بیابند. این امر در عصر دورکاری اهمیت بیشتری دارد. یکی از راه‌های انجام این کار، تقویت ارتباطات عاطفی بین کارمندان و تیم است. ارتباطات عاطفی زمانی ایجاد می شود که کارکنان احساس دلبستگی کنند و بیشتر وقت و تلاش خود را در شرکت سرمایه گذاری کنند.
هنگامی که این اتفاق می افتد، کارکنان شادتر، بهره وری تر و کمتر احتمال دارد که شغل خود را ترک کنند. در نهایت، این از نظر حفظ و نوآوری برای شرکت خوب است.

کلید ایجاد ارتباطات عاطفی چیست؟

با درک تعریف ارتباطات عاطفی و سپس پرورش آنها در تیم شروع می شود. با انجام این کار، شما در مسیر خود به سمت نیروی کار مولدتر و با انگیزه تر خواهید بود.
ارتباط عاطفی به پیوند بین دو یا چند فرد اشاره دارد. این پیوند بر اساس احساسات مشترک ساخته شده است. این احساسات می تواند خشم، شادی، قدردانی یا هر چیز دیگری باشد. وجود این عاطفه مشترک افراد را گرد هم می آورد. در محل کار، احساسات مشترک می تواند افراد را دور هم جمع کند. یک تمایز درون گروهی و برون گروهی ممکن است بر اساس احساسات افراد نسبت به چیزهای خاص ایجاد شود.
ارتباط عاطفی در محل کار به یک رابطه با کیفیت بالا بر اساس اعتماد متقابل، تعامل محترمانه و علایق مشترک اشاره دارد. این بدان معنی است که هر دو طرف به یکدیگر علاقه دارند، مسائل خود را درک می کنند و مایلند برای حل آنها تلاش کنند. دیدگاه‌ها و ارزش‌های زیربنایی آن‌ها با هم همخوانی دارند، حتی اگر اعمالشان همخوانی نداشته باشد.

تأثیر ارتباطات عاطفی در محیط کار بر انگیزه تیم

یک ارتباط عاطفی می تواند در افزایش مشارکت کارکنان موثر باشد. با این حال، در عصر مدل‌های ترکیبی کار و شرکت‌های بزرگ، سازمان‌ها برای ایجاد ارتباط عاطفی بین کارمند و کارفرما مشکل دارند. با این وجود، آنها از مزایایی که می تواند ارائه دهد آگاه هستند.
یافتن افرادی که از شغل خود احساس بیگانگی می کنند جای تعجب نیست. مشوق‌های پولی آخرین رشته‌هایی هستند که آن‌ها را در کار نگه می‌دارند. این وضعیت برای مدیریت هر تیمی که بخواهد به موفقیت برسد بسیار مشکل ساز است. زمانی که اعضای تیم از نظر عاطفی با کارفرمای خود در ارتباط نباشند، بهره وری به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. از قضا، تأثیر منفی فقدان یک ارتباط عاطفی در تیم هایی که عملکرد ضعیفی دارند، بارزتر به نظر می رسد. این نشان می‌دهد که ممکن است برای کارکنانی که سطح مشارکت پایینی دارند، سخت‌تر باشد که تحت شرایط نامطلوب، نیروها را به هم بپیوندند و با هم کار کنند.
تأثیر عمده یک ارتباط عاطفی در رابطه شغلی از طریق مشارکت بالاتر است. این پیوند نشان می دهد که آنها درک مشترکی با سایر اعضا دارند و ممکن است ایده ها و برنامه هایی را برای تیم به اشتراک گذاشته باشند. به طور موثر، مشارکت بالاتر به این معنی است که کارمند بیشتر نگران همه چیز در تیم خود است – از جمله خوب و بد! در ادامه، کارمند بیشتر تحت تأثیر اتفاقاتی که در داخل تیم می افتد قرار می گیرد. بنابراین، پرورش یک ارتباط عاطفی می تواند به دلبستگی کارمند به سازمان کمک کند.
کارمندان زمانی مشتاق انجام کارهای بیشتری برای تیم خواهند بود که احساس کنند عواطف آنها شناسایی و ارزش گذاری شده است. چنین نیروهایی به احتمال زیاد در محیط کار راحت هستند. همچنین اشاره شده است که یک ارتباط عاطفی ممکن است رضایت کارکنان را افزایش دهد و در نتیجه به فرهنگ سازمانی کمک کند. وقتی همه اعضای تیم احساس می کنند که مورد قدردانی قرار گرفته اند، به احتمال زیاد وقت خود را برای کار با هم هماهنگ در جهت اهداف مشترک صرف می کنند – که ما را به نقطه اصلی خود باز می گرداند.

ایجاد یک پیوند عاطفی

می تواند به ایجاد کارکنانی با انگیزه کمک کند که هم به صورت فردی و هم جمعی به موفقیت در کار متعهد هستند. علاوه بر این، شرایط لازم برای تقویت یک ارتباط عاطفی مشابه شرایطی است که کارکنان را با انگیزه نگه می دارد. مدیرانی که از کارکنان خود همدلی و حمایت عاطفی می کنند، محیطی مساعد برای رشد کارکنان خود ایجاد می کنند. این به نوبه خود باعث ایجاد انگیزه در کارکنان برای انجام کارهای بهتر می شود. این به این دلیل است که آنها به مدیر خود اعتماد دارند و احساس می کنند حمایت می شوند و به آنها گوش می دهند.
گاهی اوقات ممکن است کارمندان می توانند همدل به نظر برسند و در گفتگوها شرکت کنند، اما فاقد ارتباط عاطفی باشند. طبق یک مطالعه، 54 درصد از کارمندان از کار بیکار هستند. این سیگنال بزرگی را برای مدیران ارسال می کند تا دست و پا بزنند و شروع به کار کنند.

چگونه بر موانع ارتباط موثر غلبه کنیم؟

سازمان ها می توانند چند کار را برای تقویت ارتباط عاطفی با کارکنان انجام دهند.

جلسات انفرادی برگزار کنید

جلسات انفرادی راهی عالی برای ایجاد ارتباط عاطفی با کارمندانتان است. به طور معمول، این جلسات به صورت انفرادی با کارکنان انجام می شود. بحث می تواند از شخصی تا حرفه ای متغیر باشد. آنها یک فرصت عالی برای مدیران هستند تا با اعضای تیم خود ارتباط برقرار کنند و بازخورد خود را تبادل کنند. به غیر از نگرانی های مربوط به کار، کارمندان می توانند مسائل شخصی را نیز مطرح کنند که ممکن است بر آنها تأثیر بگذارد. این شامل بحث عمیق در مورد عملکرد، محیط زیست، سلامتی است، اما محدود به آنها نیست.

کارکنان را بشناسید و از آنها قدردانی کنید

یکی از بهترین راه‌ها برای ایجاد ارتباط عاطفی با کارمندان، تأیید مشارکت‌های فردی آنهاست. مدیران می‌توانند این کار را از طریق یادداشت‌های تشکر، مکالمات خصوصی رسمی یا غیررسمی یا حتی کارهای ساده‌ای مانند تشخیص کار خوب در مقابل دیگران انجام دهند. شناسایی کارکنان یک ابزار انگیزشی عالی است.

همدلی نشان دهید

راه مهم دیگر برای ایجاد ارتباط عاطفی با کارکنان از طریق نشان دادن همدلی نسبت به تجربیات و احساسات آنهاست. این را می توان با پاسخگویی در هنگام بحث در مورد شکایات کاری، همدردی با موقعیت های دشوار (مثلاً تعاملات پر تنش با مشتری) نشان داد.

یک محیط پرورشی ایجاد کنید

ایجاد یک فرهنگ پرورش دهنده محل کار تضمین می کند که همه اعضای تیم در تلاش های حرفه ای و شخصی خود در خارج از ساعات کاری احساس حمایت، ارزش و قدردانی می کنند! راه‌های زیادی برای ایجاد یک محیط کاری حمایت‌کننده عاطفی وجود دارد، از ارائه ساعات کاری انعطاف‌پذیر تا اجرای فعالیت‌های سرگرم‌کننده که رفاقت را ترویج می‌کنند.

نتیجه

سازمان هایی که می خواهند در قرن بیست و یکم موفق شوند باید راه های جدیدی برای جذب کارکنان بیابند. اگر شرکت‌ها امیدوارند بهترین استعدادهای خود را حفظ کنند، سطوح تعامل بالا ضروری است و ارتباطات عاطفی یکی از راه‌های دستیابی به این هدف است. ارتباطات عاطفی برای انگیزه تیم حیاتی است. هنگامی که اعضای تیم احساس می کنند با یکدیگر مرتبط هستند، احساس اعتماد و احترام ایجاد می کند که منجر به افزایش بهره وری و انگیزه می شود. مدیران می توانند با درک تأثیرات ارتباطات عاطفی بر انگیزه تیم، محیط لازم را برای موفقیت ایجاد کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button