14 نوع کوچینگ – داخل و خارج از محل کار
در 20 سال گذشته، کوچینگ روز به روز محبوبیت بیشتری پیدا کرده است و افراد ارزش داشتن یک مربی را برای کمک به آسان کردن امور زندگی بهتر درک می کنند. اما دقیقاً کوچینگ چیست و چگونه می تواند برای افراد در داخل و خارج از محیط کار مفید باشد؟
کوچینگ ابزاری است که می تواند افراد را در تمام سطوح توانمند کند تا از نقاط قوت منحصر به فرد خود استفاده کرده و به اهداف خود دست یابند. در این مطلب مروری کوتاه بر 14 نوع کوچینگ و اینکه چگونه ممکن است برای شما مفید باشد، آورده شده است. به خاطر داشته باشید که اگرچه میتوان آنها را بهطور کلی به دو بخش در محل کار و خارج از کار تقسیم کرد ولی ممکن است متوجه همپوشانیهای زیادی شوید.
انواع کوچینگ در محیط کار
1. کوچینگ اجرایی
این سبک مربیگری اغلب فقط برای مدیران C-suite یا رهبران سطح بالای یک سازمان در نظر گرفته شده است. یک مربی اجرایی معمولاً بر چگونگی ایجاد هم افزایی تیمی، اجرای ایده های جدید و مقابله با تغییرات در سطح شرکت تمرکز می کند.
این سبک برای مشاغل زیر مفید واقع می شود:
- صاحبان مشاغل
- رهبران سطح اجرایی
- هر کسی که چشم انداز و اهداف یک سازمان را تعیین می کند
2. کوچینگ توسعه رهبری
مربیان رهبری مهارت های جدیدی را آموزش می دهند که به افراد کمک می کند عملکرد بهتری داشته باشند. در این روش تمرکز بر نحوه کار با افراد مختلف و ایجاد انگیزه در آنها برای رسیدن به اهداف شخصی و تیمی است.
این سبک برای اچه افرادی مفید است: هر کس که تیمی را رهبری یا مدیریت می کند یا می خواهد ارتقا یابد
3. کوچینگ عملکرد
یک مربی عملکرد، می تواند در کار و حرفه شما یک همکار خوب باشد. آنها به افراد کمک میکنند تا مهارتهای خود را توسعه دهند که مخصوص دستیابی به اهداف شغل فعلی است. همانند مربیگری ورزشی، مربیگری عملکرد بر روی نقاطی برای بهبود تمرکز دارد.
مفید برای: هرکسی که می خواهد کارآمدتر باشد
4. کوچینگ فروش
یک نوع مربیگری مهارتمحور که بخشی آموزشی و بخشی راهنمایی است. این به فروشندگان قدرت می دهد تا از طریق مربیگری مهارت ها و بازخورد، به اهداف خود برسند.
مفید برای: هر کسی که در موقعیت فروش است یا می خواهد درآمد را افزایش دهد
5. کوچینگ استراتژی یا کسب و کار
این نوع کوچینگ به رهبران کمک می کند تا یک استراتژی برای رشد سازمانی بسازند. برخلاف سایر انواع کوچینگ، کوچینگ کسب و کار یک رویکرد سازمانی دارد. تمرکز این روش بیشتر بر توسعه، بازاندیشی و اجرای یک برنامه در زمان خاص برای یک نتیجه تجاری است.
مفید برای: رهبرانی که قصد تغییر در سازمان خود دارند
6. کوچینگ موفقیت
موفقیت و مربیگری شغلی، معمولاً با تمرکز بر یک هدف بزرگتر مشخص می شود. مربیان با مشتریان خود کار می کنند تا هدفی را شناسایی کنند که با اهداف شغلی آنها مطابقت دارد. با در نظر گرفتن این موضوع، آنها می توانند نقاط عطفی را برای دستیابی به آن تعیین کنند.
مفید برای: افراد با پتانسیل بالا در هر مرحله از حرفه خود که به دنبال رفتن به سطح بعدی هستند
7. کوچینگ تیمی
این روش نوعی مربیگری گروهی است. کوچینگ تیمی (بهعنوان یکی از انواع کوچینگ) روشی است که مدیران و رهبران میتوانند با آن در کنار وظایف رسمی سازمانی، علایق شخصی کارکنان را هم در در نظر گرفته و با این کار باعث افزایش روحیه و انگیزه آنها شوند
انواع کوچینگ خارج از کار
8. کوچینگ ارتباطات
برای اینکه بتوانیم به یک کوچ موفق و حرفهای تبدیل شویم باید بر روی نحوه صحیح ارتباطات خود کار کنیم و به مهم بودن ارتباطات در نقش کوچ و کوچی پی ببریم. یک کوچ موفق باید بتواند شنوندهٔ خوبی باشد، سؤالکنندهٔ خوبی باشد، درک خوبی داشته باشد، هنر سخنوری داشته باشد، ابراز وجود کند و عزتنفس بالایی داشته باشد. رعایت کردن این موارد میتواند از شما کوچ موفق و حرفهای بسازد.
مفید برای: هر کسی که می خواهد یاد بگیرد که به طور موثر ارتباط برقرار کند، چه به صورت انفرادی یا گروهی
9. کوچینگ سلامت کل نگر
این روش همچنین به عنوان کوچینگ سلامت شناخته می شود، مربیگری سلامت کل نگر بر سلامت جسمی، ذهنی، عاطفی و معنوی تمرکز دارد. هدف مربیان سلامت ایجاد تعادل بین سلامت جسمی و ذهنی و همچنین کار و زندگی فرد است.
مفید برای: هر کسی که می خواهد تعادل کار و زندگی و رفاه کلی خود را بهبود بخشد
10. کوچینگ شهودی
مربیگری معنوی گرا و شهودی با ناخودآگاه کار می کند. مربیان با مشتریان خود کار می کنند تا انسدادها و آسیب های گذشته را برطرف کنند. هدف این است که با ایجاد روش های جدید تفکر، یک نتیجه دلخواه را بدست آوریم.
مفید برای: هرکسی که احساس می کند زندگی و کارش به بن بست رسیده و نمی داند چه کاری باید انجام دهد
11. کوچینگ زندگی
کوچینگ زندگی صرفاً در مورد پیشرفت و آرامش بیشتر در زندگی تمرکز دارد. به دلیل تعریف گسترده آن، تقریباً همه انواع مربیگری تحت این اصطلاح قرار می گیرند.
کوچینگ زندگی قصد دارد با جهتدهی صحیح به افراد کمک کند تا به اهداف خود در زندگی شخصی و یا کسبوکار خود برسند، شبیه همان کاری که کوچ ورزشی با ورزشکار انجام میدهد. اگرچه روشهای مورد استفاده کوچهای زندگی و فردی تفاوتهایی دارد.
مفید برای: هر کس که نمی داند چگونه از نقاط قوت خود استفاده کرده و به اهداف خود برسد
12. کوچینگ سلامت روان
مربیگری سلامت روان با چالش کشیدن الگوهای فکری به تقویت آمادگی ذهنی کمک می کند. از طریق این نوع کوچینگ، افراد یاد می گیرند که استرس را مدیریت کنند و استراتژی هایی را برای مقابله با احساسات طراحی کنند.
مفید برای: هر کسی که می خواهد رفاه عاطفی خود را درک و مدیریت کند
13. مربیگری روابط
کوچینگ رابطه می تواند برای هر نوع رابطه مفید باشد. خانواده ها، دوستان و حتی شرکای تجاری می توانند با یک مربی روابط کار کنند تا بیاموزند که با سهولت بیشتری ارتباط برقرار کنند.
مفید برای: هر کسی که می خواهد روابط نزدیک خود را بهبود بخشد (در داخل و خارج از محل کار)
14. کوچینگ تحول آفرین
کوچینگ تحول آفرین که به سرعت در حال رشد است، الگوهای فکری قدیمی را به چالش می کشد. مربیان اغلب خود و شرایطشان را به شیوه ای جدید می بینند. آنها قدرت پیدا می کنند تا تشخیص دهند که چگونه می توانند برای زندگی و اهداف خود اقدام کنند.
مفید برای: هر کسی که به دنبال هدف و اشتیاق بیشتر در زندگی شخصی و حرفه ای خود است