چطور بفهمیم به کوچ حرفه ای نیاز داریم؟
کوچ کسبوکار میتواند به شما کمک کنند تا فرصتهای دیده نشده را بهتر ببینید، برنامههای خود را توسعه دهید، تغییرات چالشبرانگیز و موانع را مدیریت کنید و به نتایج مطلوبی دست پیدا کنید. مهمتر از همه، یک کوچ می تواند شما را مسئول و متمرکز نگه دارد و توانایی های خود را بهتر باور کنید.
با این وجود سوالی که ممکن است ذهن همه ما را درگیر کند این است که چه زمان به کوچ نیاز داریم و چطور یک کوچ حرفه ای استخدام کنیم؟ در ادامه به چند مزایای مهم برای داشتن یک کوچ کسب و کار خواهیم پرداخت.
پیدا کردن نقاط منفی با کوچ حرفه ای
کوچینگ به افراد کمک می کند تا نقاط منفی خود را پیدا کنند. به عنوان یک صاحب کسب و کار، ما گاهی ممکن است وارد علف های هرز تجارت خود شویم و به جای اینکه مسیر درستی را انتخاب کنیم وارد مسیر اشتباهی می رویم. اینجاست که کوچ ما را با تکنیک های شناخت نقاط قوت و ضعف آشنا می کند. ممکن است بپرسید چگونه باید این نقاط قوت و نقاط ضعف خود را شناخت؟
تجزیه و تحلیل SWOT تکنیک قدرتمندی برای این منظور است که معمولا کوچ های حرفه ای از آن استفاده می کنند. آنچه که این روش را قدرتمند می کند این است که می تواند با کمی تفکر فرصتهایی را برای شما آشکار کند که قبلا به آن توجه نکرده بودید.
برای اجرای SWOT آنالیز شخصی. کوچ ابتدا جدول مربوط به این کار را ترسیم می کند و سوالاتی را مطرح می کند. برای مثال:
نقاط ضعفدر چه کارهایی ضعیف هستید؟ کجا منابع شما از دیگران کمتر است؟ دیگران چه ضعفهایی در شما می بینند؟ |
نقاط قوتچه کارهایی را خوب انجام می دهید؟
به چه منابعی دسترسی دارید؟ |
تهدیداتچه تهدیداتی ممکن است به توفیق شما صدمه بزند؟ رقیبان شما چه می کنند؟ نقاط ضعف، شما را در معرض چه تهدیداتی قرار می دهد؟ |
فرصت هاچه فرصتهایی در سر راه شما قرار دارد؟ چه روندهایی وجود دارد که می توانید از مزیتهای آن استفاده کنید؟ چگونه می توانید نقاط ضعف خود را به فرصت تبدیل کنید؟ |
با ترسیم چنین جدولی از سوی کوچ، شما به فرصت ها و تهدیدهای پیش رو پی خواهید برد.
نقش کوچ در سازماندهی کسب و کار
اگر تیم نتواند آرمانهای شرکت را برآورده کند، ممکن است مجموعه دچار یک بی نظمی شده باشد و افراد اهداف مشخص و فرآیندهای پاسخگویی و شناسایی موثر نداشته باشند. نقش کوچ در یک سازمان ایجاد پویایی بهتر تیم و ایجاد یک فرهنگ عملکرد بهتر است. تیم زمانی که از طریق کوچ حرفه ای با هدف گذاری و مدیریت عملکرد و مسئولیت پذیری آشنا شد، می تواند به دستاوردهای بیشتری برسد.
برنامه استراتژیک کوچ برای کسب و کار
بیزینس کوچینگ نقش مهمی در توسعه مهارتهای رهبری ایفا می کند و به مدیران و رهبران کمک می کند تا با بهبود توانمندیهای خود، به طور مؤثر تری سازمانهای خود را هدایت کنند. در دنیای کسب و کار پیچیده و پویای امروز، رهبران باید مهارتهای متعددی را به کار بگیرند تا تیمهای خود را به سوی موفقیت هدایت کنند، و بیزینس کوچینگ ابزاری کارآمد برای دستیابی به این اهداف استراتژیک است.
همان طور که اشاره شد یکی از نخستین گامها در بیزینس کوچینگ، شناسایی نقاط قوت و ضعف رهبر است. کوچ (مربی) با استفاده از روشهای مختلف مانند بازخورد ۳۶۰ درجه و جلسات فردی، به رهبر کمک می کند تا خود آگاهی بیشتری نسبت به مهارتها و سبک رهبری خود پیدا کند.
پیدا کردن مسائل پنهان کسب و کار
جابجایی کارمندان برای هر مجموعه ای هزینه ساز است. وقتی همکاران شما ناراضی هستند به این معنی است که شرکت یا سازمان در معرض خطر از دست دادن استعدادهای کلیدی است. اینکه چه عللی باعث خروج کارمندان می شود، همان موضوعات پنهانی است که تنها یک کوچ می تواند به آن پی ببرد.
کوچ می تواند چنین محیط کارمند محوری را تبدیل به یک محیط پویا کند و آنها را در جای مناسبی قرار دهد که استعداد بهتری در انجام وظایف آن دارند.
نتیجه
کوچ به فردی گفته میشود که تخصص و مهارت استاندارد شده کوچینگ را در بستری آکادمیک، معتبر و ساختارمند کسب کرده و با استفاده از ابزارها و تکنیکهای خاص، کوچی یا همان مراجع را تا رسیدن به هدف همراهی و حمایت میکند.
اگر فکر می کند در کسب و کار یا محیط تحت مدیریت شما کارها خوب پیش نمی رود و هر روز مشکلات جدیدی به وجود می آید حتما با ما ۰۹۰۱۶۳۱۱۸۷۰ تماس بگیرید.