کسب و کار آنلاین یا اینترنتی چیست؟

اینترنت روش کسب و کار ما را متحول کرده است. امروزه، می‌توانید یک شرکت موفق را کاملاً آنلاین راه‌اندازی کنید و بدون محدودیت‌های یک فروشگاه فیزیکی، با مخاطبان و مشتریان خود ارتباط برقرار کنید. با وجود چهار میلیارد کاربری که در سراسر جهان در فضای وب فعال هستند، کسب درآمد از این بستر کار سختی نیست.

کسب و کار آنلاین

به عبارت ساده، هر کسب و کاری که  درآمد خود را از طریق اینترنت ایجاد کند، کسب و کار آنلاین است. این امر می تواند شامل:

  • فروش محصولات
  • ارائه خدمات
  • دانلود برنامه های دیجیتال
  • تولید محتوا
  • تبلیغ محصولات و مشاغل
  • بازاریابی
  • توسعه نرم افزاری و …

انواع مشاغل آنلاین

تجارت الکترونیک

منظور از تجارت الکترونیک (به انگلیسی: Electronic commerce )، (به انگلیسی: E-commerce ) انجام تمام فعالیت‌های تجاری اعم از فرایند خرید، فروش یا تبادل محصولات، خدمات و اطلاعات از طریق شبکه‌های رایانه‌ای و اینترنت است.

تجارت الکترونیکی را می‌توان به انواع مختلفی تقسیم کرد که برخی از آن عبارتند از:

تجارت بنگاه و بنگاه (B2B): به الگویی از تجارت الکترونیکی گویند، که طرفین معامله بنگاه‌ها هستند.
تجارت بنگاه و مصرف‌کننده (B2C): به الگویی از تجارت الکترونیکی گویند که بسیار رایج بوده و ارتباط تجاری مستقیم بین شرکت‌ها و مشتریان می‌باشد.
تجارت مصرف‌کننده‌ها و شرکت‌ها (C2B): در این حالت اشخاص حقیقی به کمک اینترنت فراورده‌ها یا خدمات خود را به شرکت‌ها می‌فروشند.
تجارت مصرف‌کننده با مصرف‌کننده (C2C): در این حالت ارتباط خرید و فروش بین مصرف‌کنندگان است.
تجارت بین بنگاه‌ها و سازمان‌های دولتی (B2A): که شامل تمام تعاملات تجاری بین شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی می‌باشد. پرداخت مالیاتها و عوارض از این قبیل تعاملات محسوب می‌شوند.
تجارت بین دولت و شهروندان (G2C): الگویی بین دولت و توده مردم می‌باشد که شامل بنگاه‌های اقتصادی، موسسات دولتی و کلیه شهروندان می‌باشد. این الگو یکی از مؤلفه‌های دولت الکترونیک می‌باشد.
تجارت بین دولت‌ها (G2G): این الگو شامل ارتباط تجاری بین دولت‌ها در زمینه‌هایی شبیه واردات و صادرات می‌باشد.

انواع تجارت الکترونیک بالا کاملاً مستقل از هم نیستند و گاهی که تأکید بر خرید و فروش ندارند در قالب کسب و کار الکترونیکی می‌آیند.

شیوه‌های کسب و کار اینترنتی

دو روش کسب و کار الکترونیکی وجود دارد:

  • آفلاین: در این روش شرکت ها یا افراد مختلف برای انجام فعالیت‌های خود شماره تماس یا ایمیل خود را در سایت درج می کنند و مشتری با در اختیار داشتن شماره تماس،نیاز خود را با شرکت یا فرد در میان می گذارد.
  • آنلاین: در این شیوه، شرکت یا فروشگاه، امکاناتی برای مشتری به وجود می آورند که فرد بتواند بدون مراجعه حضوری و یا حتی تماس تلفنی محصول و یا خدمات خود را دریافت کند.

تفاوت کسب و کار اینترنتی و تجارت آنلاین

تجارت الکترونیکی، شامل معاملات مربوط به پول می‌شود، در صورتی که کسب و کار الکترونیکی فعالیت‌های پولی و هم‌افزایی را هم شامل خواهد شد.

باید اشاره کرد که تجارت الکترونیکی برای ارتباط با سایر نقاط جهان از اینترنت بهره می‌برد. برخلاف کسب و کار الکترونیکی، از اینترنت، اینترانت، اکسترانت برای ارتباط با طرفین استفاده می‌کند.

مولفه های کلیدی در کسب و کار آنلاین

انتخاب جایگاه مناسب سنگ بنای موفقیت کسب و کار آنلاین است. یک جایگاه خوب تعادلی بین علایق شما، تقاضای بازار و پتانسیل سودآوری ایجاد می کند. هنگام انتخاب جایگاه خود به این عوامل توجه کنید:

اشتیاق و تخصص: آیا در مورد موضوع یا صنعت خاصی آگاه و مشتاق هستید؟
تحقیقات بازار: آیا مخاطبان به اندازه کافی به جایگاه انتخابی شما علاقه مند هستند؟ ابزارهایی مانند Google Trends و تحقیق کلمات کلیدی می توانند بینش ارزشمندی را ارائه دهند.
رقابت: چشم انداز رقابتی را ارزیابی کنید. یک جایگاه با مقداری رقابت، تقاضا را تأیید می‌کند، اما بازارهای بیش از حد اشباع شده ممکن است زمان ببرد.
حل مشکل: نقاط دردناکی را که مخاطب هدف خود با آن مواجه است شناسایی کنید و کسب و کار خود را به عنوان راه حل قرار دهید.
پتانسیل برای کسب درآمد: مطمئن شوید که راه های مناسبی برای کسب درآمد از جایگاه انتخابی شما وجود دارد.

اهمیت وب سایت در کسب و کار آنلاین

وب سایت، ویترین آنلاین هر کسب وکاری است. یک وب سایت حرفه ای و کاربر پسند باعث ایجاد اعتماد و اعتبار هر کسب و کاری می شود.

از یک وب سایت می‌توان برای اجرای استراتژی‌های مختلف بازاریابی دیجیتال استفاده کرد تا رشد کسب‌ و کار و همچنین افزایش سود و سرمایه تضمین شود. تبلیغات وب در مقایسه با انواع دیگر تبلیغات، دامنه وسیع‌تری را دربرمی‌گیرند. وب سایت هر کسب‌ و کار در حقیقت یک پرونده کاری آنلاین محسوب می‌شود.پ

نحوه راه اندازی کسب‌ و کار آنلاین

با استفاده از این مراحل می‌توانید دید بهتری نسبت به کسب و کار اینترنتی داشته باشید و همچنین راحت‌تر کارتان را آغاز کنید:

  • ایده کسب و کارتان را پیدا کنید
  • کسب و کار و رقبای خودتان را بشناسید
  • برای محصول خودتان قیمت‌گذاری کنید
  • رسانه‌های خودتان را برای بازاریابی و فروش انتخاب کنید
  • بازاریابی اینترنتی را با توجه به محصولتان تولید کنید

 

مرکز بیزینس کوچینگ رابین علاوه بر خدمات حضوری، جلسات آنلاین کوچینگ فردی و گروهی و منتورینگ کسب و کار برای راه اندازی و یا توسعه کسب و کار یا عارضه یابی کسب و کار و … ارائه می کند. با ما در تماس ۰۹۰۱۶۳۱۱۸۷۰ باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button