کوچینگ مدیریت چیست؟

کوچینگ مدیریت شامل هر فعالیتی است که به مدیران کمک کند مهارت‌ها، دانش و شایستگی‌های خود را افزایش داده و توسعه دهند. این موضوع می تواند رسمی یا غیر رسمی باشد و می تواند به نفع فرد یا افرادی باشد که در یک مجموعه مشغول به کار هستند.

کوچینگ مدیریت برای موفقیت هر سازمانی حیاتی است و توسعه مدیریت به ایجاد رهبران شایسته و موثرتر کمک می کند. کوچینگ مدیریت شامل طیفی از مهارت‌های مختلف، از برنامه‌ریزی، سازماندهی و اجرای استراتژی‌ها، مدیریت افراد و منابع، و اطمینان از اینکه تیم‌هایشان قادر به انجام اهداف سازمانی هستند، می‌شود. بنابراین فعالیت‌های کوچینگ مدیریت بسته به نیازهای خاص فرد می‌تواند هر یک از این نقش‌ها را پوشش دهد. کوچینگ برای مدیریت به طور فزاینده ای نقش مهمی در برنامه های توسعه مدیریت ایفا می کند.

کوچینگ مدیریت

هدف کوچینگ مدیریت تولید عملکرد بهینه و بهبود نحوه عملکرد فرد به عنوان رهبر محل کار است. بر مهارت ها و اهداف خاص و همچنین ویژگی های شخصی فرد مانند اعتماد به نفس و تعاملات اجتماعی تمرکز دارد. این فرآیند می تواند برای یک دوره زمانی مشخص ادامه داشته باشد یا ممکن است مبنای یک سبک مدیریت مداوم باشد. فعالیت های کوچینگ هم اهداف فردی و هم اهداف سازمانی دارند و به افراد این فرصت را می دهند تا نقاط قوت خود و همچنین زمینه هایی را که باید توسعه دهند، ارزیابی کنند.

کوچینگ در توسعه مدیریت

کوچینگ در توسعه مدیریت یک روش آموزشی است که در آن یک متخصص با تجربه و ماهرتر به فردی که در نقش مدیریتی یا رهبری است مشاوره و راهنمایی ساختاریافته ارائه می دهد. این سبک برای کمک به مدیر در توسعه مهارت های کلی، عملکرد و حرفه خود ایجاد شده است.

کوچینگ از دیگر انواع آموزش، راهنمایی و مشاوره متمایز است، زیرا رویکردی بسیار متناسب‌تر و شخصی‌تر دارد و در عین حال مجموعه‌ای کلیدی از اهداف و مقاصد را در ذهن نگه می‌دارد. هدف آن تجهیز افراد به مهارت‌هایی است که برای اجرای سبک مربیگری رهبری در سازمان خود نیاز دارند.

کوچینگ همیشه یک فرآیند کاملاً فردی است که جزئیات و شکل آن به ماهیت مشتری و همچنین مهارت‌ها و تخصص خاص مربی بستگی دارد. مربیان از تکنیک ها و ابزارهای مختلفی برای کمک به رشد و توسعه فرد استفاده خواهند کرد. آنها همکاری صمیمی با  مشتری خواهند داشت تا به آنها در دستیابی به اهداف خاص کمک کنند و اعتماد به نفس آنها را برای اعمال تکنیک ها و رویکردهای جدید در نقش رهبری خود تقویت کنند.

کوچینگ مدیریت پتانسیل افراد را از طریق رشد و یادگیری شخصی، هدف گذاری بهتر، دستیابی سریعتر به اهداف، تصمیم گیری بهتر و بهبود روابط توسعه می دهد. هدف کوچینگ مدیریت، تجهیز افراد به مهارت‌هایی است که برای تغییر نحوه برقراری ارتباط با تیم خود نیاز دارند.

چرا از کوچینگ برای مدیریت استفاده کنیم؟

کوچینگ برای مدیریت می تواند توسعه حرفه ای مناسبی را فراهم کند که می تواند به فرد کمک کند پتانسیل خود را پیدا کند و استعدادهای خود را بهتر پیگیری کند. هم از نظر حرفه‌ای و هم از نظر شخصی می‌تواند قابل توجه باشد و افراد تأثیر مثبتی بر محل کار خود داشته باشند. آنها می توانند آغازگر تغییر باشند و الهام بخش افراد برای بهبود عملکردشان در محل کار باشند.

می‌تواند به مدیران کمک کند تا انعطاف‌پذیرتر شوند و به آنها کمک کند تا درگیری‌ها و بحران‌ها را مدیریت کنند و در عین حال استرس را به حداقل برسانند. آنها همچنین ابزارهای مورد نیاز برای به اشتراک گذاشتن این مهارت ها را با همکاران خود خواهند داشت. مربیگری مدیریت می تواند به کل سازمان کمک کند تا انعطاف پذیرتر شود. این می تواند برای حمایت از فردی که در حال انتقال به یک مسئولیت جدید است، تجهیز آنها به مهارت ها و دانش مورد نیاز برای گام برداشتن از نظر مسئولیت استفاده شود، یا می تواند راهی برای تغییر روشی باشد که در آن شخص به نقش فعلی خود نزدیک می شود.

چگونه کوچینگ مدیریت می تواند توسعه را شکل دهد؟

استفاده از کوچینگ در توسعه مدیریت در دهه های اخیر رشد قابل توجهی داشته است. آنچه زمانی برای مدیران ارشد محفوظ بود، اکنون در سطوح مختلف ارائه می شود، زیرا سازمان ها به سمت سبک مدیریت کوچینگ در محل کار خود حرکت می کنند. برای اینکه بتوانید مربیگری کنید، باید تحت کوچینگ قرار گرفته باشید. مدیران بهتر، تیم های بهتری می سازند و کوچینگ به مدیران کمک می کند تا موثرتر شوند. سوالی که مطرح می شود این است که:

کوچینگ مدیریت چگونه می تواند مهارت ها و دیدگاه فردی را که تحت مربیگری قرار می گیرد تغییر دهد و این چه تغییراتی را برای سازمانی که در آن کار می کند به همراه دارد؟

رهبرانی که برنامه کوچینگ مدیریت را گذرانده اند، گزارش می دهند که سطوح بیشتری از خودآگاهی را تجربه کرده اند. آنها خود و خودپنداره خود را بهتر درک می کنند و این که چگونه می توانند بر دیگران تأثیر بگذارند.

بازتاب و خودآگاهی کلی

این باعث می شود در محل کار بیشتر مورد توجه قرار گیرند. در کنار این خودآگاهی افزایش یافته، اعتماد به نفس بیشتری همراه با کاهش باورهای محدودکننده ای است که می تواند افراد را از نظر حرفه ای و دستیابی به پتانسیل خود باز دارد.

این بهبود در خودآگاهی و اعتماد به نفس، الهام بخش آگاهی بیشتری از خود رهبری است. این به انتظارات و اهدافی اشاره دارد که آنها برای خود تعیین می کنند و اینها از طریق کار کوچینگ بررسی و برجسته می شوند.

کوچینگ مدیریت می تواند انتظارات غیر واقعی یا غیر مفیدی را که ممکن است منجر به ناامیدی و هدر رفتن انرژی شده باشد را شناسایی کند. با درک و حذف این اهداف از طریق کوچینگ مدیریت، فرد می تواند انرژی خود را برای تمرکز بر اهداف دست یافتنی بگذارد.  کوچینگ برای مدیریت همچنین تغییر در نحوه تعامل رهبران با دیگران را تسهیل می کند. همچنین باعث می شود که آنها در ارتباط با اهداف کلی شخصی، حرفه ای و تیمی خود در آینده متفکرتر باشند.

کوچینگ، رهبران را قادر می سازد تا در مورد نحوه مدیریت تعارض فکر کنند. آنها ممکن است یک استراتژی اجتنابی در مورد تعارض داشته باشند، یا ممکن است اختلافات را به گونه ای مدیریت کنند که مشکل را تشدید کند. از طریق مربیگری مدیریت، رهبران قادر به توسعه استراتژی هایی برای پراکنده کردن تعارض و استفاده خلاقانه از آن برای یافتن راه حل های نوآورانه هستند. تعارض را می توان به عنوان فرصتی برای رشد و توسعه در نظر گرفت.

از طریق کوچینگ، رهبران قادر به کشف تعادل بین کار و زندگی خود و نحوه مدیریت مجموعه متنوعی از مسئولیت ها هستند. کوچینگ می تواند از رهبران در ایجاد پیوند بین کار و خارج از کار حمایت کند و به آنها کمک کند تا رویکردی کل نگر برای کار و زندگی شخصی ایجاد کنند.

کوچینگ برای مدیریت چه سودی برای سازمان ها دارد؟

کوچینگ مدیریت به ایجاد رهبرانی کمک می کند که بتوانند تغییرات مثبت را در سازمان خود اعمال کنند. با تجهیز رهبران به مهارت های مربیگری، آنها می توانند به تیم خود کمک کنند تا موثرتر، استراتژیک تر و خودآگاه تر شوند.

کوچینگ مدیریت رهبران را قادر می سازد تا روابط سازنده و دوجانبه سودمند را در میان تیم خود ایجاد کنند و به اعضای تیم کمک می کند تا نقاط قوت و ضعف پنهان خود را شناسایی کنند. آنها را قادر می سازد تا اهداف واقع بینانه و قابل دستیابی را شناسایی کنند و در عین حال آنها را تشویق به تصمیم گیری شخصی خود کنند.

رهبرانی که می توانند مهارت هایی را که باید در طول مربیگری مدیریت بیاموزند به کار ببرند، می توانند به اعضای تیم خود کمک کنند تا بینش های جدیدی کسب کنند که می تواند به آنها در بهبود عملکرد کلی کمک کند. آنها می توانند فضایی برای تأمل ایجاد کنند و ریشه مشکلاتی را که مانع پیشرفت بوده اند بیابند. کوچینگ برای مدیریت به دنبال توسعه خلاقیت است و رهبران می توانند از این مهارت ها برای تشویق تیم خود برای اتخاذ رویکرد خلاقانه تری برای حل مسئله استفاده کنند.  تفکر خلاق و سازگار زیربنای رهبری انعطاف پذیر است و رهبران مربی می توانند این ویژگی ها را در تیم خود تشویق کنند. تیم های انعطاف پذیر بهتر می توانند به سرعت با هر چالش ناگهانی سازگار شوند.

ارتباطات زیربنای یک رویکرد مدیریت مربیگری موثر است. کوچینگ مدیریت به رهبران کمک می کند تا مهارت های ارتباطی خود را تقویت کنند و به آنها کمک می کند تا اعضای تیم، تیپ های شخصیتی، فرهنگ ها و پیشینه های مختلف را بهتر درک کنند. ارتباطات بهتر به رهبران کمک می کند تا اعتبار خود را در تیم خود تثبیت کنند و با پرورش سبک ارتباطی باز می توانند ایده های جدید را تشویق کنند.

به طور کلی، رهبرانی که آموزش کوچینگ مدیریت را دیده اند، در محل کار بهتر عمل می‌کنند و به اعضای تیم خود ابزارهایی را می‌دهند که برای بهبود عملکرد خود نیاز دارند. آن‌ها بهتر می‌توانند حوزه‌های مشکل بالقوه را شناسایی کنند و سپس می‌توانند تکنیک‌های رهبری جدیدی را که برای رفع ضعف‌های جمعی و فردی تیمشان طراحی شده است، پیاده‌سازی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button