چگونه کسب و کار خود را توسعه دهیم؟
رشد کسب و کار یکی از اهداف مهم هر شرکت است. زیرا بدون گسترش، کسب و کار دچار رکود می شود. این تنها مالک کسب و کار است که عوامل رشد را تعیین می کند. رشد کسبوکار به شرکتها این امکان را میدهد تا درآمد خود را افزایش دهند و شرایط مطلوبی برای خود ایجاد کنند.
4 نوع رشد کسب و کار
رشد کسب و کار را می توان به 4 نوع اصلی طبقه بندی کرد. هر نوع رشد را از منظر متفاوتی بررسی میکند و در مراحل مختلف برای کسبوکارها مناسب است.
رشد کسب و کار ارگانیک
این نوع ساده ترین اما موثرترین راه رشد کسب و کار در نظر گرفته می شود. روش خوبی برای استارت آپ ها و شرکت هایی است که به تازگی وارد بازار شده اند، در حالی که در دراز مدت برای برندهای معتبر کمتر موثر است. رشد ارگانیک مستلزم گسترش فیزیکی کسب و کار است، یعنی ارتقای خطوط تولید، تولید کالاهای بیشتر، کار در چندین شیفت، اجاره فضای بزرگ، باز کردن یک فروشگاه جدید، و غیره. ، و به مشتریان بیشتری خدمات رسانی می کند.
رشد استراتژیک کسب و کار
این رویکرد برای اهداف بلندمدت و شرکت هایی که رشد ارگانیک را پشت سر گذاشته اند، مناسب است. آنها پول به دست آمده در طول رشد ارگانیک را در استراتژی های رشد استراتژیک سرمایه گذاری می کنند. این می تواند شامل گسترش خط تولید و دستیابی به بازارهای جدید از طریق کمپین های تبلیغاتی باشد.
رشد کسب و کار داخلی
این رویکرد می تواند بین روش ارگانیک و استراتژیک اجرا شود. این بخش بر تولید متمرکز نیست، اما هدف آن استفاده موثرتر از منابع فعلی برای بهینه سازی گردش کار شرکت است. این می تواند استفاده از یک سیستم اتوماسیون بازاریابی باشد.
مشارکت یا ادغام رشد کسب و کار
همانطور که از نام آن پیداست، این رویکرد به معنای همکاری با شرکت دیگری برای منافع متقابل است. چنین مشارکتی به شرکت ها کمک می کند با هم یک محصول جدید تولید کنند، کالاهای بیشتری تولید کنند، بازارهای هر دو را رشد دهند.
حالا که انواع رشد کسب و کار را شناختید، بیایید با مراحل رشد کسب و کار آشنا شویم.
توسعه کسب و کار
رشد یک کسب و کار سخت است. پس از رسیدن به نقطه ای در گسترش شرکت خود، یافتن راه های جدید برای ایجاد مخاطب، افزایش درآمد و تولید کالاهای بیشتر می تواند یک چالش واقعی باشد. در ادامه چند روش را پیشنهاد می کنیم.
- افراد با استعداد در بازاریابی استخدام کنید.
- روی حفظ مشتری کار کنید.
- قیف و خط لوله فروش خود را بسازید.
- رقبای خود را تجزیه و تحلیل کنید.
- از سیستم مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) استفاده کنید.
- خدمات آنلاین داشته باشید
- رویدادهایی مانند وبینارها، کنفرانسها و کارگاهها برگزار کنید
روشهای توسعه و رشد کسب و کار
همانطور که گفتیم، برای رشد کسب و کار روشهای مختلفی وجود دارد. اما بسیاری از مدیران در انتخاب درست آنها یا انجام اقدامات لازم دچار مشکل میشوند و در نتیجه نهتنها کسبوکارشان رشد نمیکند، بلکه کوچکترین اشتباه باعث میشود تا حتی افت کنند.
از جمله مهمترین روشهای موجود برای رشد کسب و کار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افتتاح شعب جدید
- عرضه محصولات جدید و متنوع
- ارائه نمایندگی
- حضور در بازارهای جدید
- همکاری مشترک با برندهای دیگر
- استفاده از مشاورههای مختلف و بیزینس کوچینگ
- بهکارگیری تکنولوژیهای جدید
- افزایش صادرات و ایجاد شعب خارجی
- و…
حال سوال مهم اینجاست که کدام گزینه را باید انتخاب کنیم؟ آیا به عنوان مدیر میتوانیم به خوبی تشخیص دهیم که کدام روش برای رشد کسب و کار مناسب ماست یا باید از یک کوچ (Coach) و مربی کمک بگیریم؟ برای پاسخ به این سوال، باید بخش بعدی را ببینید.
بیزینس کوچینگ کسب و کار
نکته مهم این است که برای توسعه کسب و کارتان باید جنبههای مختلفی را بررسی کنید. زمانی رشد بیزینس شما تسریع میشود که بتوانید همه موارد زیر را پوشش دهید:
- تدوین استراتژی
- کارمندان
- بازاریابی
- فرآیندهای کسب و کار
- سرمایهگذاری
بیاید یک بار دیگر به راهکارهای ارائهشده در قسمت قبلی نگاه کنیم. به نظر شما کدام مورد همه این موارد را پوشش میدهد؟ همانطور که میبینید هر کدام از روشهای بخش خاصی را نشانه گرفته است. اما فقط بیزینس کوچینگ است که به صورت کامل و جامع همه موارد رشد کسب و کار را پوشش میدهد.
یک مربی کسب و کار در مرحله اول به شما کمک میکند برای توسعه کارتان یک برنامه و استراتژی اصولی و حرفهای تدوین کنید. سپس به شما یاد میدهد که چطور سیستمسازی کنید تا حتی بدون حضور خودتان، چرخهای کسبوکارتان به بهترین شکل بچرخد و با سرعت مرزهای موفقیت را پشت سر بگذارد.
مزیت دیگر کوچینگ کسب و کار این است که بهترین و هوشمندانهترین روشهای بازاریابی برای رشد بیزینس خودتان را پیدا میکنید تا بتوانید نرخ بازگشت سرمایه خوبی داشته باشید.
نکته پایانی
فرایندها و روندها در رشد کسب و کار نقشی انکارناشدنی دارند و اگر نتوانید با استفاده از فرایندهای اصولی یک سیستم چابک بسازید، قطعا به بنبست میرسید. اینجاست که یک کوچ خوب حسابی به کمکتان میآید و در طراحی یا بازطراحی این فرایندها به دادتان میرسد.