چالش های راه اندازی کسب و کار
کسب و کارهای در حال رشد با طیف وسیعی از چالش ها روبرو هستند. برای ادامه رشد و شکوفایی کسب و کار، شناخت و غلبه بر مشکلات رایج مرتبط با رشد ضروری است. مهمتر از همه، باید اطمینان حاصل کنید که گامهایی که امروز برمیدارید، مشکلات اضافی برای آینده ایجاد نکنند.
رهبری مؤثر به شما کمک میکند از فرصتها حداکثر استفاده را ببرید و رشدی پایدار برای آینده ایجاد کنید. در این ادامه به خطرات و اشتباهاتی که معمولاً بر کسب و کارها تأثیر میگذارند،خواهیم پرداخت.
همگام شدن با بازار
شرایط کسب و کار به طور مداوم تغییر می کند، بنابراین تحقیقات در مورد بازار نیز باید مستمر باشد. در غیر این صورت با خطر تصمیم گیری تجاری بر اساس اطلاعات قدیمی مواجه می شوید که می تواند منجر به شکست کسب و کار شود. هرچه بیشتر موفق شوید، رقبای بیشتری پیدا می کنید. و باید توجه داشت که یک ایده عالی در بازار فعلی ممکن است چند ماه بعد منسوخ شده باشد.
منابع اطلاعاتی
همه سازمانها به دنبال این هستند که در صنعت خود به پیشگام بازار تبدیل شوند. در شرایطی که عواملی مانند رکود، فشارهای تورم و رقابت فزاینده می توانند موانع جدی در رسیدن به این هدف باشند، سازمانها به دنبال استراتژی هایی جهت پیشگامی بازار و مزیت رقابتی نسبت به سایرین باشند. یکی از این استراتژی ها استفاده از سیستم های اطلاعاتی در کسب و کار است.
سیستم های اطلاعاتی به شرکت کمک می کند تا از داده های خود به طور مناسب استفاده کند، فشار کاری را کاهش داده و با قوانین الزامی متعدد کسب و کار سازگاری داشته باشد. در این مطلب به سه نقش سیستمهای اطلاعاتی در کسب و کار پرداخته می شود.
برنامه ریزی قبلی
طرحی که یک سال پیش برای شما معنا داشت، لزوماً اکنون برای شما مناسب نیست. شرایط بازار به طور مداوم تغییر می کند، بنابراین باید برنامه کسب و کار خود را مرتباً بررسی و بروز کنید. توجه داشته باشید همانطور که تجارت شما رشد می کند، استراتژی شما باید متناسب با شرایط، تغییر و تکامل یابد.
برنامه ریزی کسب و کار شامل تمام اهداف، استراتژی ها و اقداماتی است که برای بقا، رفاه و رشد کسب و کار خود به آن نیاز دارید. در مجموع، برنامه ریزی برای طرح خود، به کنترل پاسخگویی و کاهش اتلاف وقت در تصمیم گیری، کمک می کند.
برنامه ریزی قبلی کمک می کند تا نیازهای مالی خود را پیش بینی کنید و بودجه مناسب را ترتیب دهید. برای بسیاری از کسبوکارهای در حال رشد، یک تصمیم کلیدی این است که آیا سرمایهگذاران خارجی را برای تأمین سهام مورد نیاز برای توسعه بیشتر وارد کنند یا خیر.
جریان نقدی و مدیریت مالی
جریان وجوه نقد، جریان نقدی یا جریان مالی، مقدار پول نقدی است که در یک دورهی زمانی خاص به یک شرکت وارد و از آن خارج میشود. جریان وجوه نقد میتواند مثبت و یا منفی باشد. جریان نقدی مثبت به این معنی است که پول نقد وارد شده به کسب و کار، بیشتر از پول نقد خارج شده است. استفاده بهینه از منابع مالی باید یک عنصر کلیدی در برنامه ریزی کسب و کار و ارزیابی فرصت های جدید باشد.
تامین مالی ضروری
تامین مالی به فرآیند تامین سرمایه موردنیاز برای فعالیتهای کسبوکار، خرید تجهیزات و سرمایهگذاری گفته میشود. تامین مالی در هر نظام اقتصادی حیاتی است و این امکان را به شرکتها میدهد تا محصولات موردنیاز خود را خریداری و تامین کنند.
تامین مالی برای ایجاد، توسعه و افزایش سودآوری کسبوکار امری ضروری محسوب میشود. انواع روش تامین مالی شرکتها عموما به دو صورت کلی تقسیمبندی میشود:
تامین مالی از طریق منابع داخلی
- فروش دارایی
- صرف سهام
- سود انباشته
- آورده نقدی
تامین مالی از طریق منابع خارجی.
- بانکها و موسسات داخلی
- بانکها و موسسات خارجی
حل مسئله
در کسب و کارهای نوپا اغلب هر روز چالش های جدیدی را به همراه دارد که نیاز فوری به حل آنها دارند و مدیریت بیشتر وقت خود را صرف عیب یابی می کند. به همین خاطر حل مسئله در کسب و کار به عنوان اجرای فرآیند هایی تعریف می شود که موانعی که شما یا دیگران را از دستیابی به اهداف عملیاتی و استراتژیک باز می دارد، کاهش می دهد یا حذف می کند. در بیزینس، مشکل، موقعیتی است که بین نتایج مطلوب و واقعی فاصله ایجاد کند. علاوه بر این، یک مشکل واقعی معمولاً یک راه حل فوری آشکار ندارد.
حل مشکلات کسب و کار
مهارت های حل مسئله بسیار متفاوتی در کسب و کار وجود دارد، اما اکثر آن ها را می توان به مراحل کلی تقسیم کرد. در اینجا یک روش چهار مرحله ای برای حل مشکلات کسب و کار آورده شده است که آن ها را با یکدیگر مرور می کنیم.
جزئیات مشکل را شناسایی کنید
اطلاعات کافی برای تعریف دقیق مشکل، جمع آوری کنید. این می تواند شامل داده هایی در مورد رویه های مورد استفاده، اقدامات کارکنان، قوانین مربوطه محل کار و غیره باشد. نتیجه خاصی را که لازم است یادداشت کنید، اما تصور نکنید که راه حل باید چه باشد.
راه حل های طوفان فکری خلاقانه
به تنهایی یا با یک تیم، هر راه حلی را که به ذهنتان می رسد، بیان کنید. اغلب لازم است آن ها را یادداشت کنید. برای به دست آوردن راه حل های بیشتر، با کارمندانی که بیشترین دانش را در مورد موضوع دارند، طوفان فکری کنید.
راه حل ها را ارزیابی کنید و تصمیم بگیرید
راه حل های جایگزین را بر اساس امکان سنجی هر یک، از جمله منابع مورد نیاز برای اجرای آن و بازگشت سرمایه هر یک مقایسه کنید. در نهایت، در مورد یک راه حل که به وضوح علت اصلی مشکل را بررسی می کند، تصمیم قاطع بگیرید.
اقدام کنید
برای اجرای راه حل، برنامه دقیقی بنویسید، تائیدیه های لازم را بگیرید و به مرحله اجرا درآورید.